48 ώρες στη Ρώμη

Ένας σύντομος οδηγός για ένα γρήγορο αλλά περιεκτικό πέρασμα από την Αιώνια Πόλη.

Η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μία μέρα κατά την δημοφιλή ρήση -βέβαια, σύμφωνα με τη μυθολογία ο Ρωμύλος θεμελίωσε τη Ρώμη στον Παλατίνο Λόφο, μία ημέρα σαν σήμερα, στις 21 Απριλίου 753 π.Χ.- αλλά δύο 24ωρα ίσως και να είναι αρκετά για να πάρεις μία χαρακτηριστική γεύση της. Η ιταλική πρωτεύουσα μπορεί να είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για το ελληνικό κοινό, ταυτόχρονα όμως τυγχάνει να είναι και ένας από τους πιο υποτιμημένους: Βλέπεις η κοντινή απόσταση την καθιστά σχεδόν δεδομένη για τον frequent (ή και τον όχι τόσο frequent) traveller δεδομένου ότι υπάρχει η ψευδαίσθηση πως μπορεί να "πεταχτεί" σε αυτήν ανά πάσα στιγμή.

48 ώρες στη Ρώμη

Γενικότερα, η Ρώμη είναι ένα υπέροχο μωσαϊκό ιστορίας, κινηματογραφικών σημείων και γευστικών επιλογών, που εύκολα κερδίζει την καρδιά του κάθε ταξιδιώτη και, συνήθως, τον κάνει πιστό οπαδό της. 

Πού θα μείνεις

Το πανέμορφο ξενοδοχείο G-Rough είναι μία από τις σχετικά πιο πρόσφατες προσθήκες στις επιλογές διαμονής στην Αιώνια Πόλη. Τοποθετημένο στην Piazza Navona, στεγάζεται σε ένα πλήρως ανακαινισμένο κτίριο του 1600 και στο εσωτερικό του, το vintage ισορροπεί με το μοντέρνο, με σαφείς στυλιστικές αναφορές σε designers και brands των δεκαετιών 1930 και 1950, όπως οι Ico Parisi, Giò Ponti, Venini και Seguso.

Διαθέτει 5 διαφορετικούς τύπους δωματίων (suite, pasquino suitem suite plus, suite apartment, penthouse suite), καθένα από τα οποία δεν θα ήταν υπερβολή να χαρακτηριστεί σχεδόν έργο τέχνης.

Μία ακόμη ιδιαίτερη πρόταση είναι το Chapter Roma, κοντά στην Piazza Venezia. Σε αυτό, η Art Deco τεχνοτροπία συνυπάρχει με μοντέρνες λεπτομέρειες, ενώ ιδιαίτερο βάρος έχει δοθεί σε όλα τα παρεχόμενα amenities, που πραγματικά αποτελούν από τα highlights του. Άξιο αναφοράς και το Lobby Bar του. 

Αν επιθυμείς κάτι πιο κοσμοπολίτικο, τότε το J.K. Place είναι το μέρος για σένα, συνδυάζοντας first-class service, εκπληκτικούς χώρους, σπουδαίες επιλογές για φαγητό και εξαιρετικό location.

Τέλος, υπάρχει και το Tree Charme, ένας γοητευτικός και περιποιημένος ξενώνας με θέα στην πλατεία Trilussa. Ένα από τα πιο δυνατά του σημεία είναι το εξαιρετικά πλούσιο πρωινό, που σερβίρεται σε μία θαυμάσια ιδιωτική αυλή.

ΤΑΞΙΔΙ ΡΩΜΗ 5

Πού φας θα πιεις/Πού θα φας

 To Il Caminetto στο Parioli είναι ένα από τα δημοφιλέστερα εστιατόρια της ιταλικής πρωτεύουσας για όλους τους σωστούς λόγους. Σε έναν έξοχο χώρο θα δοκιμάσεις pasta στην πιο αυθεντική εκδοχή της, τα αυθεντικά ιταλικά κρέατα και θα επιλέξεις ανάμεσα από μία άκρως ενδιαφέρουσα γκάμα από ορεκτικά.

Στο Da Francesco, κοντά στην Piazza Navona, θα φας επίσης εξαιρετικά ζυμαρικά αλλά και καταπληκτική πίτσα από τον ξυλόφουρνο.

Φυσικά, ειδικά αν βρεθείς για πρώτη φορά στη Ρώμη θα πρέπει οπωσδήποτε να περάσεις για ένα παγωτό από την ιστορική gelateria Giolitti, για έναν καφέ από το Sant'Eustachio και για καλοφτιαγμένα cocktails στο The Jerry Thomas Project, ένα από τα κορυφαία μπαρ του πλανήτη.

Στο Aroma, με όλο το Κολοσσαίο μπροστά σου, θα δοκιμάσεις βραβευμένη με 1 αστέρι Michelin παραδοσιακή ιταλική κουζίνα και θα πιεις εξίσου βραβευμένα cocktails στο συστεγαζόμενο μπαρ The Court.

Αξίζουν επίσης την προσοχή σου οι νεο-τρατορίες Trecca - Cucina di Mercato και SantoPalato, ενώ τα μπαρ Freni e Frizoni (στο Τραστέβερε) και Drink Kong θα κάνουν πολύ πιο ενδιαφέροντα τα βράδια σου. 
 

Τι θα κάνεις/ Τι θα δεις

ΤΑΞΙΔΙ ΡΩΜΗ 4

ΤΑΞΙΔΙ ΡΩΜΗ 3

ΤΑΞΙΔΙ ΡΩΜΗ 2

Πολλά. Πραγματικά πολλά. Δεν είναι άλλωστε υπερβολή να πούμε πως ολόκληρη η Ρώμη είναι ένα τεράστιο μουσείο, με αρκετές κινηματογραφικές γωνιές. Κολοσσαίο, Fontana di Trevi, Piazza Navona, Τίβερης, Πάνθεον, Piazza di Spagna, Trastevere, Villa Borghese, Campo de Fiori, Testaccio, Gianicolo, Βατικανό και Άγιος Πέτρος, Via Condotti και Via del Corso και πολλά ακόμη είναι τα σημεία που κεντρίζουν το ενδιαφέρον - όπως πιθανότατα θα γνωρίζεις.

Για να μην πελαγώσεις, κάνε μία λίστα με όσα πρέπει και θέλεις οπωσδήποτε να δεις και απλά πάρε το χρόνο σου. Άλλωστε, ο καλύτερος τρόπος για να ερωτευθείς τη Ρώμη είναι να χαθείς στα δρομάκια της, χωρίς να έχεις άγχος για το οτιδήποτε. Άλλωστε, κοντά είναι, μπορείς ανά πάσα στιγμή να ξαναπάς.


Διάβασε ακόμη πώς θα περάσεις 48 ώρες στην Αβάνα, στη Βιέννη, στην Μπολόνια, στο Ρέικιαβικ και στην Κωνσταντινούπολη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.