Ένα από τα πιο ακριβά burgers που σερβίρονται αυτή τη στιγμή οπουδήποτε στον πλανήτη. Ένα από τα μεγαλύτερα επίσης. Burgers σίγουρα υπάρχουν πολλά, αλλά ελάχιστα μπορούν να συγκριθούν, από κάθε άποψη, με το Golden Giant. Το συγκεκριμένο έδεσμα είναι μία ιδέα -όσο και δημιουργία- του Αμερικανού με ιαπωνικές ρίζες σεφ Patrick Shimada στο εστιατόριο The Oak Door του ξενοδοχείου Grand Hyatt στο Τόκιο.

Το τερατώδες burger του σεφ Shimada ζυγίζει τρία κιλά (με διάμετρο 25 εκατοστών) και μπορεί να ικανοποιήσει μέχρι και 8 άτομα. Όσον αφορά τα υλικά του, περιέχει μοσχάρι Wagyu, foie gras, μαύρη τρούφα, μαρούλι, ντομάτα, κρεμμύδι, τσένταρ, ενώ το ψωμί είναι πασπαλισμένο με νιφάδες βρώσιμου χρυσού. Σερβίρεται μαζί με Magnum φιάλη σαμπάνιας ή κρασί και συνοδεύεται από τριπλοτηγανισμένες πατάτες.

Το ίδιο αλμυρός με το φαγητό είναι και ο λογαριασμός, καθώς κοστίζει 100.000 γιεν δηλαδή περίπου €800. Αν το σκεφτείς καλά, η αναλογία των €100/άτομο συγκριτικά με τα συστατικά του, δεν είναι και τόσο άσχημη. Υπάρχει επίσης και η ατομική μερίδα του Golden Giant, το Golden R Burger, αλλά σε αυτή την περίπτωση η αναλογία τιμής ανεβαίνει λίγο και ανέρχεται στα €150. 

Αν βρεθείς προς τα εκεί και θέλεις να βιώσεις μία σίγουρα διαφορετική γαστρονομική εμπειρία, μάθε ότι θα πρέπει να κάνεις κράτηση και να δώσεις παραγγελία για το burger, τουλάχιστον τρεις ημέρες πριν. Το Golden Giant θα βρίσκεται στο μενού του The Oak Door μέχρι και τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι σκοπός της δημιουργίας του γιγαντιαίου burger είναι να εορταστεί με πληθωρικό όσο και νόστιμο τρόπο η Χρυσή Εβδομάδα στην Ιαπωνία, μια σειρά γιορτών από τα τέλη Απριλίου μέχρι τις αρχές Μαΐου. 


Αν το Τόκιο σου πέφτει μακριά και το Golden Giant υπερβολικό, δες πού θα φας τα κορυφαία burgers της Αθήνας.