Sanna Marin, η νεότερη πρωθυπουργός στον κόσμο

Μια ματιά στην ιστορία της, με αφορμή την επίσκεψή της στην Ελλάδα.

Γράφει: Esquire Editors 29 Απριλίου 2022

Στην Ελλάδα βρίσκεται η Πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Sanna Marin, η νεότερη Πρωθυπουργός του κόσμου, αφού ανέλαβε τα καθήκοντά της στην ηλικία των 34 ετών. Οι Πρωθυπουργοί συνομίλησαν για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και για ζητήματα του ΝΑΤΟ.

H ιστορία της

Η Sanna Marin γεννήθηκε στις 16 Νοεμβρίου του 1985 στο Ελσίνκι και μεγάλωσε στην Pirkkala στη Νότιο Φινλανδία. Οι γονείς της χώρισαν όταν εκείνη ήταν ακόμη μικρή και η οικογένεια αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, ενώ ο πατέρας της πάλευε επίσης με τον αλκοολισμό. Στη συνέχεια μεγάλωσε με τη μητέρα της και την σύντροφό της, ενώ η ίδια έχει δηλώσει πως προέρχεται από "rainbow family”.

Mάλιστα, στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram έχει αναρτήσει μια φωτογραφία από τα παιδικά της χρόνια γράφοντας: "Πίστευα ότι όλα είναι πιθανά, γιατί η μητέρα μου μού είπε ότι μπορούσα να γίνω οτιδήποτε. Γι’ αυτό λέω στην κόρη μου κάθε μέρα ότι είναι ικανή και ότι μπορεί. Τα κορίτσια πρέπει να ενθαρρύνονται γιατί τα κορίτσια αλλάζουν τον κόσμο" αναφερόμενη στη μητέρα της και στην κόρη της Emma.

Η συνέχεια στο WomanToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Οι γυναίκες θέλουν τον άντρα άγριο-τι αποκάλυψε πρόσφατη μελέτη

Πώς λέμε ότι σήμερα κανένας δεν κάνει σεξ -ή έστω κανένας δεν κάνει με τον σύντροφό του; Καμία σχέση. Νέα μελέτη υποστηρίζει ότι οι άνδρες Νεάντερνταλ και οι γυναίκες Homo Sapiens "έβγαζαν τα μάτια τους"

A Night To Remember| H premium εμπειρία του Ploom στο private dinner των Tasty Awards 2026 x Esquire by Ploom

Το Ploom έκλεψε τις εντυπώσεις στο επίσημο launch της φετινής διοργάνωσης, όπως πάντα φέρνοντας μαζί του τεχνολογία αιχμής, στυλ και τη δική του ξεχωριστή αύρα.

Πήγαμε στο opening του καταστήματος Allwyn στην Allwyn Arena και αυτές είναι οι εντυπώσεις μας

Σου μεταφέρουμε το κλίμα από τη νέα εποχή στην οποία έχει μπει επισήμως το δίκτυο καταστημάτων της εταιρείας.

Η Huawei παρουσιάζει κορυφαίες καινοτομίες στη Μαδρίτη με επίκεντρο το επαγγελματικό running ρολόι

HUAWEI WATCH GT Runner 2: Το επαγγελματικό running smartwatch στο επίκεντρο της παγκόσμιας παρουσίασης της Huawei

9 πράγματα που πρέπει να αλλάξουν στην Ελλάδα τώρα που ήρθε ο Brad Pitt

Ήρθε ο Brad Pitt στην Ελλάδα και πρέπει να αλλάξουν πολλά. Όπως να μην ρωτήσουμε σώνει και καλά αν του αρέσει το σουβλάκι και μην του πουλήσουμε οικόπεδο με το ζόρι.

Γραφει Γιαννης Τσακαλος

Hobby Dogging: Γιατί πολλοί άντρες βγάζουν βόλτα το λουρί χωρίς τον σκύλο

Μια παράξενη αλλά υπαρκτή συνήθεια εξαπλώνεται στην Ευρώπη, με ανθρώπους να περπατούν κρατώντας λουρί χωρίς σκύλο. Μόδα, ανάγκη για κίνηση ή ένα σύγχρονο τελετουργικό ευεξίας;

Γραφει Νικη Κοντομηνα