Ο Carlos Sainz στα κόκκινα της Ferrari

Ο 25χρονος πιλότος θα γίνει ο τρίτος Ισπανός οδηγός στην ιστορία της Scuderia.

Το πρωί της περασμένης Τρίτης, η Ferrari ανακοίνωσε πως δεν θα συνεχίσει τη συνεργασία της με τον Sebastian Vettel μετά το 2020. Λίγα 24ώρα μετά έγινε γνωστός και ο αντικαταστάτης του Γερμανού πιλότου που είναι ο 25χρονος Ισπανός Carlos Sainz Jr., γιος του παλιού θρύλου του WRC, Carlos Sainz, που υπέγραψε με την ιταλική ομάδα συμβόλαιο δύο ετών. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται ο τρίτος οδηγός από την ιβηρική χώρα στη Formula 1 που θα βρεθεί πίσω από το τιμόνι μίας Ferrari μετά τον Fernando Alonso (2010-14) και τον Alfonso de Portago (1956-57).

Ο νέος οδηγός της Ferrari έχει 102 συμμετοχές στη Formula 1 με τις Toro Rosso, Renault και McLaren, από το 2015 μέχρι σήμερα. Έχει συγκεντρώσει 267 βαθμούς και η καλύτερη θέση που έχει καταλάβει ποτέ στο πρωτάθλημα ήταν η 6η του 2019.

Οι ειδικοί τον θεωρούν έναν από τους πιο ταλαντούχους οδηγούς του grid και προορίζεται για το νο.2 της Scuderia, πίσω από τον 22χρονο Μονεγάσκο Charles Leclerc.


Διάβασε ακόμη για τον μικρό Schumacher και τους απογόνους των παλιών θρύλων της F1, την SF1000 που είναι το μέλλον της Ferrari στη Formula 1, τον αιώνιο πρωταθλητή Lewis Hamilton και τον τεράστιο Kimi Raikkonen.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.