Εγκλήματα κατά της ιταλικής κουζίνας

Μία έρευνα αποκαλύπτει όλα όσα θα έκαναν τον Massimo Bottura να ξαναγυρίσει στη Νομική και τον Dario Cecchini να γίνει vegan.

Είναι μάλλον περιττό να αναφέρω πως η ιταλική κουζίνα είναι διασημότερη στον μάταιο τούτο κόσμο αλλά μόλις το έκανα. Οι λόγοι πολλοί και μάλλον τους γνωρίζεις: Σπαγγέτι, πίτσα, Νέα Υόρκη κ.α. Οι Ιταλοί ωστόσο συνηθίζουν να είναι ιδιαιτέρως αντιδραστικοί σε οποιονδήποτε συνηθίζει να προσβάλλει τα ιερά και τα όσια του τραπεζιού. 

Σε συνέχεια των παραπάνω, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αποτελέσματα μίας έρευνας του YouGov, σχετικά με πιο προσβλητικά πράγματα που γίνονται κατά της θαυμάσιας κατά τα άλλα γαστρονομικής κουλτούρας της γείτονος χώρας. 

> Διάβασε ακόμη: Περίεργοι συνδυασμοί φαγητών που ταιριάζουν τέλεια

Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ ανθρώπων από 17 χώρες -ανάμεσά τους και η Ιταλία- και επικεντρώθηκε στον τρόπο που ετοιμάζεται και καταναλώνεται το φαγητό της συγκεκριμένης κουζίνας. Από τα 19 προτεινόμενα 'φάουλ', οι συμμετέχοντας κλήθηκαν να επιλέξουν αυτά που υπό προϋποθέσεις είναι οριακά αποδεκτά και εκείνα που επιφέρουν κόκκινη κάρτα. Απευθείας μάλιστα.

Τα πιο σημαντικά σφάλματα λοιπόν, εκείνα που θα έκαναν τον Massimo Bottura να ξαναγυρίσει στη Νομική και τον Dario Cecchini να γίνει vegan:

  1. Κέτσαπ στη μακαρονάδα.
  2. Να βάζεις τα ζυμαρικά σε κρύο νερό και μετά να τα βράζεις.
  3. Πίτσα με ανανά.
  4. Pasta σαν ορεκτικό.
  5. Η προσθήκη κρέμας γάλακτος στην καρμπονάρα.
  6. Να προσθέτεις τυρί σε μακαρονάδες θαλασσινών.
  7. Ο καπουτσίνο μετά το φαγητό.
  8. Να μην προσθέτεις αλάτι στο νερό που θα βράσουν τα ζυμαρικά.
  9. Το σκορδόψωμο μαζί με τη μακαρονάδα.
  10. Να κόβεις το σπαγγέτι με μαχαίρι.

Anyway, αν όλα τα προαναφερθέντα σου άνοιξαν την όρεξη, ρίξε μία ματιά στο πού θα φας επική πίτσα στην Αθήνα ή στη συνταγή για ένα υπέροχο σπαγγέτι

> Διάβασε ακόμη: Η τέλεια carbonara μέσα από ένα γαστρονομικό τριήμερο στη Ρώμη

H να φας ένα κομμάτι πίτσα την επόμενη ημέρα, που ως γνωστόν, είναι πάντα καλύτερο. Ή και όχι.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Fissler: Όταν η γερμανική ακρίβεια συναντά τη χαρά του μαγειρέματος

Από το 1845 έως σήμερα, η Fissler αποτελεί συνώνυμο της γερμανικής ακρίβειας στο μαγείρεμα, με premium σκεύη που αντέχουν στον χρόνο.

Όσπρια στο γιορτινό τραπέζι; Ναι! Ιδέες για να τα βάλεις από το πρώτο dip μέχρι το κυρίως πιάτο

Όσπρια στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι σου, σε ρόλο πρωταγωνιστή: κρεμώδη dips, σαλάτες και κυρίως πιάτα για κάθε τύπο καλεσμένου.

Το Pomo d’ Oro εντυπωσίασε την Αθηναϊκή Ριβιέρα με την πρωτότυπα κερκυραϊκή κουζίνα του

Για ένα βράδυ, ο εξαίρετος γευσιπλάστης Αριστοτέλης Μέγκουλας άφησε το Pomo d’ Oro της Κέρκυρας και μας σύστησε, μέσα από ένα πλούσιο μενού, τη βραβευμένη κουζίνα του: βαθιά τοπική, δημιουργική και απόλυτα προσωπική.

Symposio at Ark: Το Kaliya έφερε τον αέρα της Καλντέρας στη Γλυφάδα

Ο Δήμος Μπαλόπουλος και ο Στέφανος Παλιόπουλος έφεραν μαζί τους για μια βραδιά στο Ark τον αέρα της Σαντορίνης, τις τεχνικές τους και το σύμπαν των γεύσεών τους.

Αυτό το ελληνικό τυρί αναδείχθηκε κορυφαίο του κόσμου το 2026

Το TasteAtlas παρουσιάζει τα καλύτερα τυριά παγκοσμίως, με Ιταλία, Πορτογαλία και Ελλάδα να πρωταγωνιστούν. Μια ματιά στις γεύσεις και τις παραδόσεις που ξεχωρίζουν στον κόσμο.

Μία φίνα κερκυραϊκή κουζίνα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Για ένα βράδυ, το υπέροχο εστιατόριο "Pomo d’ Oro" του Αριστοτέλη Μέγκουλα σερβίρει στο Σymposio at Ark.