Οι αντι-Covid κανόνες της παραλίας για το 2021

Τι θα πρέπει να προσέξουμε πριν βγούμε και πάλι στην παραλία.

Γράφει: Πωλίνα Φράγκου 22 Απριλίου 2021

Το καλοκαίρι του 2021 είναι ένα από τα πιο αναμενόμενα όλων των εποχών για ευνόητους λόγους: Μετά από σχεδόν 1+ χρόνο καραντίνας (με κάποιες ανάπαυλες) άπαντες επιθυμούν να νιώσουν ξανά 'κανονικοί' και να απολαύσουν τις διακοπές τους όπως πριν - ειδικά όλοι όσοι έχουν καταφέρει ήδη να κάνουν το εμβόλιο. Για να είναι όμως όλοι ασφαλείς, πιθανότατα θα πρέπει να ακολουθηθούν κάποιοι κανόνες, ακόμη και στην παραλία.

Οι 'νόμοι'

Ποιοι θα είναι αυτοί; Θα επιχειρήσουμε μία προσέγγιση χωρίς να έχουμε κάποια επίσημη ενημέρωση, τουλάχιστον προς το παρόν. Οι ξαπλώστρες θα πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρων μεταξύ τους, ενώ σε κάθε beach bar/resto θα αποφεύγεται το self-service.

> Διάβασε ακόμη: Οι πρώτες covid-free περιοχές της Ελλάδας είναι τα νησιά της

Παράλληλα, θα απαγορεύεται η χρήση των κοινόχρηστων ντους αλλά και αποδυτηρίων στις πιο καλά οργανωμένες πλαζ. Τι άλλο μπορούμε να περιμένουμε; Πιθανότατα την προσαρμογή ενός ειδικού pass για όσους έχουν εμβολιαστεί - αυτό είναι ένα trend που ήδη έχει αρχίσει να εφαρμόζεται στις οργανωμένες παραλίες διεθνών προορισμών.

Οι αντι-Covid κανόνες της παραλίας για το 2021

Όσον αφορά τις πισίνες οποιασδήποτε παραλιακής εγκατάστασης, αυτές θα μπορούν λειτουργούν, αρκεί να υπάρχει ο κατάλληλος χώρος στο εσωτερικό τους, προκειμένου να τηρούνται κάποιες αποστάσεις. Πρόσφατα, μια έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο κατέληξε στο συμπέρασμα πως το χλώριο μπορεί να απενεργοποιήσει τον κορονοϊό σε περίπου 30''. Σε κάθε περίπτωση βέβαια, αναμένεται να υπάρχει περιορισμένη πρόσβαση σε αυτές.

> Διάβασε ακόμη: Σπρέι θαλασσινού αλατιού για beach hairlook όλο τον χρόνο

Από εκεί και πέρα, θεωρούμε σχεδόν αυτονόητο πως ο καθένας, οπουδήποτε και εμβολιασμένος ή όχι, θα πρέπει να τηρεί τα μέτρα ατομικής προστασίας και υγιεινής. Περισσότερα, όταν υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με τα πρωτόκολλα που θα καθορίσουν το καλοκαίρι μας.

 


Διάβασε ακόμη για το ποιοι θα είμαστε όταν τελειώσει η πανδημία, γιατί το καλοκαίρι ίσως επιβραδύνει την εξάπλωση της Covid-19, τι θα συμβεί αν χάσεις τη δεύτερη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό και τα νέα συμπτώματα του κορονοϊού.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Γιατί (και) απόψε θα δουν όλοι Survivor

Κι όμως, παρά την αποχώρηση του Τζέιμς Καφετζή, το reality επιβίωσης εξακολουθεί να καθηλώνει.

Πώς θα αδυνατίσεις απλά περπατώντας

Οι πιο έξυπνοι τρόποι για να καις περισσότερες θερμίδες και να αδυνατίσεις περπατώντας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Στο Σαν Μαρίνο για covid-free διακοπές

Μείνε και εμβολιάσου: Με αυτό το σύνθημα ξεκινά ο τουρισμός του εμβολιασμού στις 17 Μαΐου για το περίκλειστο από την Ιταλία μικροκράτος.

Γραφει Παναγιωτης Κουστας

Τρέξιμο ή βάρη;

Ποιο από τα δύο είδη προπόνησης να διαλέξεις και γιατί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η ιστορία του Tanitoluwa Adewumi

Ο 10χρονος άστεγος πρόσφυγας που έγινε master στο σκάκι.

Η 18χρονη Destiny έρχεται για να αναστατώσει την Eurovision

Η Destiny με το με τραγούδι "ύμνο" για τις γυναίκες "Je Me Casse", θίγει το θέμα της γυναικείας ενδυνάμωσης και είναι το μεγάλο φαβορί της Eurovision.