Σπαγγέτι με ντομάτα και βασιλικό, απλά και νόστιμα

Η καταπληκτική συνταγή του λονδρέζικου εστιατορίου Sette.

Tομάτα, βασιλικός, σπαγγέτι. Αρκούν μόλις αυτά -καλά, και μερικά ακόμη- συστατικά για να φτιάξει κάποιος μία μακαρονάδα-συνώνυμο της μεσογειακής διατροφής και της γενικότερης γαστρονομικής κουλτούρας της ευρύτερης περιοχής.

Το μυστικό, βρίσκεται ασφαλώς στην απλότητα αλλά και στην υπομονή προκειμένου να πετύχεις την ιδανική υφή της σάλτσας, σύμφωνα πάντοτε με τη συνταγή από το εστιατόριο Sette στο λονδρέζικο ξενοδοχείο Bvlgari, στο Knightsbridge, που παρουσιάζεται από το βρετανικό Esquire.

Σπαγγέτι με ντομάτα και βασιλικό, απλά και νόστιμα

Ακολουθούν όλα τα βήματα για να την πετύχεις και στο σπίτι.

Υλικά 

  • 1 πακέτο σπαγγέτι No 6 (αν και στο Sette χρησιμοποιούν δικά τους, χειροποίητα ζυμαρικά)
  • 4 μεγάλες ώριμες ντομάτες
  • 400 gr. σάλτσα από αποφλοιωμένες San Marzano τομάτες
  • 2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
  • 4 σκελίδες σκόρδου, ξεφλουδισμένες
  • 1 φλ.  έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • τσίλι σε flakes
  • 4 ολόκληρα φύλλα βασιλικού
  • 2 ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού
  • 1 κ.σ. parmigiano reggiano τριμμένη

Εκτέλεση

  1. Βράζεις τα σπαγγέτι, ιδανικά al dente.
  2. Βάζεις τις ντομάτες για λίγα λεπτά σε παγωμένο νερό και στη συνέχεια τις ξεφλουδίζεις. Κόβεις  σε κομμάτια, βγάζεις τους σπόρους και τη συνέχεια τις ρίχνεις σε μία κατσαρόλα μαζί με τη σάλτσα San Marzano και το αλάτι, μαγειρεύοντας σε σιγανή φωτιά. 
  3. Χρησιμοποιώντας ένα γουδοχέρι τις πολτοποιείς ελαφρώς και συνεχίζεις να μαγειρεύεις σε πολύ σιγανή φωτιά για περίπου 1 ώρα. 
  4. Μέσα σε αυτό το διάστημα τους, βάζεις σε ένα μικρό κατσαρολάκι το σκόρδο αφού το κόψεις σε κομμάτια, τα flakes τσίλι και το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσει το σκόρδο. 
  5. Στη συνέχεια προσθέτεις τα φύλλα βασιλικού, αφού βγάλεις το κατσαρολάκι από τη φωτιά και τα αφήνεις στο μείγμα για 15'.
  6. Ανακατεύεις τα δύο μείγματα στη μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτοντας και τα σπαγγέτι. Ομογενοποιείς τα σπαγγέτι σου για περίπου 2' σε χαμηλή φωτιά και σερβίρεις με έξτρα ψιλοκομμένο βασιλικό και την παρμεζάνα. 

Δείτε πρώτοι τις ειδήσεις του Esquire.com.gr στο Google News.


Διάβασε ακόμη για τη συνταγή του Αλέξανδρου Τσιοτίνη για αφράτα burger buns, πώς θα πετύχεις τις πιο crispy σπιτικές τηγανητές πατάτες και την καραντίνα ενός Έλληνα σεφ με αστέρι Michelin.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Στο Matzenta απολαμβάνεις την αυθεντική ιεροτελεστία του μεξικανικού φούρνου Barbacoa

Από την πολιτεία Hidalgo μέχρι τα Χανιά της Κρήτης μία ιστορία της κουζίνας των Μεξικανών γεμίζει το τραπέζι μας με την πιο αυθεντικά παραδοσιακή γαστρονομική τεχνική.

Η Λίνδος της Ρόδου μέσα από πέντε πιάτα

Γαστρονομική πρωτεύουσα της Ρόδου, με καλοφαγική σκηνή που καλύπτει όλη τη γκάμα από ιστορικές ταβέρνες μέχρι εστιατόρια υψηλού επιπέδου, η Λίνδος είναι ένας αυτόνομος γαστοπροορισμός.

Ο Γκίκας Ξενάκης δημιουργεί με φόντο την Καλντέρα

Στο εστιατόριο Ombra του πανέμορφου boutique hotel Esperas Santorini γευόμαστε signature πιάτα του Γκίκα Ξενάκη με θέα το πιο διάσημο ηλιοβασίλεμα στον κόσμο.

Το Sailinn κάνει νοστιμότερη την Λευκάδα

Το beach club & restaurant στο Νυδρί βάζει ρότα για τις γαστρονομικές θάλασσες της Μεσογείου, υπό την επιμέλεια της Rolling Stove.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Κάτι νόστιμο μαγειρεύουν Γιάννης Κιόρογλου και Αλέξανδρος Τσιοτίνης στην Πάρο

Μία άλλη γεύση της δημοφιλούς Κυκλάδας μέσα από τα μενού των δύο σημαντικών σεφ σε "Parostia" και "Mr. E".

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Ο Γιάννης Λουκάκος κάνει νοστιμότερο το Πόρτο Χέλι

Ο δημοφιλής σεφ σχεδιάζει μοναδικά μενού για τα Riviera στο AKS Porto Heli και Porfyra στο AKS Hinitsa Bay.

Γραφει Μπαμπης Δουκας