Κάτι τρέχει με τη Μαίρη Μηνά

"Η Αγγελική" του Alpha είναι από τα δυνατά χαρτιά της νέας γενιάς ηθοποιών.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 14 Σεπτεμβρίου 2020

Γεννήθηκε στα Τρίκαλα, κάθε χρόνο περνούσε τις καλοκαιρινές διακοπές της στην Πάρο και σπούδασε αρχικά κοινωνική λειτουργός στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Η απόφαση της Μαίρης Μηνά να καταπιαστεί με την ηθοποιία ήταν παρορμητική. "Την είχα στο νου μου περισσότερο ως προπαρασκευαστικό στάδιο για τη δραματοθεραπεία. Αφού έκανα την πρακτική μου στο θέατρο για άτομα με ειδικές ανάγκες στη Σουηδία, επέστρεψα στην Ελλάδα για να παντρέψω τους δύο τομείς. Οι θεραπευτικές ιδιότητες που ασκεί μια ομάδα στα μέλη της μέσω της θεατρικής πράξης έμοιαζε ο ιδανικότερος συνδυασμός για να πειραματιστώ. Τελικά, κατέληξα από πειραματιστής, πειραματόζωο και μπήκα στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών".

Από το 2016, ασχολείται επαγγελματικά με την υποκριτική. "Όσοι εργάζονται στο θέατρο πιστεύουν ότι κάνουν την ωραιότερη δουλειά του κόσμου. Αυτό το πάθος και η αφοσίωση με συγκινούν".

Αν τη ρωτούσα πριν από την καραντίνα που επέβαλε η πανδημία του κορονοϊού ποιος θα ήθελε να είναι ο επόμενος ρόλος της στο σανίδι, η απάντησή της θα ήταν διαφορετική. "Όλα τα έργα και όλοι οι ρόλοι είναι αγωγοί για να δώσεις φωνή και να επικοινωνήσεις μια ανάγκη που καίει. Τώρα, πιο πολύ από ποτέ άλλοτε, αυτή η ανάγκη έχει φουντώσει".


Η Μαίρη Μηνά πρωταγωνιστεί στη νέα τηλεοπτική σειρά του Alpha, "Αγγελική". 


φωτογραφία Αποστόλης Αναστασόπουλος

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Girls