Μαθήματα φλερτ για straight από queer άτομα

Γίνε άσος στο φλερτ με τη συσσωρευμένη, πολύτιμη γνώση των queer ατόμων.

Τι περιλαμβάνει το φλερτ; Πολλά πράγματα. Ανταλλαγή ματιών, χαμόγελων και πειραγμάτων, παιχνίδι με τις λέξεις, αγγίγματα. Ακόμα και όταν γίνεται online, έχει τη δική του χάρη - πχ., μέχρι να διαβαστεί το μήνυμα που έστειλες, περιμένεις εναγωνίως για την αντίδραση. Κάτι που ως straight άντρας ίσως να μην είχες σκεφτεί μέχρι τώρα, είναι το πώς μπορείς να βελτιωθείς στο φλερτ, μαθαίνοντας από τους τρόπους που φλερτάρουν τα queer άτομα.

Queer looking, straight talking

Σύμφωνα με ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο αμερικάνικο AskMen, τα queer άτομα, όταν φλερτάρουν, είναι απελευθερωμένα από τους ξεπερασμένους ρόλους που αποδίδονται, στερεοτυπικά, σε άντρες και γυναίκες. Έτσι, σε έναν κόσμο που αλλάζει, έχουν πολλά να διδάξουν τους straight. Ας δούμε, λοιπόν, τα πιο σημαντικά μαθήματα που μπορούν να σου δώσουν.

Πότε το φλερτ είναι διασκεδαστικό

Παρότι, πλέον, το να είναι κάποιο άτομο queer θεωρείται νορμάλ, συνεχίζει να υπάρχει ομοφοβία εκεί έξω. Γι' αυτό και τα queer άτομα, επειδή μπορεί να μη γνωρίζουν αν το πρόσωπο για το οποίο ενδιαφέρονται ερωτικά είναι queer ή όχι, φλερτάρουν πιο διακριτικά. Τι σε μαθαίνει αυτό; Δύο πράγματα. Αφενός το να μην την πέφτεις χύμα στις γυναίκες και αφετέρου πως το φλερτ είναι διασκεδαστικό μόνο όταν ενδιαφέρονται όλοι οι συμμετέχοντες.

Τι γίνεται με το online φλερτ

Okay, συνήθως, όποιος μπαίνει σε ένα site γνωριμιών 'ψάχνεται'. Αυτό όμως δεν σημαίνει ούτε ότι ψάχνει εσένα, ούτε ότι αυτό που ψάχνει είναι η dick pic σου. Αντί να ξεκινήσεις μια κουβέντα με τον πλέον ακατάλληλο τρόπο ή με ένα 'γεια', πάρε παράδειγμα από το τι κάνουν συνήθως τα queer άτομα.

Σύμφωνα με στοιχεία της εφαρμογής OkCupid, τα queer άτομα ψάχνουν πιο συχνά απ' ό,τι τα straight για να βρουν το τι μπορεί να ενδιαφέρει το άτομο που βλέπουν ερωτικά και ξεκινούν τη συζήτηση με πιο 'προσωποποιημένο' τρόπο. Για παράδειγμα, πιάνονται από τα χόμπι που μπορεί να αναφέρονται στο προφίλ ή από μια φωτογραφία που φαίνεται να έχει τραβηχτεί κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού.

Μαθήματα φλερτ για straight από queer άτομαiStock

Μοιράσου τον πραγματικό εαυτό σου

Στο queer φλερτ, οι συμμετέχοντες θέλουν να εντυπωσιάσουν αλλήλους με αυτό που πραγματικά είναι και όχι με το τι θα ανέμενε το ερωτικό τους ενδιαφέρον να είναι. Επίσης, δεν έχουν πρόβλημα να κάνουν 'ταμπού' ερωτήσεις, σε αντίθεση με τους straight που μπορεί απλώς να μιλάνε περί ανέμων και υδάτων για να γεμίσουν τον κενό χρόνο.

Κοινώς, οι queer σε κάποια ζητήματα τείνουν να είναι πιο straight από τους straight. Αυτό που έχεις να κάνεις, λοιπόν, είναι να αποδεχθείς τον εαυτό σου με όλες σου τις παραξενιές και να καταλάβεις ότι αυτές μπορεί να είναι sexy.

Ντύσου για να εντυπωσιάσεις

Οι άντρες που ενδιαφέρονται ερωτικά για άντρες, συνήθως, είναι οπτικοί τύποι. Προσέχουν στους άλλους το αν άλλαξαν κούρεμα, αν φορούν ένα ωραίο πουκάμισο, αν ο άλλος το προσπάθησε πριν έρθει στο ραντεβού, αν είναι καλοχτενισμένος, αν έχει δροσερή αναπνοή, αν μοσχομυρίζει και αν χαμογελάει.

Τέτοιες αναμονές έχουν και οι γυναίκες από τους straight άντρες. Γι' αυτό καλό είναι όταν δεις μια κοπέλα που σε ενδιαφέρει να τσεκάρεις την εμφάνισή σου πριν την πλησιάσεις και, κυρίως, να χαμογελάς. Θα έχεις περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας.

Κάποιες φορές θηρευτής, κάποιες άλλες θήραμα

Τα γκέι, τα μπάι, τα queer, τα non-binary άτομα, όλα φλερτάρουν μεταξύ τους ως ίσα προς ίσα, ενώ οι άντρες, συνήθως, θέλουν να έχουν το πάνω χέρι στο φλερτ, να είναι αυτοί οι θηρευτές και οι γυναίκες τα θηράματα.

> Διάβασε ακόμα: To αντρικό φλερτ του σήμερα, σύμφωνα με την επιστήμη

Μιας και το να θέλεις πάντα να είσαι 'από πάνω', εκτός από ντεμοντέ μπορεί να εκληφθεί και ως εξαιρετικά ενοχλητικό, φρόντισε να είσαι πιο ανοιχτός στην εναλλαγή των ρόλων, καθώς πλέον ζούμε σε κοινωνίες ισότητας των φύλων.

Όρια και συναίνεση

Όσον αφορά το straight φλερτ, το μεγαλύτερο παράπονο που εκφράζουν οι γυναίκες έχει να κάνει με τον μη-σεβασμό των ορίων τους, χωρίς αυτό να σημαίνει, βέβαια, πως όλοι οι straight είναι αγροίκοι.

Στο queer φλερτ, όπως και στις σεξουαλικές πρακτικές ανάμεσα σε queer άτομα, καθώς οι ρόλοι συχνά εναλλάσσονται, το τι είναι επιτρεπτό και τι όχι μπορεί να αλλάξει από τη μία επαφή στην άλλη, οπότε έχουν μάθει να είναι πιο ανοιχτά στο να εκφράζουν τα όριά τους, το τι αναμένουν και τι επιθυμούν.

> Διάβασε ακόμα: Γιατί δεν μπορείς να βρεις σύντροφο, οι ψυχολόγοι εξηγούν

Πριν τα δάχτυλά σου αρχίσουν να εξερευνούν 'άγνωστες' και ίσως 'ανεπίτρεπτες' περιοχές, λοιπόν, φρόντισε να ζητήσεις τη συναίνεση. Ακόμα και μια αλλαγή στον τόνο της φωνής ή στον τρόπο που κινείται το σώμα μιας κοπέλας μπορεί να σημαίνει ότι έχει αλλάξει γνώμη.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Monica Bellucci καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια

Η νέα φωτογράφιση μάς θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.