Σπρέι θαλασσινού αλατιού για beach hairlook όλο τον χρόνο

Μία γνωριμία με το προϊόν που θα σε βοηθήσει να πετύχεις τα μαλλιά παραλίας χωρίς να χρειαστεί να κάνεις βουτιά.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Μία ημέρα στη θάλασσα προσφέρει πάντα ανανέωση από μέσα προς τα έξω: σε γεμίζει υγεία και ευεξία, ενισχύει την καλή σου διάθεση, βελτιώνει ακόμα και την εμφάνισή σου. Ο ήλιος, το νερό, το αλάτι και ο αέρας βοηθούν στο να αποκτήσεις ένα υγιές και σοκολατένιο μαύρισμα -δεν ξεχνάς ποτέ το αντηλιακό-, αλλά και ένα επιμελώς ατημέλητο hair look σαν αυτό που φιγουράρει στα κεφάλια των σέρφερ. 

Το καλοκαίρι όμως έχει παρέλθει, τουλάχιστον ημερολογιακά. Οι βουτιές έχουν τελειώσει για τους περισσότερους και εσύ αναρωτιέσαι πώς μπορείς να πετύχεις τα μαλλιά παραλίας, που τόσο πολύ σου πηγαίνουν και για τα οποία οποίο δεν προσπάθησες καθόλου, απλά άφησες τα στοιχεία της φύσης να κάνουν τη δουλειά τους. 

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει ένα προϊόν που ειδικεύεται σ' αυτό ακριβώς: να πετυχαίνει το beach hair look όλο τον χρόνο. Το όνομα αυτού; Sea salt spray, salt spray ή surf spray. Όπως κι αν το αναζητήσεις στα αγγλικά, η ελληνική του ονομασία είναι μία: σπρέι θαλασσινού αλατιού.

Τι είναι το σπρέι θαλασσινού αλατιού

Είναι ένα προϊόν που έχει για βάση του το νερό και το αλάτι. Προσφέρει φυσική κίνηση στα μαλλιά, δημιουργώντας ένα επιμελώς ατημέλητο λουκ, μιας και μιμείται ιδανικά την όψη που έχουν τα μαλλιά μετά το μπάνιο στη θάλασσα με τις ελαφρώς κυματιστές μπούκλες.

Η βασική προϋπόθεση

Για να φτιάξεις το μαλλί παραλίας -ταιριάζει τόσο σε ίσια, όσο και σε σπαστά μαλλιά και κατά προτίμηση σε λεπτή τρίχα- πρέπει να έχεις μαλλί - όχι πολύ μακρύ σαν του Jason Momoa ή του Jared Leto για παράδειγμα, αρκεί ένα ελαφρώς πυκνό με μήκος, που δεν είναι κοντοκουρεμένο, όπως του Kit Harington.

Ποια είναι η χρήση του

Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις είτε σε στεγνά, είτε σε νωπά μαλλιά, αλλά να θυμάσαι το εξής: στην δεύτερη περίπτωση το αποτέλεσμα είναι πάντα πιο έντονο.

Όσον αφορά την εφαρμογή του, ψεκάζεις από απόσταση 30 εκατοστών κατευθείαν στα μαλλιά, χτενίζοντάς τα ακανόνιστα όχι με βούρτσα, αλλά με τα δάχτυλα σου. Δεν χρησιμοποιείς ποτέ λακ, γιατί κινδυνεύεις να δεις τα μαλλιά σου κοκαλωμένα.

Σε ποιον τύπο μαλλιών καλό είναι να αποφεύγεται

Αν τα μαλλιά σου είναι ξηρά ή αφυδατωμένα, η χρήση του συγκεκριμένου προϊόντος καλό είναι να αποφεύγεται. Διαφορετικά, το πρόβλημα θα επιδεινωθεί. 


φωτογραφία Getty Images/iStockphoto

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Μόδα