Κοτόπουλο με μπύρα, έτοιμο σε 10'

Η συνταγή για κάτι εύκολο, γρήγορο και πραγματικά νόστιμο.

Ανοίγεις το ψυγείο και βλέπεις μόλις δύο πράγματα μέσα σε αυτό: κοτόπουλο και μπύρα. Κανένα πρόβλημα, καθώς σε περίπου 10 λεπτά μπορείς να φτιάξεις ένα πιάτο που ικανοποιεί τόσο το αίσθημα της πείνας όσο και εκείνο της ένοχης απόλαυσης που προσφέρει το junk food.

Το καλύτερο είναι ότι δεν χρειάζεται να διαθέτεις ικανότητες παίκτη του Masterchef για να τα καταφέρεις. Αρκεί να μπορείς να χειριστείς ορθά ένα τηγάνι, αποφεύγοντας τα ατυχή ενδεχόμενα της πρόκλησης εγκαυμάτων (στον εαυτό σου) ή της πυρκαγιάς. Μπορείς να πλαισιώσεις το πιάτο σου με ελάχιστα λαχανικά ή οποιοδήποτε άλλο συνοδευτικό της αρεσκείας σου.

Κοτόπουλο με μπύρα, έτοιμο σε 10'

Υλικά

  • 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου ή μπούτι
  • 1 καρότο
  • μισό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 150 γρ. μαύρη μπύρα
  • αλεύρι, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Αναμιγνύεις το αλάτι και το πιπέρι με το αλεύρι και την μπύρα, ώστε να δημιουργηθεί ένας πηχτός χυλός. Ο τελευταίος θα βοηθήσει τη δημιουργία μίας παχιάς κρούστας, που εκτός των άλλων προστατεύει το κοτόπουλο στο τηγάνισμα.
  2. Πανάρεις το κοτόπουλο και το περνάς από τηγάνι με καυτό ελαιόλαδο. Το αφήνεις να ξεκουραστεί για μερικά λεπτά. 
  3. Στο ίδιο λάδι του τηγανιού, βάζεις το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, όλα κομμένα σε κύβους, για να δώσουν περισσότερο σώμα στο πιάτο. 
  4. Όταν τα λαχανικά αρχίζουν να ροδίζουν, προσθέτεις και πάλι το κοτόπουλο, μαζί με λίγο νερό. 
  5. Τηγανίζεις μέχρι να ροδίσει καλά το κοτόπουλο. 
     

Δες ακόμη τη συνταγή για το τέλειο σπιτικό σεβίτσε και εκείνη για guacamole με αστέρι Michelin.


Φωτογραφίες © Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η ιστορία της αθηναϊκής εστιατορικής σκηνής

Πρόσωπα, τάσεις, μαγαζιά και παράγοντες που συνέβαλαν ώστε σήμερα να τρώμε καλύτερα από ποτέ στα εστιατόρια της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Omurice, η εναλλακτική ιαπωνική ομελέτα

Το απόλυτο comfort food της Άπω Ανατολής, που συνδυάζει πολλά και διαφορετικά στοιχεία.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Πώς να μαγειρέψεις σολομό στο πλυντήριο (!) πιάτων

Μία πατέντα που παραδόξως δε σκαρφίστηκε έλληνας φοιτητής.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Όλοι μιλούν για το Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά

Το νέο εστιατόριο του ταλαντούχου σεφ στο Παγκράτι έχει γίνει το talk of the town, απολύτως δικαιολογημένα.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα ελληνικά εστιατόρια του οδηγού Michelin για το 2023

Νέες προσθήκες και σημαντικές γαστρονομικές σταθερές στην πρωτεύουσα από τον περίφημο γαστρονομικό οδηγό.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Πού πίνει και τρώει η Αθήνα κατά το πρώτο μισό του φθινοπώρου

Η updated λίστα με μπαρ, εστιατόρια και νόστιμα σποτ που απασχολούν Αθηναίους και επισκέπτες της πρωτεύουσας αυτό το διάστημα.

Γραφει Μπαμπης Δουκας