Η SF1000 είναι το μέλλον της Ferrari στη Formula 1

Η Scuderia παρουσίασε το νέο, άκρως εντυπωσιακό μονοθέσιό της.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 12 Φεβρουαρίου 2020

Η ιταλική εταιρεία έγινε η πρώτη ομάδα της Formula 1 που έδωσε στη δημοσιότητα όλες τις πληροφορίες για το μονοθέσιο που θα οδηγούν οι πιλότοι της τη νέα σεζόν, παρουσιάζοντας την εντυπωσιακή SF1000.

Το όνομα του οχήματος που θα διαδεχθεί την SF90 -η οποία εξασφάλισε στην Ferrari τη δεύτερη θέση του περσινού πρωταθλήματος όσον αφορά την κατάταξη των σχεδιαστών- προέρχεται από τα 1.000 Grand Prix στα οποία έχει αγωνιστεί το brand από το Maranello. 

Η αποκάλυψη της SF1000 έγινε στο θέατρο Romolo Valli της Ρέτζιο Εμίλια, πόλη στην οποία πριν από 223 χρόνια οραματίστηκε για πρώτη φορά η ιδέα της ιταλικής σημαίας όπως τη γνωρίζουμε σήμερα, δηλαδή της τρικολόρε με τις κάθετες ρίγες. 

Οι σχεδιαστές και οι μηχανικοί της Scuderia επιχείρησαν να κάνουν πολύ πιο αποδοτικό το όχημα όσον αφορά την αεροδυναμική του, αυξάνοντας παράλληλα ελάχιστα το βάρος του και φροντίζοντας να κάνουν όλες τις απαραίτητες βελτιώσεις προκειμένου να πλησιάζει πιο άμεσα το μέγιστο της απόδοσής του. "Η ομάδα των τεχνικών είναι σχετικά νέα, πρέπει ακόμα να ωριμάσουμε, να μάθουμε από τα λάθη μας, και να επικεντρωθούμε στην αξιοπιστία, η οποία ήταν μία από τις αδύναμες στιγμές της περασμένης σεζόν" ανέφερε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της ομάδας Mattia Binotto, με τον Sebastian Vettel να συμπληρώνει πως "δεν έχω κάποια κρυστάλλινη σφαίρα για να πω με σιγουριά τι θα γίνει, αλλά είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος".

Από την πλευρά του, ο έτερος πιλότος της Ferrari, ο εξαιρετικά ταλαντούχος Charles Leclerc έδωσε υποσχέσεις: "Εργάστηκα πολύ σκληρά για το νέο μονοθέσιο. Θέλω να βελτιώνομαι κάθε χρόνο και να μαθαίνω από τα λάθη μου".

Η SF1000 είναι το μέλλον της Ferrari στη Formula 1

Η Ferrari έχει συμπληρώσει αισίως 12 σεζόν χωρίς το πρωτάθλημα των κατασκευαστών, κάτι που όλοι στο Maranello ευελπιστούν πως θα αλλάξει με το καινούριο μονοθέσιο. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο θάνατος του Αλέξανδρου Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Μοναχογιός και διάδοχος του μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση. Ο θάνατός του σε αεροπορικό δυστύχημα, σε ηλικία 25 ετών, εξύφανε πάμπολλες ιστορίες συνωμοσίας.

Καμία έκπληξη, ο Kanye West ετοιμάζεται να μπει στη βιομηχανία του πορνό

Από ό,τι φαίνεται έχει αφήσει πίσω του τη "θρησκευτική φάση" που περνούσε.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Μία ξεχωριστή Range Rover εμπειρία

Το εμβληματικό brand του σύμπαντος των 4 τροχών παρουσίασε το ​​πρώτο Range Rover House στην Ελλάδα.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

3 πράγματα που μπορείς να κάνεις στο LinkedIn για να βρεις δουλειά πιο εύκολα

Οι ειδικοί στην αγορά εργασίας προτείνουν μερικά εύκολα βήματα που μπορείς να κάνεις μέσω του LinkedIn για να βελτιστοποιήσεις τις πιθανότητές σου.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Ξέρουμε πού θα βρεις το πιο φθηνό τσουρέκι στην Ελλάδα

Ψάξαμε την αγορά για εσένα και έτσι σου έχουμε όλες τις απαντήσεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος