Ένας διαφορετικός ταξιδιωτικός οδηγός για την Ιαπωνία

Με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 να πλησιάζουν, η Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου γίνεται ακόμη πιο θελκτική. Με λίγη φαντασία, το ταξίδι σε αυτή μπορεί να μετατραπεί σε μία πραγματικά μοναδική εμπειρία.

Οι προετοιμασίες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 διαμορφώνουν ένα διαφορετικό πρόσωπο της Ιαπωνίας, το οποίο ωστόσο έχει σχεδιαστεί για να συνυπάρχει αρμονικά τόσο με το πολύβουο Τόκιο όσο και με την αρκετά πιο γαλήνια περιφέρεια της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου. Εκτός από την πρωτεύουσά της όμως, η Ιαπωνία επιφυλάσσει πολλές ακόμη συγκινήσεις για τον επισκέπτη είτε αυτός την επισκέπτεται για πρώτη φορά είτε για πολλοστή. Είναι μία χώρα που απαιτεί χρόνο, υπομονή και ανοιχτούς ορίζοντες ώστε αρχικά να την κατανοήσει κάποιος και έπειτα να εκτιμήσει όλα εκείνα που έχει να του προσφέρει. Αν ο δρόμος σου σε βγάλει κάποια στιγμή προς τα εκεί, οφείλεις να κάνεις τουλάχιστον τρεις στάσεις στα παρακάτω μέρη.

Τόκιο

Τι να πρωτοπεί κάποιος για μία από τις πιο σημαντικές και συναρπαστικές μητροπόλεις του πλανήτη; Ένα σύντομο ταξίδι δεν αρκεί για να γνωρίσεις την ιαπωνική πρωτεύουσα, οπότε έχε κατά νου ότι θα χρειαστεί να της αφιερώσεις αποκλειστικά μερικές ημέρες. Οι παραδοσιακοί ναοί και οι επιβλητικοί ουρανοξύστες, οι γειτονιές Γιανάκα, Σιμπούγια και Ακιχαμπάρα, τα εξαιρετικά εστιατόρια (είναι τρομερά δύσκολο να μη φας καλά στο Τόκιο), η ψαραγορά Tsukiji είναι μόνο κάποια από τα πιο ισχυρά για τον επισκέπτη θέλγητρα.

Ένας διαφορετικός ταξιδιωτικός οδηγός για την Ιαπωνία

Σε κάθε περίπτωση οφείλεις να οργανώσεις τη λίστα με τα μέρη που επιθυμείς να επισκεφθείς καθώς το Τόκιο είναι ένα μέρος που σε παρασύρει εύκολα. Μία σημαντική βοήθεια για να το γνωρίσεις ακόμη καλύτερα είναι το guide Inside Japan, που παρέχει αναλυτικές οδηγίες στα αγγλικά. Όσον αφορά το κομμάτι της διαμονής, υπάρχει μία τεράστια γκάμα ξενοδοχείων που ικανοποιεί κάθε είδος επισκέπτη και ασφαλώς καταλύματα που απευθύνονται σε κάθε budget. Αξίζει πάντως να γνωρίζεις ότι το μέσο κόστος διαμονής ανέρχεται κατά μέσο όρο στα €90/διανυκτέρευση.

Γιακουσίμα

Οι περίπου 13.000 κάτοικοι του νησιού στα νότια της χώρας συνηθίζουν να λένε ότι στη Γιακουσίμα βρέχει 35 ημέρες το μήνα. Όπως αντιλαμβάνεσαι, ρίχνει πολύ νερό εκεί και εύλογα θα αναρωτηθείς γιατί πρέπει να πας. Τα υψηλά ποσοστά βροχοπτώσεων έχουν καταστήσει την περιοχή ως μία από τις πιο εύφορες και πράσινες ολόκληρης της Ιαπωνίας. Εκεί, συναντάς πανάρχαια επιβλητικά δάση, τα αιωνόβια δέντρα των οποίων σκεπάζουν τον ουρανό και θεωρούνται ιερά από τους ντόπιους.

ΓΙΑΚΟΥΣΙΜΑ ΙΑΠΩΝΙΑ

Η UNESCO έχει συμπεριλάβει τα συγκεκριμένα δάση στη λίστα με τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς ήδη από το 1980. Στις νότιες ακτές του νησιού υπάρχει η μεγαλύτερη φωλιά για θαλάσσιες χελώνες σε ολόκληρο τον Ειρηνικό ωκεανό καθώς και αρκετά ακόμη σπάνια οικοσυστήματα. Στη Γιακουσίμα θα συναντήσεις επίσης αρκετά ryokan, τα οποία παρουσιάζουν στον επισκέπτη την αυθεντική πλευρά της ιαπωνικής φιλοξενίας. 

Καρουιζάβα

Η μικρή ορεινή πόλη Καρουιζάβα, στην ευρύτερη περιοχή του Ναγκάνο, είναι χτισμένη στους πρόποδες ενός ενεργού ηφαιστείου, του όρους Ασάμα. Αποτελεί έναν δημοφιλή χειμερινό προορισμό για Ιάπωνες και επισκέπτες της χώρας, τόσο για το χιονοδρομικά κέντρα όσο και για τις ειδικά διαμορφωμένες περιοχές πεζοπορίας και αναρρίχησης. 

ΚΑΡΟΥΙΖΑΒΑ ΙΑΠΩΝΙΑ

Μάλιστα, οι λόφοι και τα γειτονικά βουνά συγκεντρώνουν ένα αρκετά μεγάλο πληθυσμό από μαύρες ασιατικές αρκούδες. Δεν χρειάζεται να αγχωθείς για κάποια πιθανή επίθεση καθώς οι άνθρωποι της ερευνητικής ομάδας Picchio φροντίζουν ώστε να αποφεύγονται οι τυχαίες συναντήσεις ανθρώπων και ζώων, προς όφελος και των δύο πλευρών. Σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να δει και αυτή την πλευρά της Ιαπωνίας, υπάρχουν οργανωμένα tours με προσεκτική και 100% ασφαλή καθοδήγηση. Για τη διαμονή των ταξιδιωτών στην Καρουιζάβα προτείνεται η τοπική αλυσίδα ξενοδοχείων Hoshinoya, που συνδυάζουν το παραδοσιακό ύφος των ryokan με τις μοντέρνες παροχές ενός σύγχρονου καταλύματος. 


 

Διάβασε ακόμη για τα 5 μυστικά του Κιότο και για την πόλη με τα περισσότερα αστέρια Michelin στον πλανήτη.

Φωτογραφίες © Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.