
Περίεργοι συνδυασμοί φαγητών που ταιριάζουν τέλεια
Όχι, δεν είναι μόνο το καρπούζι με τη φέτα.

Περίεργοι συνδυασμοί φαγητών λοιπόν. Ακούς αυτή τη φράση. Τι σου έρχεται στο μυαλό; Και δεν εννοώ να αναφέρεις κάτι ακραίο όπως πχ παστίτσιο με κεράσια αλλά εκείνα τα combos που όντως ταιριάζουν και έχουν κάτι να πουν γαστριμαργικά. Καρπούζι με φέτα; Ok. Πεπόνι με προσούτο; Ok και πάλι. Κάτι άλλο όμως; Πιο πέρα από αυτά; Ωραία, διάβασε παρακάτω.
Τηγανητές πατάτες + Παγωτό

Ο συνδυασμός αλμυρού και γλυκού πηγαίνει στο επόμενο επίπεδο, όπως ακριβώς συμβαίνει και με εκείνον του κρύου με το ζεστό. Θέλεις το πού και το πώς; Δοκίμασε το παγωτό των McDonald's με τις πατάτες των εστιατορίων της αλυσίδας και θα μας θυμηθείς.
Σοκολάτα + Αβοκάντο
Όχι, δε μιλάμε απλά για την προσθήκη ενός κομματιού σοκολάτας στο πρωινό σου σνακ -δηλαδή το τοστ με αβοκάντο- αλλά για μία γενικότερη διάδραση των δύο προαναφερθέντων υλικών. Η κρεμώδης, βουτυρώδης υφή του αβοκάντο παίζει άψογα το ρόλο της σχεδόν σε κάθε συνταγή με σοκολάτα. Για τους πιο τολμηρούς: Δοκίμασε να φτιάξεις μιλκσέικ.
> Διάβασε ακόμη: Tίποτα δε συγκρίνεται με τo mac n' cheese
Φράουλες + Βαλσάμικο
Ένας old-school ιταλικός συνδυασμός που κάνει τη δουλειά κάθε, μα κάθε, φορά. Η αλμυρή αίσθηση του βαλσάμικου ενισχύει τη γεύση της φράουλας, συμπληρώνοντας παράλληλα τη ζουμερή φύση της.
Τσένταρ + Μηλόπιτα

'Πώς είπατε;', θα μπορούσε να είναι μία λογική απορία που προκύπτει στο άκουσμα αυτού του combo. Τα φρέσκα μήλα με φέτεες κίτρινου τυριού είναι ένας δημοφιλής συνδυασμός σε διάφορες περιοχές της Αγγλίας και των ΗΠΑ. Σε συνέχεια αυτής της 'παράδοσης' έρχεται η μηλόπιτα με τσένταρ. Γιατί όχι;
> Διάβασε ακόμη: Όλα για το bao
Φυστικοβούτυρο + Burger
Αρκετοί από συνδυασμούς αυτής της λίστας στηρίζονται στο δίπολο αλμυρό-γλυκό. Εδώ υπάρχει το εξής παράδοξο: Αλάτι και ακόμη περισσότερο αλάτι. Τι εννοούμε; Η προσθήκη λιωμένου φυστικοβούτυρου κατά το σχηματισμό του μπιφτεκιού για το burger θα δώσει απροσδόκητα νόστιμα αποτελέσματα στο συνολικό αποτέλεσμα.
Μπανάνα + Μπέικον

Από τη μία, η γλυκιά και πλούσια σε υδατάνθρακες μπανάνα. Από την άλλη, το μπέικον - με ό,τι συνεπάγεται. Τα origins της εν λόγω σύνθεσης δεν είναι ιστορικά ξεκάθαρα αλλά ο αστικός μύθος υποστηρίζει πως πρόκειται για μία έμπνευση του Elvis Presley, που μάλιστα υιοθέτησαν πολλά εστιατόρια των ΗΠΑ κατά τα 50s και τα 60s.
Μάνγκο + Τσίλι
Οι λάτρεις του πικάντικου θα το εκτιμήσουν δεόντως, καθώς πρόκειται για μία από τις πιο επιτυχημένες προσθήκες γλυκού στοιχείου σε κάτι καυτερό και το αντίστροφο.
> Διάβσε ακόμη: Flyfish Club, το πρώτο NFT εστιατόριο του κόσμου ανοίγει στη Νέα Υόρκη
Πίτσα + Μέλι

Αυτό που δίνει στην πίτσα το μέλι είναι γλυκύτητα σε συνδυασμό με ένα έντονο λάκτισμα, χωρίς ωστόσο να γίνεται ενοχλητικό ή παρεμβατικό, αλλοιώνοντας τον χαρακτήρα της. Καθόλου άσχημα.
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα