Η συνταγή για το τέλειο σπιτικό σεβίτσε

Πώς θα φτιάξεις το θαυμάσιο πιάτο της περουβιανής κουζίνας με το εξωτικό όνομα.

Μία από τις κλασικότερες και πιο νόστιμες ιδέες της περουβιανής κουζίνας έχει υιοθετηθεί από πολλά εστιατόρια της χώρας μας και πλέον τη συναντά κάποιος σε εκατοντάδες μενού. Το σεβίτσε είναι ουσιαστικά μία μέθοδος μαγειρικής όπου χρησιμοποιείται ο χυμός εσπεριδοειδών -ναι, το περίφημο γάλα τίγρης- προκειμένου να γίνουν εύκολα βρώσιμες οι πρωτεΐνες της σάρκας κάποιου ψαριού ή θαλασσινού. Ουσιαστικά το κρέας του ψαριού "ψήνεται" μέσα στον χυμό. Minimal, νόστιμο και άκρως καλοκαιρινό, μπορεί να παρασκευαστεί με ιδιαίτερη ευκολία και στο σπίτι. Ιδού λοιπόν πώς θα φτιάξεις το πιάτο με το εξωτικό όνομα.

Υλικά

  • 90 γρ. φιλέτο λαβράκι
  • μείγμα από αλάτι και ζάχαρη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • χυμός και ξύσμα από 1/2 lime
  • χυμός από 1/4 λεμονιού
  • χυμός από 1/4 πορτοκαλιού
  • 1/2 κ.σ. λάδι μαστίχας

Εκτέλεση

  1. Αφού αφαιρέσεις το δέρμα, βάζεις το φιλέτο του ψαριού σε ένα μπολ, με τους χυμούς των εσπεριδοειδών. Το αφήνεις εκεί για περίπου μία ώρα.
  2. Προσθέτεις το μείγμα από ζάχαρη και αλάτι και στις δύο πλευρές.
  3. Κόβεις το ψάρι είτε σε παραλληλόγραμμα μήκους περίπου 2 εκ. και πάχους 0,5 εκ., είτε σε πιο παχιά κυβάκια.
  4. Το τοποθετείς στο πιάτο σερβιρίσματος και κατά σειρά του ρίχνεις το ελαιόλαδο, το τσίλι, το ξύσμα του lime, το σχοινόπρασο και το λάδι μαστίχας. Προσθέτεις φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tip: Για να αναβαθμίσεις το πιάτο σου μπορείς να προσθέσεις κάποια κομμάτια αυγοτάραχου και λίγο ξύσμα λεμονιού. Το μεν αυγοτάραχο δίνει επιπλέον νότες γεύσης και το δε ξύσμα λεμονιού πολυπλοκότητα στις οξύτητες. Μπορείς ακόμη να το πλαισιώσεις με ψιλοκομμένα λαχανικά.


Διάβασε ακόμη πώς θα πετύχεις το τέλειο ψητό κοτόπουλο σε 5 βήματα και τη συνταγή για guacamole με αστέρι Michelin.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα

Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.

Γραφει Γιαννης Σπανος