Η συνταγή για το τέλειο σπιτικό σεβίτσε

Πώς θα φτιάξεις το θαυμάσιο πιάτο της περουβιανής κουζίνας με το εξωτικό όνομα.

Μία από τις κλασικότερες και πιο νόστιμες ιδέες της περουβιανής κουζίνας έχει υιοθετηθεί από πολλά εστιατόρια της χώρας μας και πλέον τη συναντά κάποιος σε εκατοντάδες μενού. Το σεβίτσε είναι ουσιαστικά μία μέθοδος μαγειρικής όπου χρησιμοποιείται ο χυμός εσπεριδοειδών -ναι, το περίφημο γάλα τίγρης- προκειμένου να γίνουν εύκολα βρώσιμες οι πρωτεΐνες της σάρκας κάποιου ψαριού ή θαλασσινού. Ουσιαστικά το κρέας του ψαριού "ψήνεται" μέσα στον χυμό. Minimal, νόστιμο και άκρως καλοκαιρινό, μπορεί να παρασκευαστεί με ιδιαίτερη ευκολία και στο σπίτι. Ιδού λοιπόν πώς θα φτιάξεις το πιάτο με το εξωτικό όνομα.

Υλικά

  • 90 γρ. φιλέτο λαβράκι
  • μείγμα από αλάτι και ζάχαρη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • χυμός και ξύσμα από 1/2 lime
  • χυμός από 1/4 λεμονιού
  • χυμός από 1/4 πορτοκαλιού
  • 1/2 κ.σ. λάδι μαστίχας

Εκτέλεση

  1. Αφού αφαιρέσεις το δέρμα, βάζεις το φιλέτο του ψαριού σε ένα μπολ, με τους χυμούς των εσπεριδοειδών. Το αφήνεις εκεί για περίπου μία ώρα.
  2. Προσθέτεις το μείγμα από ζάχαρη και αλάτι και στις δύο πλευρές.
  3. Κόβεις το ψάρι είτε σε παραλληλόγραμμα μήκους περίπου 2 εκ. και πάχους 0,5 εκ., είτε σε πιο παχιά κυβάκια.
  4. Το τοποθετείς στο πιάτο σερβιρίσματος και κατά σειρά του ρίχνεις το ελαιόλαδο, το τσίλι, το ξύσμα του lime, το σχοινόπρασο και το λάδι μαστίχας. Προσθέτεις φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tip: Για να αναβαθμίσεις το πιάτο σου μπορείς να προσθέσεις κάποια κομμάτια αυγοτάραχου και λίγο ξύσμα λεμονιού. Το μεν αυγοτάραχο δίνει επιπλέον νότες γεύσης και το δε ξύσμα λεμονιού πολυπλοκότητα στις οξύτητες. Μπορείς ακόμη να το πλαισιώσεις με ψιλοκομμένα λαχανικά.


Διάβασε ακόμη πώς θα πετύχεις το τέλειο ψητό κοτόπουλο σε 5 βήματα και τη συνταγή για guacamole με αστέρι Michelin.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;

Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).

Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι

Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.

Ο Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα

Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;

Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Αυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο

Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.

Γραφει Νικη Κοντομηνα