Το νέο πρωτάθλημα της Formula 1 ξεκινά στις 28 Μαρτίου και η μία μετά την άλλη οι ομάδες παρουσιάζουν επισήμως τα μονοθέσιά τους, όπως άλλωστε είδαμε από τη Renault και την Aston Martin αλλά και από το ολοκαίνουριο Safety Car των αγώνων που θα είναι επίσης του βρετανικού luxury brand. Πλέον, ήρθε η σειρά της Ferrari να δείξει στο κοινό την SF21.

H SF21

Πρόκειται για το 67ο μονοθέσιο που σχεδιάζεται στο Μαρανέλο για να καλύψει τις ανάγκες του ιταλικού brand στη Formula 1 και είναι κάτι παραπάνω από πανέτοιμο για την πρώτη εκκίνηση στο Μπαχρέιν σε λίγες εβδομάδες.

Ουσιαστικά αποτελεί τη μετεξέλιξη της SF1000, παρότι οι αλλαγές στους κανονισμούς λειτούργησαν κάπως περιοριστικά για τους ανθρώπους της Ferrari, που είχαν αρκετές ριζοσπαστικές αλλαγές και καινοτομίες στο μυαλό τους, για ένα ακόμη πιο ισχυρό και αποδοτικό όχημα.

Αυτό όμως αναμένεται να γίνει το 2022, όταν όλες οι εταιρείες θα αναγκαστούν να φτιάξουν ολοκαίνουρια μονοθέσια εξαιτίας της εκ νέου διαφοροποίησης των προδιαγραφών για τους κατασκευαστές. 

Σε κάθε περίπτωση, άπαντες στη Scuderia πιστεύουν ότι θα είναι άκρως ανταγωνιστική η SF21 αλλά -ας είμαστε ειλικρινείς- η βασίλισσα Mercedes έχει ακόμη το πάνω χέρι. 

Παρατηρώντας τις πρώτες εικόνες μπορούν εύκολα να βγουν κάποια συμπεράσματα: Η μύτη της είναι αρκετά επιμήκης και το χρώμα της μοιάζει κάπως διαφορετικό. Ναι, το κόκκινο δεν είναι ακριβώς κόκκινο, κάτι που εξηγεί ο επικεφαλής της ομάδας Mattia Binotto.

"Το πίσω μέρος το μονοθεσίου θυμίζει την πρώτη Ferrari των σιρκουί, την 125 S, αλλά όσο πλησιάζεις προς το cockpit το χρώμα γίνεται όλο και πιο γνώριμο. Είναι μία εποχή προκλήσεων για όλους μας και θεωρήσαμε καλή ιδέα να τολμήσουμε κάτι τέτοιο".

Υπενθυμίζουμε πως αυτή τη σεζόν, πίσω από το τιμόνι της SF21 θα βρεθούν οι Charles Leclerc και Carlos Sainz, οι οποίοι μαζί με τους τεχνικούς και τους μηχανικούς της Ferrari θα προσπαθήσουν να κάνουν τη διαφορά. Ο ενθουσιασμός όλων στο Μαρανέλο είναι μεγάλος αλλά όλα θα φανούν στην πίστα.