Στην Τάλσα αναζητούν νέους κατοίκους και δίνουν $10.000 στον καθένα

Ίσως είναι μία καλή στιγμή να φτιάξεις βαλίτσες για Οκλαχόμα.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 02 Μαρτίου 2021

Δεν είναι η πρώτη και πιθανότατα δεν θα είναι και η τελευταία φορά που κυκλοφορεί μία τέτοια είδηση, βασιζόμενη ασφαλώς σε πραγματικές ενέργειες. Το σενάριο είναι λίγο-πολύ γνωστό, με κάποιες τροποποιήσεις κάθε φορά: Μία πόλη που αντιμετωπίζει το οποιοδήποτε δημογραφικό πρόβλημα, προσπαθεί να προσελκύσει νέους wannabe κατοίκους της με αντάλλαγμα οικονομικά και εργασιακά κίνητρα.

Στην εποχή του home και του smart working αλλά και εκείνη των ψηφιακών νομάδων έρχεται να προστεθεί ένα ακόμη μέρος που φιλοδοξεί να γίνει η αντίστοιχη 'Μέκκα', αλλά όχι μόνον αυτό. Η Τάλσα της Οκλαχόμα. 

Οι αρχές της έχουν εγκαινιάσει εδώ και καιρό το πρόγραμμα Tulsa Remote, που αρχικά προέβλεπε διευκολύνσεις σε νεοεισερχόμενους, ευκαιρίες δικτύωσης και κάθε είδους διασυνδέσεων με την τοπική κοινωνία.

Στην Τάλσα αναζητούν νέους κατοίκους και δίνουν $10.000 στον καθένα
ΤΑΛΣΑ 1
ΤΑΛΣΑ 2

Σε αυτά προστέθηκε και ένα χρηματικό bonus της τάξεως των $10.000 για όποιον μετακομίσει εκεί, με την πρόθεση να εργαστεί και να αγοράσει σπίτι - το real estate εκεί δημιουργεί έδαφος για πραγματικά value for money συμφωνίες.

Η 'πρόταση' περιλαμβάνει επιπροσθέτως και έναν χώρο εργασίας. Για να συμμετέχει κάποιος στη διαδικασία θα πρέπει να γίνει δεκτός στο πρόγραμμα, που ξεκινά με την υποβολή μίας αίτησης σε ένα διαδικτυακό forum, μέρος του επίσημου site του Tulsa Remote. Οι προϋποθέσεις είναι σχετικά απλές: Θα πρέπει να ζεις εκτός Οκλαχόμα και να μπορέσεις με κάποιο τρόπο να βγάλεις βίζα.

Η Τάλσα, μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών νεαρών remote workers, καθώς διαθέτει πλούσια κουλτούρα, κοινωνική ζωή και είναι μέρος του περιβόητου Route 66. Την προσπάθειά της ενισχύει το Airbnb, δίνοντας συνεχώς εκπτωτικά κουπόνια σε όποιους ενδιαφέρονται, τουλάχιστον για το πρώτο διάστημα της διαμονής τους.

Τέλος, έχε κατά νου πως δεν μιλάμε για κάποιο απομονωμένο ιταλικό χωριό αλλά για την 47η πολυπληθέστερη πόλη των ΗΠΑ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Οκλαχόμα και ένα μέρος του οποίου η μητροπολιτική περιοχή ξεπερνά τους 1.000.000 κατοίκους.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το πείραμα των 36 ερωτήσεων που δημιουργεί ερωτευμένους

Λέγεται πως όταν κάποιος τις κάνει στο αντικείμενο του πόθου του, καταλήγουν και οι δύο ερωτευμένοι.

Φρέσκα vs αποξηραμένα φρούτα: Τι είναι πιο θρεπτικό

Ένα crash test ανάμεσα στα δύο είδη και τα θρεπτικά συστατικά τους.

Ο James Franco οργώνει την Ελλάδα με τη σύντροφό του

H σύντροφός του, Izabel Pakzad έχει ελληνική καταγωγή.

Will Smith, ο πρίγκιπας του cool

Τρεις δεκαετίες φιλμογραφίας, τρεις δεκαετίες απίθανων εμφανίσεων εκτός οθόνης.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Τι συμβαίνει επιτέλους με τη Jennifer Aniston και τον David Schwimmer;

Οι φήμες οργιάζουν και η Rachel αποφάσισε να ξεκαθαρίσει τη σχέση της με τον Ross.

Παράνομη σχέση του John F. Kennedy θυμίζει το σκάνδαλο Clinton-Lewinsky

Όπως έδειξαν τα γεγονότα, η ιστορία επαναλήφθηκε.