Σπαγγέτι με ντομάτα και βασιλικό, απλά και νόστιμα

Η καταπληκτική συνταγή του λονδρέζικου εστιατορίου Sette.

Tομάτα, βασιλικός, σπαγγέτι. Αρκούν μόλις αυτά -καλά, και μερικά ακόμη- συστατικά για να φτιάξει κάποιος μία μακαρονάδα-συνώνυμο της μεσογειακής διατροφής και της γενικότερης γαστρονομικής κουλτούρας της ευρύτερης περιοχής.

Το μυστικό, βρίσκεται ασφαλώς στην απλότητα αλλά και στην υπομονή προκειμένου να πετύχεις την ιδανική υφή της σάλτσας, σύμφωνα πάντοτε με τη συνταγή από το εστιατόριο Sette στο λονδρέζικο ξενοδοχείο Bvlgari, στο Knightsbridge, που παρουσιάζεται από το βρετανικό Esquire.

Σπαγγέτι με ντομάτα και βασιλικό, απλά και νόστιμα

Ακολουθούν όλα τα βήματα για να την πετύχεις και στο σπίτι.

Υλικά 

  • 1 πακέτο σπαγγέτι No 6 (αν και στο Sette χρησιμοποιούν δικά τους, χειροποίητα ζυμαρικά)
  • 4 μεγάλες ώριμες ντομάτες
  • 400 gr. σάλτσα από αποφλοιωμένες San Marzano τομάτες
  • 2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
  • 4 σκελίδες σκόρδου, ξεφλουδισμένες
  • 1 φλ.  έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • τσίλι σε flakes
  • 4 ολόκληρα φύλλα βασιλικού
  • 2 ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού
  • 1 κ.σ. parmigiano reggiano τριμμένη

Εκτέλεση

  1. Βράζεις τα σπαγγέτι, ιδανικά al dente.
  2. Βάζεις τις ντομάτες για λίγα λεπτά σε παγωμένο νερό και στη συνέχεια τις ξεφλουδίζεις. Κόβεις  σε κομμάτια, βγάζεις τους σπόρους και τη συνέχεια τις ρίχνεις σε μία κατσαρόλα μαζί με τη σάλτσα San Marzano και το αλάτι, μαγειρεύοντας σε σιγανή φωτιά. 
  3. Χρησιμοποιώντας ένα γουδοχέρι τις πολτοποιείς ελαφρώς και συνεχίζεις να μαγειρεύεις σε πολύ σιγανή φωτιά για περίπου 1 ώρα. 
  4. Μέσα σε αυτό το διάστημα τους, βάζεις σε ένα μικρό κατσαρολάκι το σκόρδο αφού το κόψεις σε κομμάτια, τα flakes τσίλι και το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσει το σκόρδο. 
  5. Στη συνέχεια προσθέτεις τα φύλλα βασιλικού, αφού βγάλεις το κατσαρολάκι από τη φωτιά και τα αφήνεις στο μείγμα για 15'.
  6. Ανακατεύεις τα δύο μείγματα στη μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτοντας και τα σπαγγέτι. Ομογενοποιείς τα σπαγγέτι σου για περίπου 2' σε χαμηλή φωτιά και σερβίρεις με έξτρα ψιλοκομμένο βασιλικό και την παρμεζάνα. 

Δείτε πρώτοι τις ειδήσεις του Esquire.com.gr στο Google News.


Διάβασε ακόμη για τη συνταγή του Αλέξανδρου Τσιοτίνη για αφράτα burger buns, πώς θα πετύχεις τις πιο crispy σπιτικές τηγανητές πατάτες και την καραντίνα ενός Έλληνα σεφ με αστέρι Michelin.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα

Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.

Γραφει Γιαννης Σπανος