Το νέο Safety Car της Formula 1 ίσως κλέψει τη δόξα των μονοθεσίων

Μία Aston Martin Vantage στην υπηρεσία πιλότων και μονοθεσίων. Καθόλου άσχημη ιδέα.

Το νέο πρωτάθλημα της Formula 1 ξεκινά στις 28 Μαρτίου και η μία μετά την άλλη οι ομάδες παρουσιάζουν επισήμως τα μονοθέσιά τους, όπως άλλωστε είδαμε από τη Renault και την Aston Martin. Η τελευταία θα είναι εκείνη που θα 'προμηθεύσει' τη διοργάνωση και με το νέο Safety Car των αγώνων, το οποίο δεν είναι υπερβολή να πούμε πως ίσως κλέψει την παράσταση από τα υπόλοιπα οχήματα. Βλέπεις, μιλάμε για μία τροποποιημένη Aston Martin Vantage.

Βοήθεια, δύναμη και κομψότητα

Το εν λόγω αυτοκίνητο θα συνοδεύεται από το DBX SUV (το καινούριο medical car των σιρκουί) και πίσω από το τιμόνι του θα βρίσκεται ο Γερμανός οδηγός Bernd Mayländer, που κάνει αυτή τη δουλεία τα τελευταία 20 χρόνια.

Το νέο Safety Car της Formula 1 ίσως κλέψει τη δόξα των μονοθεσίωνAston Martin

Ο βασικός σκοπός της θα είναι να παραμένει πάντοτε σε ετοιμότητα, προκειμένου να παράσχει βοήθεια όταν το απαιτήσουν οι συνθήκες, κατόπιν αιτήματος του Race Control. 

Έχει φυσικά τροποποιηθεί για να μπορεί να ανταπεξέλθει σε οποιαδήποτε ανάγκη. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Η απόδοση του 4-λίτρων V8 bi-turbo έχει αυξηθεί ώστε να παράγει ιπποδύναμη 535 αλόγων και 685 Nm ροπής. Επιπροσθέτως, κάνει το 0-100 σε μόλις 3,5''. 

Το αεροδυναμικό της πακέτο αποτελείται από τη νέα μπροστινή μάσκα και την έντονη οπίσθια πτέρυγα, που μαζί δημιουργούν δύναμη 155,6 kg στα 200 km/h. Έχουν γίνει και κάποιες αλλαγές στην ανάρτηση, το τιμόνι και τα αμορτισέρ, με περαιτέρω updates στις ενισχύσεις του αμαξώματος για την αύξηση της μπροστινής δομικής ακαμψίας.

ΑΣΤΟΝ ΜΑΡΤΙΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1 2021 SAFETY CAR 1Aston Martin
ΑΣΤΟΝ ΜΑΡΤΙΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1 2021 SAFETY CAR 2Aston Martin

Σε όλα αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε την προσαρμογή της κουκούλας της Vantage GT4, ένα πρωτοποριακό σύστημα πέδησης με ανθρακο-κεραμικούς δίσκους και ελαστικά Pirelli υψηλής απόδοσης. Το υπόλοιπο 'πακέτο' του αυτοκινήτου περικλείει ακόμη body-mounted κεραίες, οπίσθια πινακίδα LED και μία φωτισμένη λυχνία τοποθετημένη στην οροφή σε πλέγμα από ανθρακονήματα.

Το σώμα της είναι βαμμένο σε κλασικό Racing Green, ειδικά σχεδιασμένο για να γιορτάσει την επιστροφή της Aston Martin στη Formula 1, μετά από περισσότερα από 60 χρόνια.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.