Ίμπιζα εναντίον μεθυσμένων τουριστών

Το πιο διάσημο νησί της Ισπανίας αποφάσισε να βάλει τέλος στην αλόγιστη κατανάλωση αλκοόλ.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 04 Φεβρουαρίου 2020

Οι Βαλεαρίδες Νήσοι στην Ισπανία -σύμπλεγμα στο οποίο ανήκουν τόσο η Μαγιόρκα όσο και η Ίμπιζα- αποφάσισαν να εφαρμόσουν ένα νομοσχέδιο προκειμένου να καταπολεμήσουν την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ στην επικράτειά τους. Η γενικότερη προσπάθεια είναι μία ρύθμιση εναντίον της εξωφρενικής χρήσης οινοπνευματωδών ποτών - κάτι που να είναι και ίσως αντιφατικό αν αναλογιστεί κάποιος τα πολλά και σημαντικά clubs που φιλοξενούνται σε αυτά τα μέρη, ειδικά στην Ίμπιζα.

Οι τοπικές αρχές λοιπόν αποφάσισαν να εφαρμόσουν κάποιους πολύ συγκεκριμένους κανόνες, μεταξύ των οποίων η απαγόρευση οργανωμένων εκδρομών με αποκλειστικό σκοπό το ποτό καθώς και η μέγιστη κατανάλωση ανά άτομο. Καταργούνται επίσης τα open bars.

Ίμπιζα εναντίον μεθυσμένων τουριστών

Επιπροσθέτως, η νέα νομοθετική διάταξη προβλέπει να μην πωλείται αλκοόλ σε mini markets ή άλλα σημεία από τις 21.30 μέχρι τις 08.00. Για να διασφαλιστεί κάτι τέτοιο, οι αρχές θα επιβάλλουν πρόστιμα που φτάνουν μέχρι και τις €600.000 ή το κλείσιμο της επιχείρησης για 3 ολόκληρα χρόνια. Η αυστηρότητα των μέτρων δείχνει την ξεκάθαρη πρόσθεση να αντιμετωπιστούν οι ορδές μεθυσμένων τουριστών που πολύ συχνά δημιουργούν προβλήματα στην καθημερινότητα και η μεταστροφή προς ένα διαφορετικό τύπο τουρισμού.

Σύμφωνα με το Associated Press, αυτός είναι ο πρώτος νόμος που εφαρμόζεται ποτέ στην Ευρώπη και αποσκοπεί στον περιορισμό της προώθησης και της πώλησης αλκοόλ σε τουριστικές περιοχές. Αρκετοί πολιτικοί μάλιστα, φέρονται να εξετάζουν την εφαρμογή του και σε άλλα μέρη εκτός Βαλεαρίδων Νήσων. Προς το παρόν, είναι δύσκολο να πει με σιγουριά κάποιος αν η εν λόγω νομοθετική ρύθμιση θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η λογική της πάντως φαίνεται να έχει μία ορθή βάση. Άγνωστο παραμένει βέβαια αν θα υπάρξουν και κάποιες ενέργειες για τον περιορισμό των ναρκωτικών στην ίδια περιοχή.

Από: Esquire IT

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Νέα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Η πιο αξέχαστη εμπειρία για του Αγίου Βαλεντίνου

H συγκεκριμένη μέρα είναι η ιδανική ευκαιρία για να ανανεώσετε τον έρωτα σας.

Εδιμβούργο, ο πιο απροσδόκητα cool προορισμός του 2020

Όλοι οι λόγοι για τους οποίους η σκωτσέζικη πρωτεύουσα αξίζει το χρόνο σου.