Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους στο σπίτι, κάθε μέρα, προσπαθώντας να μαγειρέψουν ένα καλό πιάτο. Οι λάτρεις μάλιστα των ζυμαρικών, μοιάζουν να μην τα παρατάνε ποτέ. Η καρμπονάρα είναι κάτι που πολλοί παλεύουν να πετύχουν και για αυτό, εμείς σήμερα θα σου πούμε το νούμερο 1 κόλπο για να την απογειώσεις. Σε τρία μάλιστα απλά βήματα.

Η συνταγή είναι συνολικά γρήγορη - σε σύγκριση με άλλες - αλλά δεν πρέπει να υποτιμάται. Τα 3 βήματα λοιπόν που ακολουθούν, μπορούν να αλλάξουν το πιάτο ζυμαρικών σου για πάντα, κάνοντάς το μοναδικό. 

Μαγείρεμα ζυμαρικών

Τα ζυμαρικά είναι ένα συστατικό εξίσου σημαντικό με τα υπόλοιπα και αν το παραμελήσεις, θα υποφέρει ολόκληρη η συνταγή. Η συμβουλή για την καρμπονάρα είναι να τη σερβίρεις al dente. Πραγματικά al dente, έτσι ώστε να γίνει πιο εύπεπτη και να προκαλέσει σταθερή μάσηση που θα σου επιτρέψει να απολαύσεις τη σάλτσα και το μπέικον στο έπακρο.

Η "καρμποκρέμα"

Πώς όμως μπορείς να φτιάξεις μία "καρμποκρέμα" δηλαδή την περίφημη σάλτσα της συνταγής; Συνήθως τείνουμε να χρησιμοποιούμε έναν κρόκο για κάθε άτομο συν έναν επιπλέον κρόκο, άρα 4 αβγά - για παράδειγμα - για μια καρμπονάρα για τρία άτομα. Αν δεν είσαι ικανοποιημένος με την κρεμώδη υφή ή αν οι μερίδες είναι μεγαλύτερες από 100 γρ. ζυμαρικών η καθεμία, δοκίμασε να προσθέσεις έναν κρόκο αβγού για κάθε 50 γρ. ζυμαρικών. Μια άλλη συμβουλή είναι να δοκιμάσεις να παστεριώσεις το αβγό σε μπεν μαρί με τον ατμό από τον βραστήρα. 

Η λεπτομέρεια στο τηγάνι

Τέλος, μην προσθέσεις ποτέ λάδι στο τηγάνι για να ροδίσει το μπέικον, το φυσικό του λίπος είναι ήδη αρκετό. Για να βελτιώσεις την τραγανότητα, αφαίρεσε το εξωτερικό μέρος της φλούδας. Μπορείς επίσης να επιλέξεις να το κόψεις σε κύβους αφού το αποτέλεσμα δε θα αλλάξει όσον αφορά την τραγανότητα.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.