Sabrina Salerno, μία σύγχρονη Ιταλίδα ντίβα

Η δημοφιλής τραγουδίστρια κλείνει σήμερα τα 54 της χρόνια.

Στο βιογραφικό της στην προσωπική της ιστοσελίδα, μεταξύ άλλων δηλώνει showgirl και μάλλον αυτό είναι και ο πιο εύστοχος χαρακτηρισμός για την ίδια. Η Sabrina Salerno, γνωστή χωρίς το επίθετό της είναι αυτό που κάποιοι ονομάζουν "πολυεργαλείο". Τραγουδίστρια, ηθοποιός και μουσική παραγωγός, ένα πλάσμα που από πολύ νωρίς έδειξε ότι δεν είχε σκοπό να εφησυχάσει για κανένα λόγο.

Τα σημερινά της 54α (!) γενέθλια - γεννήθηκε σαν σήμερα στις 15 Μαρτίου του 1968- είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για μία μίνι αναδρομή στην πορεία της. 

Τα πρώτα βήματα και η διεθνής αναγνώριση

Εκεί γύρω στα 20, στην πατρίδα της τη Λιγουρία αποφάσισε να πάρει μέρος σε ένα διαγωνισμό ομορφιάς. Όπως ήταν αναμενόμενο, πήγε καλά αυτό και ξεκίνησε να ασχολείται με το μόντελινγκ.

Το 1985 έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο στην prime time εκπομπή Premiatissima στο Canale 5, ενώ παράλληλα, κυκλοφόρησε το πρώτο της single Cecchetto που έμελλε να γίνει η πρώτη της επιτυχία.

>Διάβασε ακόμη: 63 χρόνια από την 'ημέρα που πέθανε η μουσική'

Το ντεμπούτο album της με το όνομά της στον τίτλο ήρθε δύο χρόνια αργότερα σημειώνοντας εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως, καθώς τα hits Boys (Summertime Love) και Hot Girl γνώρισαν διεθνή αναγνώριση. 

Ακολούθησε μία αξιοσέβαστη δισκογραφική διαδρομή ως και το 1999 με 4 ακόμη albums και αξιοζήλευτες συνεργασίες με ονόματα όπως ο Giorgio Moroder.

Η μουσική της υπόσταση ωστόσο, δεν αποτέλεσε ποτέ εμπόδιο για μία παράλληλη τηλεοπτική καριέρα. Το 1990 για παράδειγμα, η Sabrina ήταν συμπαρουσιάστρια της Raffaella Carrà στην καθημερινή πρωινή τηλεοπτική εκπομπή Ricomincio da 2 στο Rai Due. Τα '90s γενικά, ήταν η περίοδος που η ίδια θέλησε να καταστήσει σαφές ότι έχει ωριμάσει ως επαγγελματίας.

Μία σύγχρονη ντίβα

Είχε πλέον περισσότερο λόγο στην εικόνα και τις τηλεοπτικές της επιλογές, όπως επίσης κατάφερε επιτέλους να συνυπογράψει μερικά από τα τραγούδια της. Τότε ήταν που αποφάσισε να διαχωρίσει τη θέση της από τους τότε μάνατζερ της χωρίς να τη νοιάζουν οι επιπτώσεις στο δίσκο που είχε βγάλει εκείνη την περίοδο.

Δεν πτοήθηκε ιδιαίτερα, το 1995 κατόρθωσε να ανακάμψει, επιστρέφοντας στην τηλεόραση και τη μουσική με νέες κυκλοφορίες. 

>Διάβασε ακόμη: Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και η ερμηνεία της φωτιάς

Ακολούθησαν εμφανίσεις στο θέατρο και τον κινηματογράφο, τηλεοπτικοί ρόλοι και παρουσιάσεις σε εκπομπές (η ταξιδιωτική εκπομπή Matricole & Meteore έχει μείνει στην ιταλική ιστορία) με μία ενδιάμεση στάση το 2004 για να αποκτήσει το γιο της Luca Maria. Οχι για πολύ βέβαια, διότι μέχρι και σήμερα η Sabrina δε σταματά να ασχολείται με όσα αγαπά. Κάπως έτσι άλλωστε, δεν πράττει μία γνήσια Ιταλίδα ντίβα

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Gigi Hadid, μία σύγχρονη Λολίτα

Μία φωτογραφική ρετροσπεκτίβα για τα 29 χρόνια που κλείνει το διάσημο super model.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Miranda Kerr, ένα βλέμμα 1000 λέξεις

Ένα φωτογραφικό αφιέρωμα για το εκθαμβωτικό μοντέλο από την Αυστραλία.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Carmen Electra, ένα crush από τα '90s

Ο δίσκος με τον Prince, οι γυμνές φωτογραφίσεις στο Playboy, ο γάμος με τον Dennis Rodman, οι cult ταινίες και το Baywatch.

Γραφει Παναγιωτης Κουστας

Kate Hudson, A Woman We Love

Σαν σήμερα, στις 19 Απριλίου του 1979, γεννιέται το πιο χαμογελαστό κορίτσι του Χόλιγουντ.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Natalie Viscuso το ξέρουμε, ήρθαμε δεύτεροι

Πριν από λίγες ώρες, έγινε γνωστό πως περιμένει παιδί από τον Henry Cavill κι εμείς, κάλλιο αργά παρά ποτέ, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε μαζί της.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Anya Taylor-Joy, A Woman We Love

Με καταγωγή από τις ΗΠΑ, την Αργεντινή και τη Μεγάλη Βρετανία, η ταλαντούχα ηθοποιός θα είναι πάντα ένας λόγος για να συμπαθούμε περισσότερο το σκάκι.

Γραφει Πωλινα Φραγκου