Έτσι μοιάζει ένα burger που κοστίζει €800

Το Golden Giant ζυγίζει τρία κιλά, περιέχει εξαιρετικά υλικά και σερβίρεται στο Τόκιο.

Ένα από τα πιο ακριβά burgers που σερβίρονται αυτή τη στιγμή οπουδήποτε στον πλανήτη. Ένα από τα μεγαλύτερα επίσης. Burgers σίγουρα υπάρχουν πολλά, αλλά ελάχιστα μπορούν να συγκριθούν, από κάθε άποψη, με το Golden Giant. Το συγκεκριμένο έδεσμα είναι μία ιδέα -όσο και δημιουργία- του Αμερικανού με ιαπωνικές ρίζες σεφ Patrick Shimada στο εστιατόριο The Oak Door του ξενοδοχείου Grand Hyatt στο Τόκιο.

Το τερατώδες burger του σεφ Shimada ζυγίζει τρία κιλά (με διάμετρο 25 εκατοστών) και μπορεί να ικανοποιήσει μέχρι και 8 άτομα. Όσον αφορά τα υλικά του, περιέχει μοσχάρι Wagyu, foie gras, μαύρη τρούφα, μαρούλι, ντομάτα, κρεμμύδι, τσένταρ, ενώ το ψωμί είναι πασπαλισμένο με νιφάδες βρώσιμου χρυσού. Σερβίρεται μαζί με Magnum φιάλη σαμπάνιας ή κρασί και συνοδεύεται από τριπλοτηγανισμένες πατάτες.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Infobae America (@infobaeamerica) on

Το ίδιο αλμυρός με το φαγητό είναι και ο λογαριασμός, καθώς κοστίζει 100.000 γιεν δηλαδή περίπου €800. Αν το σκεφτείς καλά, η αναλογία των €100/άτομο συγκριτικά με τα συστατικά του, δεν είναι και τόσο άσχημη. Υπάρχει επίσης και η ατομική μερίδα του Golden Giant, το Golden R Burger, αλλά σε αυτή την περίπτωση η αναλογία τιμής ανεβαίνει λίγο και ανέρχεται στα €150. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miki Fujii (@douze2112) on

Αν βρεθείς προς τα εκεί και θέλεις να βιώσεις μία σίγουρα διαφορετική γαστρονομική εμπειρία, μάθε ότι θα πρέπει να κάνεις κράτηση και να δώσεις παραγγελία για το burger, τουλάχιστον τρεις ημέρες πριν. Το Golden Giant θα βρίσκεται στο μενού του The Oak Door μέχρι και τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι σκοπός της δημιουργίας του γιγαντιαίου burger είναι να εορταστεί με πληθωρικό όσο και νόστιμο τρόπο η Χρυσή Εβδομάδα στην Ιαπωνία, μια σειρά γιορτών από τα τέλη Απριλίου μέχρι τις αρχές Μαΐου. 


Αν το Τόκιο σου πέφτει μακριά και το Golden Giant υπερβολικό, δες πού θα φας τα κορυφαία burgers της Αθήνας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια

Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα