Εστιατόρια δίνουν δωρεάν χαρτί υγείας με κάθε παραγγελία

Guerrilla marketing στα χρόνια του κορονοϊού.

Πριν μερικές ημέρες διάβασες για τα μέτρα που έλαβαν πολλά εστιατόρια σε κάθε γωνιά του πλανήτη προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις άμεσες και έμμεσες συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού ενώ πριν λίγα 24ωρα για το θέμα τοποθετήθηκε και ο Άρης Βεζενές, μέσω μηνύματός του στο Instagram. 

Κανείς από τους προαναφερθέντες ωστόσο δεν μπήκε στη διαδικασία να σκεφτεί τις πρωτοποριακές (;) ενέργειες κάποιων εστιατορίων στις ΗΠΑ, που θεώρησαν καλή ιδέα να συνδυάσουν το φαγητό τους με κάποια έξτρα "δώρα" για τους πελάτες τους. To ZaRonis είναι ένα από τα δημοφιλέστερα pizza joints στο Όσκος του Ουισκόνσιν. Στο μενού που έχει δημιουργήσει για online delivery και take away, υπάρχει και η προσθήκη της τετράδας χαρτιού υγείας στο section των sides, έναντι ενός συμβολικού ποσού που διατίθεται για φιλανθρωπίες. Το Pizza Schmizza στο Πόρτλαντ από την πλευρά του προσφέρει ένα ρολό σε κάθε παραγγελία άνω των $15. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pizza Schmizza (@schmizza) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Double Zero Pizza (@doublezeromk) on

Το Libby's Southern Comfort στο Κόβινγκτον του Κεντάκι παρέχει δωρεάν χαρτί τουαλέτας σε κάθε take away παραγγελία, κάτι που κάνουν και τα καταστήματα της Tennessee Pizza Company στο Σέιμορ του Τένεσί, αν κάποιος παραγγείλει δύο μεγάλες πίτσες. Το Danny's στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης δίνει χωρίς χρέωση δύο ρολά σε όσους παραγγείλουν οποιοδήποτε πιάτο με τηγανητό ψάρι. Το Double Zero στο Βένις της Καλιφόρνια έχει εφαρμόσει μία ελαφρώς διαφορετική τακτική, με ένα ρολό δώρο σε παραγγελίες μετά τις 17.00, καθημερινά. 

Προφανώς, υπάρχουν και πολλές ακόμη επιχειρήσεις από τον κόσμο της εστίασης που ακολουθούν παρεμφερείς τακτικές. Αλλά, όπως συνηθίζουν να λένε και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, "desperate times call for desperate measures".  


Διάβασε ακόμη για το Kitchen Quarantine του Massimo Bottura, το τέλειο γεύμα με ψάρι σε κονσέρβα και την απόλαυση που προσφέρει το Bacon Butty.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα

Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.

Γραφει Γιαννης Σπανος