Εγκλήματα κατά της ιταλικής κουζίνας

Μία έρευνα αποκαλύπτει όλα όσα θα έκαναν τον Massimo Bottura να ξαναγυρίσει στη Νομική και τον Dario Cecchini να γίνει vegan.

Είναι μάλλον περιττό να αναφέρω πως η ιταλική κουζίνα είναι διασημότερη στον μάταιο τούτο κόσμο αλλά μόλις το έκανα. Οι λόγοι πολλοί και μάλλον τους γνωρίζεις: Σπαγγέτι, πίτσα, Νέα Υόρκη κ.α. Οι Ιταλοί ωστόσο συνηθίζουν να είναι ιδιαιτέρως αντιδραστικοί σε οποιονδήποτε συνηθίζει να προσβάλλει τα ιερά και τα όσια του τραπεζιού. 

Σε συνέχεια των παραπάνω, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αποτελέσματα μίας έρευνας του YouGov, σχετικά με πιο προσβλητικά πράγματα που γίνονται κατά της θαυμάσιας κατά τα άλλα γαστρονομικής κουλτούρας της γείτονος χώρας. 

> Διάβασε ακόμη: Περίεργοι συνδυασμοί φαγητών που ταιριάζουν τέλεια

Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ ανθρώπων από 17 χώρες -ανάμεσά τους και η Ιταλία- και επικεντρώθηκε στον τρόπο που ετοιμάζεται και καταναλώνεται το φαγητό της συγκεκριμένης κουζίνας. Από τα 19 προτεινόμενα 'φάουλ', οι συμμετέχοντας κλήθηκαν να επιλέξουν αυτά που υπό προϋποθέσεις είναι οριακά αποδεκτά και εκείνα που επιφέρουν κόκκινη κάρτα. Απευθείας μάλιστα.

Τα πιο σημαντικά σφάλματα λοιπόν, εκείνα που θα έκαναν τον Massimo Bottura να ξαναγυρίσει στη Νομική και τον Dario Cecchini να γίνει vegan:

  1. Κέτσαπ στη μακαρονάδα.
  2. Να βάζεις τα ζυμαρικά σε κρύο νερό και μετά να τα βράζεις.
  3. Πίτσα με ανανά.
  4. Pasta σαν ορεκτικό.
  5. Η προσθήκη κρέμας γάλακτος στην καρμπονάρα.
  6. Να προσθέτεις τυρί σε μακαρονάδες θαλασσινών.
  7. Ο καπουτσίνο μετά το φαγητό.
  8. Να μην προσθέτεις αλάτι στο νερό που θα βράσουν τα ζυμαρικά.
  9. Το σκορδόψωμο μαζί με τη μακαρονάδα.
  10. Να κόβεις το σπαγγέτι με μαχαίρι.

Anyway, αν όλα τα προαναφερθέντα σου άνοιξαν την όρεξη, ρίξε μία ματιά στο πού θα φας επική πίτσα στην Αθήνα ή στη συνταγή για ένα υπέροχο σπαγγέτι

> Διάβασε ακόμη: Η τέλεια carbonara μέσα από ένα γαστρονομικό τριήμερο στη Ρώμη

H να φας ένα κομμάτι πίτσα την επόμενη ημέρα, που ως γνωστόν, είναι πάντα καλύτερο. Ή και όχι.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα

Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Όλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς

Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Αυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο

Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Πίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;

Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Αυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα

Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.

Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις

"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.

Γραφει Νικη Κοντομηνα