Στην Τάλσα αναζητούν νέους κατοίκους και δίνουν $10.000 στον καθένα

Ίσως είναι μία καλή στιγμή να φτιάξεις βαλίτσες για Οκλαχόμα.

Δεν είναι η πρώτη και πιθανότατα δεν θα είναι και η τελευταία φορά που κυκλοφορεί μία τέτοια είδηση, βασιζόμενη ασφαλώς σε πραγματικές ενέργειες. Το σενάριο είναι λίγο-πολύ γνωστό, με κάποιες τροποποιήσεις κάθε φορά: Μία πόλη που αντιμετωπίζει το οποιοδήποτε δημογραφικό πρόβλημα, προσπαθεί να προσελκύσει νέους wannabe κατοίκους της με αντάλλαγμα οικονομικά και εργασιακά κίνητρα.

Στην εποχή του home και του smart working αλλά και εκείνη των ψηφιακών νομάδων έρχεται να προστεθεί ένα ακόμη μέρος που φιλοδοξεί να γίνει η αντίστοιχη 'Μέκκα', αλλά όχι μόνον αυτό. Η Τάλσα της Οκλαχόμα. 

Οι αρχές της έχουν εγκαινιάσει εδώ και καιρό το πρόγραμμα Tulsa Remote, που αρχικά προέβλεπε διευκολύνσεις σε νεοεισερχόμενους, ευκαιρίες δικτύωσης και κάθε είδους διασυνδέσεων με την τοπική κοινωνία.

Στην Τάλσα αναζητούν νέους κατοίκους και δίνουν $10.000 στον καθένα
ΤΑΛΣΑ 1
ΤΑΛΣΑ 2

Σε αυτά προστέθηκε και ένα χρηματικό bonus της τάξεως των $10.000 για όποιον μετακομίσει εκεί, με την πρόθεση να εργαστεί και να αγοράσει σπίτι - το real estate εκεί δημιουργεί έδαφος για πραγματικά value for money συμφωνίες.

Η 'πρόταση' περιλαμβάνει επιπροσθέτως και έναν χώρο εργασίας. Για να συμμετέχει κάποιος στη διαδικασία θα πρέπει να γίνει δεκτός στο πρόγραμμα, που ξεκινά με την υποβολή μίας αίτησης σε ένα διαδικτυακό forum, μέρος του επίσημου site του Tulsa Remote. Οι προϋποθέσεις είναι σχετικά απλές: Θα πρέπει να ζεις εκτός Οκλαχόμα και να μπορέσεις με κάποιο τρόπο να βγάλεις βίζα.

Η Τάλσα, μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών νεαρών remote workers, καθώς διαθέτει πλούσια κουλτούρα, κοινωνική ζωή και είναι μέρος του περιβόητου Route 66. Την προσπάθειά της ενισχύει το Airbnb, δίνοντας συνεχώς εκπτωτικά κουπόνια σε όποιους ενδιαφέρονται, τουλάχιστον για το πρώτο διάστημα της διαμονής τους.

Τέλος, έχε κατά νου πως δεν μιλάμε για κάποιο απομονωμένο ιταλικό χωριό αλλά για την 47η πολυπληθέστερη πόλη των ΗΠΑ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Οκλαχόμα και ένα μέρος του οποίου η μητροπολιτική περιοχή ξεπερνά τους 1.000.000 κατοίκους.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.