Η συνταγή για το τέλειο σπιτικό σεβίτσε
Πώς θα φτιάξεις το θαυμάσιο πιάτο της περουβιανής κουζίνας με το εξωτικό όνομα.
Μία από τις κλασικότερες και πιο νόστιμες ιδέες της περουβιανής κουζίνας έχει υιοθετηθεί από πολλά εστιατόρια της χώρας μας και πλέον τη συναντά κάποιος σε εκατοντάδες μενού. Το σεβίτσε είναι ουσιαστικά μία μέθοδος μαγειρικής όπου χρησιμοποιείται ο χυμός εσπεριδοειδών -ναι, το περίφημο γάλα τίγρης- προκειμένου να γίνουν εύκολα βρώσιμες οι πρωτεΐνες της σάρκας κάποιου ψαριού ή θαλασσινού. Ουσιαστικά το κρέας του ψαριού "ψήνεται" μέσα στον χυμό. Minimal, νόστιμο και άκρως καλοκαιρινό, μπορεί να παρασκευαστεί με ιδιαίτερη ευκολία και στο σπίτι. Ιδού λοιπόν πώς θα φτιάξεις το πιάτο με το εξωτικό όνομα.
Υλικά
- 90 γρ. φιλέτο λαβράκι
- μείγμα από αλάτι και ζάχαρη
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
- 1/2 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
- χυμός και ξύσμα από 1/2 lime
- χυμός από 1/4 λεμονιού
- χυμός από 1/4 πορτοκαλιού
- 1/2 κ.σ. λάδι μαστίχας
Εκτέλεση
- Αφού αφαιρέσεις το δέρμα, βάζεις το φιλέτο του ψαριού σε ένα μπολ, με τους χυμούς των εσπεριδοειδών. Το αφήνεις εκεί για περίπου μία ώρα.
- Προσθέτεις το μείγμα από ζάχαρη και αλάτι και στις δύο πλευρές.
- Κόβεις το ψάρι είτε σε παραλληλόγραμμα μήκους περίπου 2 εκ. και πάχους 0,5 εκ., είτε σε πιο παχιά κυβάκια.
- Το τοποθετείς στο πιάτο σερβιρίσματος και κατά σειρά του ρίχνεις το ελαιόλαδο, το τσίλι, το ξύσμα του lime, το σχοινόπρασο και το λάδι μαστίχας. Προσθέτεις φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Tip: Για να αναβαθμίσεις το πιάτο σου μπορείς να προσθέσεις κάποια κομμάτια αυγοτάραχου και λίγο ξύσμα λεμονιού. Το μεν αυγοτάραχο δίνει επιπλέον νότες γεύσης και το δε ξύσμα λεμονιού πολυπλοκότητα στις οξύτητες. Μπορείς ακόμη να το πλαισιώσεις με ψιλοκομμένα λαχανικά.
Διάβασε ακόμη πώς θα πετύχεις το τέλειο ψητό κοτόπουλο σε 5 βήματα και τη συνταγή για guacamole με αστέρι Michelin.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.
Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.
Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια
Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.
Γραφει Νικη Κοντομηνα