
Η κρεμμυδόσουπα στα καλύτερά της
Η κλασική γαλλική συνταγή και όλα τα ενδιαφέροντα twists σε αυτήν.
Η κρεμμυδόσουπα είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της γαλλικής κουζίνας και ένα από τα δημοφιλέστερα αυτής. Η αυθεντική συνταγή ενδείκνυται για τις ημέρες όπου το κρύο είναι τσουχτερό αλλά δεν περιορίζεται απαραίτητα σε αυτές. Τα κρεμμύδια, ο ζωμός, το μαστιχωτό τυρί και το τραγανό ψωμί δίνουν ένα ενδιαφέρον όσο και νόστιμο αποτέλεσμα.
Τα βασικά υλικά της είναι πολύ απλά, ενώ είναι ένα φαγητό που εύκολα μπορούν να προσαρμοστούν σε αυτό ενδιαφέροντα twists. Κρεμμύδια (ασφαλώς), ελαιόλαδο, αλατοπίπερο, βούτυρο, ζωμός και νερό είναι τα απαραίτητα συστατικά. Μπορούν κάλλιστα να πλαισιωθούν από τυρί (Gruyère, Comte ή Emmental οι καλύτερες επιλογές αλλά και η γραβιέρα), μυρωδικά (θυμάρι, δάφνη, σχοινόπρασο), ζάχαρη, αλεύρι και μπαγκέτα.

Αφού προετοιμάσεις το ζωμό -βοδινού ή λαχανικών- σοτάρεις τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά, μέχρι αυτά να γίνουν σχεδόν διάφανα. Προσθέτεις ζάχαρη, νερό και το ζωμό (μαζί με αλεύρι και μυρωδικά αν επιθυμείς) και αφού αλατοπιπερώσεις, βράζεις για περίπου μισή ώρα. Την ίδια ώρα, ψήνεις ελαφρώς στο φούρνο τις φέτες μπαγκέτας, ελαφρώς ψεκασμένες με ελαιόλαδο και με την προσθήκη τυριού επάνω τους. Σερβίρεις τη σούπα σε βαθύ μπολ και γαρνίρεις με το ψωμί.
Σε περίπτωση που θέλεις να αναβαθμίσεις τη συνταγή, η μίξη ζωμού βοδινού-κοτόπουλου θα δώσει πιο ζωηρό αποτέλεσμα. Το τυρί καλό θα είναι να περνά από χοντρό τρίφτη. Για τέλεια υφή, μπορείς να καραμελώσεις τα κρεμμύδια. Να θυμάσαι, τέλος, πως δεν πρέπει να μαγειρεύεις σε δυνατή φωτιά γιατί ελοχεύει ο κίνδυνος να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
Διάβασε ακόμη πώς θα φτιάξεις τα τέλεια spaghetti alla bottarga, έναν αψεγάδιαστο μουσακά, το απόλυτο ναπολιτάνικο καλτσόνε και τα πιο νόστιμα χοιρινά κεφτεδάκια.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα