48 ώρες στην Αβάνα

Ένας σύντομος οδηγός για ένα γρήγορο αλλά περιεκτικό πέρασμα από τη συναρπαστική πρωτεύουσα της Κούβας.

Ίσως τελικά να μην έχουν απομείνει και τόσα πολλά μέρη στον πλανήτη που να διατηρούν -στην εποχή του υπερτουρισμού- ακόμη μία αύρα μυστηρίου. Η Κούβα πάντως παίζει ακόμη σε αυτό το τερέν. Ενδεχομένως να έχεις στο μυαλό σου κάποιες πολύ συγκεκριμένες εικόνες, με εξωτικά resorts σε αμμουδερές ακτές της, ρούμια, κλασικά αυτοκίνητα και γιαγιάδες με τεράστια πούρα. Δεν πρόκειται όμως μόνο επ' αυτών, καθώς η νησιωτική χώρα της Καραϊβικής και η πρωτεύουσά της, Αβάνα, διατηρούν μία μοναδική γοητεία που ισορροπεί ανάμεσα στην vintage αύρα και τις αντιθέσεις. 

Πού θα μείνεις

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Iberostar Grand Packard (@iberostargrandpackard) on

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μία άνθιση υπερσύγχρονων ξενοδοχείων στην Αβάνα, που συνυπάρχουν με κάποιες διαχρονικές προτάσεις διαμονής. Το θαυμάσια ανακαινισμένο Iberostar Grand Packard -κάποτε αγαπημένο του Marlon Brando- είναι μία πολύ καλή πρόταση, συνδυάζοντας τη γοητεία της παλιάς Αβάνας με όλες τις πεντάστερες ανέσεις που αναζητά ο σύγχρονος ταξιδιώτης, με απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα, spa και εξαιρετικά εστιατόρια εντός του, καθώς επίσης και cigar room και μία άκρως Instagramική infinity πισίνα στον 6ο όροφο. 

Πού θα φας

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Casa Miglis Havana Cuba (@casamiglis) on

Από το 2010 και έπειτα, όλο και περισσότεροι Κουβανοί μετατρέπουν τμήμα του σπιτιού τους σε εστιατόρια και cafés, γνωστά ως paladares. To Casa Miglis είναι ένας από τα δημοφιλέστερα εξ' αυτών, παντρεύοντας την τοπική κουζίνα με τη σκανδιναβική -πιο συγκεκριμένα με αυτή της Σουηδίας. Μία αξιόλογη επιλογή για κάποιο σνακ είναι το SalchiPizza, κοντά στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της πόλης. Πρόκειται για ένα spot με αρτοσκευάσματα που τρέχει ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Alberto Gonzalez, με σημαντική θητεία στο elBulli. Για μία αντιπροσωπευτική και νόστιμη γνωριμία με το κουβανέζικο  comfort food, το TocaModera είναι μία από τις κορυφαίες επιλογές. 

Πού θα πιεις

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by havanainsider.com (@havanainsiderofficial) on

Το El Dandy κοντά στο Capitolio φημίζεται για τα Cuba Libre του, ενώ το El Emperador είναι ένα από τα πιο κλασικά μπαρ της Αβάνας. Ένα από τα must visit spots είναι το καμπαρέ Tropicana - αν δεν είναι διατεθειμένος να περιμένεις στην ουρά για να μπεις, υπάρχουν σε κοντινή απόσταση αρκετά ακόμη salsa clubs με ζωντανή μουσική, όπως τα Café Cantante Mi Habana και Casa de la Musica, που είναι από τα πιο δημοφιλή. 

Τι θα δεις

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Huckberry (@huckberry) on

Πέρα από τα κλασικά σημεία της κουβανικής πρωτεύουσας, αξίζει μία επίσκεψη στο Finca Vigia, το σπίτι στο οποίο έζησε ο Ernest Hemingway και στο οποίο έγραψε τα  "Για ποιον χτυπάει η καμπάνα” και "Ο γέρος και η θάλασσα”. Βρίσκεται λίγο έξω από την Αβάνα, είναι εξαιρετικά επιβλητικό και πλέον λειτουργεί σχεδόν ως μουσειακός χώρος. Εντός του, υπάρχουν  τα κυνηγετικά τρόπαια και η εκτεταμένη βιβλιοθήκη του θρυλικού Αμερικανού συγγραφέα. Επίσης λίγο έξω από την πόλη, συναντά κάποιος και το El Bosque de La Habana, ένα υπεραιωνόβιο δάσος με εντυπωσιακή βλάστηση  και όμορφες διαδρομές για πεζοπορία. 


Διάβασε ακόμη πώς θα περάσεις 48 τέλειες ώρες στο Ρέικιαβικ και την Κωνσταντινούπολη

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης