O Elon Musk αισθάνεται κακοπληρωμένος στην τοποθεσία Tesla

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla φαίνεται πως θύμωσε πολύ και προφανώς, έλαβε δραστικά μέτρα για αυτό.

Πρόσφατα, ο Elon Musk είχε ένα ξέσπασμα και αποφάσισε ότι μπορεί να μεταφέρει την έδρα της Tesla από την πολιτεία του Ντέλαγουερ στο Τέξας. Τι συνέβη όμως;

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal όλα προκλήθηκαν από το γεγονός ότι δικαστής ακύρωσε το πακέτο αμοιβής του Elon Musk, ύψους 55,8 δισ. δολαρίων στην Tesla, αφού διαπίστωσε ότι ο CEO είχε "εκτεταμένους δεσμούς" με μέλη του διοικητικού συμβουλίου, που είχαν εγκρίνει τη συμφωνία για το μισθό του.

"Ποτέ μην ιδρύετε την εταιρεία σας στην πολιτεία του Ντέλαγουερ", ανέφερε ο Musk σε ένα tweet την Τρίτη. "Θα πρέπει η Tesla να αλλάξει την πολιτεία σύστασής της στο Τέξας, τη φυσική της έδρα;", ρώτησε ο Musk σε μια δημοσκόπηση του X, στην οποία περίπου το 87% των ερωτηθέντων απάντησε "ναι". Την Πέμπτη, ο Musk έγραψε στο Twitter ότι "η Tesla θα κινηθεί άμεσα" για να μεταφέρει το καθεστώς σύστασής της εν μέσω ψηφοφορίας των μετόχων.

Ο μισθός του Elon Musk

Ο Musk είναι αναστατωμένος που η δουλειά του δεν αμείβεται περισσότερο, γεγονός που τον καθιστά απλώς πολυεκατομμυριούχο και όχι πλέον τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο.

Ο Elon Musk είναι ακριβώς σαν κι εμάς. Κάθε εβδομάδα πρέπει να σκέφτεται πώς θα πληρώσει για τον επόμενο πύραυλό του, την επόμενη ιστοσελίδα του ή πώς θα χρηματοδοτήσει την επόμενη εποχή της τεχνητής νοημοσύνης.

Ο λόγος για τον οποίο το πακέτο αμοιβών του Musk ήταν εξ αρχής υπό έρευνα είναι επειδή ένας μέτοχος της Tesla, ο Richard Tornetta (είναι επίσης ντράμερ), αμφισβήτησε τους όρους της αμοιβής του το 2018 και η υπόθεση πήγε στο δικαστήριο το 2022.

Ο Musk δε λαμβάνει μισθό από την Tesla, αλλά κατέχει σημαντικό αριθμό μετοχών της εταιρείας. Ο CEO έχει δηλώσει ότι αισθάνεται άβολα να μετατρέψει την Tesla σε ηγέτη στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και της ρομποτικής, χωρίς να ελέγχει περίπου το 25% της εταιρείας.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αποχώρηση 'βόμβα' του Adrian Newey από τη Red Bull

Σε κατάσταση αποσύνθεσης βρίσκεται η Red Bull καθώς όπως όλα δείχνουν ο Adrian Newey έχει ήδη αποφασίσει να αποχωρήσει στο τέλος της τρέχουσας περιόδου.

Γραφει TopGear

Προπόνηση για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή

Επιστήμονες κατέληξαν στη μακροβιοτική προπόνηση που θα ωφελήσει τόσο την ποιότητα όσο και τη διάρκεια της ζωής σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μια φορά κι έναν καιρό, ο κόσμος μας δημιουργήθηκε

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον γερμανό μαθηματικό και αστρονόμο Johannes Kepler, που διατύπωσε τη σχετική θεωρία.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μια ματιά στην ολοκαίνουργια και άκρως εντυπωσιακή Porsche Cayenne GTS

Η Porsche συμπληρώνει τη σειρά μοντέλων της Cayenne, η οποία ανανεώθηκε ριζικά το 2023, με τα νέα, ασύγκριτα δυναμικά μοντέλα GTS.

Οι Pet Shop Boys βρίσκουν 'απογοητευτική' τη μουσική της Taylor Swift

O Neil Tennant είπε αυτό που σκεφτόμαστε κι εμείς, καιρό τώρα.

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα