Δυσκολευτήκαμε να αναγνωρίσουμε τον Σάκη Τανιμανίδη 23 χρόνια πριν
Τότε, παρουσίαζε εκπομπές στην TV 100 της Θεσσαλονίκης.
Σήμερα ο Σάκης Τανιμανίδης είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα και πολυσυζητημένα πρόσωπα της τηλεόρασης και της showbiz.
Ωστόσο, λίγοι ξέρουν ότι την καριέρα του την ξεκίνησε πριν από 23 χρόνια. Συγκεκριμένα το 2001, όταν ήταν στο κανάλι ΤV 100 της Θεσσαλονίκης παρουσίαζε μαζί με τη Μαριάννα Βαραδίνη το παιχνίδι γνώσεων με τίτλο "Αστέρια και Λάβαρα".
Μάλιστα, υπάρχουν και... ντοκουμέντα από εκείνη την περίοδο, με τον Σάκη Τανιμανίδη να είναι εντελώς αγνώριστος σε σχέση με την εικόνα του σήμερα.
Η ζωή και η καριέρα του Σάκη Τανιμανίδη
Ο Σάκης Τανιμανίδης γεννήθηκε στις 30 Απριλίου 1981 στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στην περιοχή της Καλαμαριάς. Ο πατέρας του, Στέφανος, είναι συνταξιούχος ενώ η μητέρα του, Ματούλα, εργαζόταν για πολλά χρόνια στις Ολυμπιακές Αερογραμμές. Έχει δύο αδέλφια, τον Πάνο και την Κασσιανή.
Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και το μπάσκετ ενώ μετά το σχολείο, σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, αποφοιτώντας αργότερα με δίπλωμα Αγρονόμου και Τοπογράφου Μηχανικού. Επίσης, παράλληλα με τις σπουδές του έκανε και κάποιες μικροδουλειές για να καλύπτει τα προσωπικά του έξοδα.
Σε ηλικία 28 ετών, εγκαταστάθηκε για δύο χρόνια στη Βοστώνη των ΗΠΑ ακολουθώντας μεταπτυχιακές σπουδές στην επιχειρηματικότητα, στο κολλέγιο Μπάμπσον. Επίσης, κατά τη διάρκεια των ετών αυτών, φοίτησε και για ένα εξάμηνο στο Ινστιτούτο Επιχειρήσεων (Instituto de Empresa) στη Μαδρίτη.
Ξεκίνησε να εργάζεται στην τηλεόραση, το 2001, αφού σε ηλικία 20 ετών, ανέλαβε μέρος της παρουσίασης της εκπομπής "Αστέρια και λάβαρα" στο δημοτικό κανάλι TV 100 της Θεσσαλονίκης.
Εκεί έμεινε μέχρι το 2005, όπου και αποφάσισε να παραιτηθεί και να συνεχίσει τις σπουδές του. Το 2013, επιστρέφει τηλεοπτικά μέσα από την ΕΤ3, με το World Party, που παρουσίαζε από κοινού με το Γιώργο Μαυρίδη. Η ιδέα αυτής της εκπομπής προέκυψε από τον ίδιο, αφού μετά την επιστροφή του από την Αμερική, ήθελε να δημιουργήσει μια ψυχαγωγική εκπομπή όπου θα ταξιδεύει με τους φίλους του. Eκτός από παρουσιαστής, ο Τανιμανίδης ήταν επίσης παραγωγός και σκηνοθέτης της συγκεκριμένης εκπομπής.
Στις αρχές του 2017, δέχθηκε πρόταση να αναλάβει την παρουσίαση του Survivor Greece και έτσι έκλεισε συμβόλαιο με το κανάλι ΣΚΑΪ. Η πρεμιέρα έγινε στις 13 Φεβρουαρίου και το φινάλε στις 5 Ιουλίου, ενώ πέτυχε εξαιρετικά υψηλά ποσοστά τηλεθέασης, φτάνοντας μέχρι και το 70% λίγες μόλις εβδομάδες μετά την έναρξή του.[3]
Τη σεζόν 2017-2018 ήταν στην κριτική επιτροπή του talent show "Ελλάδα έχεις ταλέντο" ενώ από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο του 2018, παρουσίασε τον έκτο κύκλο του Survivor Greece. Τη σεζόν 2018-2019 ήταν ξανά στην κριτική επιτροπή του Ελλάδα έχεις ταλέντο και παρουσίασε τον έβδομο κύκλο του Survivor Greece με τίτλο Survivor Ελλάδα-Τουρκία.
Τη σεζόν 2019 -2020, μετά το τέλος του Survivor, παρουσίασε στον ΣΚΑΪ το τηλεπαιχνίδι "Boom!". Το 2021, παρουσίασε το ριάλιτι "Η φάρμα" στον ΑΝΤ1.
Τη σεζόν 2022-2023 κάνει τη συμπαραγωγή και παρουσίαση του επιχειρηματικού σόου Dragons' Den, γνωστό και σαν Shark Tank στην αμερικάνικη εκδοχή του. Ο ίδιος είπε ότι αυτό το σόου ήταν ένας στόχος που είχε για πολλά χρόνια, αφού θέλει να κάνει το επιχειρείν πιο προσιτό προς τους Έλληνες.
Από: TheToc.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Ό,τι χρειάζεται να ξέρεις για να αναγνωρίσεις ένα deepfake
Η τεχνητή νοημοσύνη κάνει τα deepfakes πιο ρεαλιστικά από ποτέ. Υπάρχουν όμως σημάδια που μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεχωρίσετε μια ψηφιακή απάτη.
Η επιστημονική λύση για την κακοσμία του στόματος
Η κακοσμία είναι ο μεγάλος εχθρός της καθημερινότητας και πόσο μάλλον στην καθημερινή επαφή. Όμως υπάρχουν λύσεις και θα τις διαβάσεις εδώ.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΟ Good Job Nicky είναι γεννημένος Nickyτής
Είτε το ταλέντο είναι θέμα DNA είτε όχι, η νοοτροπία του νικητή είναι αναμφίβολα επίκτητη. Και ο Νικόλας Βαρθακούρης έχει κάνει πολλή (και καλή) δουλειά για να την αποκτήσει.
Γραφει Ραφαελλα ΡαλληΑλήθεια τώρα, θα ξεμείνει ο κόσμος από καφέ;
Ο καφές δεν εξαφανίζεται ξαφνικά, αλλά η κλιματική αλλαγή, η πίεση στην παραγωγή και η απώλεια καλλιεργήσιμων περιοχών τον μετατρέπουν σταδιακά από καθημερινή συνήθεια σε αβέβαιη πολυτέλεια.
Γραφει Αδαμαντιος ΑττενμπεργκΜε Bugatti, Maseratti και McLaren το φετινό ACCS VII
Το Alimos Classic Car Sunday επιστρέφει τον Μάιο με κλασικά αυτοκίνητα, supercars και γιορτινή ατμόσφαιρα δίπλα στη θάλασσα, με ελεύθερη είσοδο για όλους.
Πώς να μειώσεις το λίπος χωρίς αυστηρή δίαιτα
Χωρίς ζυγαριές-δικαστές και δίαιτες τιμωρίας. Μόνο έξυπνες κινήσεις που αλλάζουν πραγματικά το σώμα σου στην καθημερινότητα.
Γραφει Τιμος Σαλαμες