48 ώρες στην Βιέννη

Ένας σύντομος οδηγός για ένα γρήγορο αλλά περιεκτικό πέρασμα από την πάντοτε γοητευτική πρωτεύουσα της Αυστρίας.

Esquire Team
Γράφει: Μπάμπης Δούκας 08 Φεβρουαρίου 2020

Η Βιέννη είναι γνωστή για πολύ συγκεκριμένα πράγματα που έρχονται απευθείας στο μυαλό όλων. Συνήθιζε να είναι από τρομερά old-fashioned πόλη έως βαρετή. Όχι πια. Η πρωτεύουσα της Αυστρίας έχει πλαισιώσει τα σημαντικά αξιοθέατά της, το αυτοκρατορικό της ύφος και τις μεγαλειώδεις λεωφόρους της με hip ατμόσφαιρα και ενδιαφέρουσες νέες αφίξεις, δείχνοντας πως έχει βρει για τα καλά την ισορροπία ανάμεσα στο παλιό και το νέο.

48 ώρες στην Βιέννη

Πού θα μείνεις

Ίσως γνωρίζεις κάποια από τα πιο μυθικά ξενοδοχεία της πόλης όπως είναι το Sacher. Εκτός από αυτά ωστόσο, υπάρχουν αρκετά ακόμη, για κάθε γούστο και budget. Μία πολύ καλή πρόταση είναι το boutique hotel Altstadt στο Spittelberg, που διαθέτει οικεία ατμόσφαιρα και 49 δωμάτια, κάθε ένα ξεχωριστό από τα υπόλοιπα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Boutiquehotel Altstadt Vienna (@altstadtvienna) on

Μία άλλη επιλογή είναι το König von Ungarn, που βρίσκεται κοντά στον ναό του Αγίου Στεφάνου και στεγάζεται σε ένα ιστορικό κτίριο του 1349, με εντυπωσιακούς θολωτούς χώρους και κλασικό ύφος. 

Πού θα φας/ πού θα πιεις

Σνίτσελ. Αυτή είναι η μόνη λέξη που χρειάζεται να έχεις στο μυαλό σου όταν η κουβέντα πηγαίνει στη βιεννέζικη κουζίνα. Στο θαυμάσιο μπιστρό Meissl & Schadn, στο κλασικά cool Schwarzen Kameel και στο αρκετά τουριστικό Figlmüller θα δοκιμάσεις κάποιες από τις νοστιμότερες και πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις του βιεννέζικου σνίτσελ. Ο φούρνος-cafe Joseph Brot φτιάχνει φανταστικά αρτοσκευάσματα και σάντουιτς που μπορούν να πλαισιώσουν άψογα τον πρωινό σου καφέ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Babis Doukas (@its_the_duke_dude) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sacher Hotels (@sacherhotels) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 징정우 돼지스타그램 (@piggyjungwoo) on

Από τα κλασικά cafe, εκείνο του ξενοδοχείου Sacher (μην παραλείψεις να δοκιμάσεις το διάσημο σοκολατένιο κέικ Sachertorte) και το Landtmann (το ίσως καλύτερο στρούντελ της πόλης, που επιπλέει σε σούπα βανίλιας) παρουσιάζουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Από bars, τα Das Kleine Paradies, Moby Dick και Tür 7 αξίζουν της προσοχής σου. Τέλος, για φαγητό after hours -ή και οποιαδήποτε άλλη ώρα της ημέρας- υπάρχει η καντίνα Bitzinger ακριβώς πίσω από την Όπερα και μπροστά από το μουσείο Albertina, που φτιάχνει τα ποιοτικότερα hot dogs. 

Τι θα δεις

ΒΙΕΝΝΗ 2

ΒΙΕΝΝΗ 3
ΒΙΕΝΝΗ 4

Μία παράσταση στην Όπερα της Βιέννης είναι once in a lifetime experience και κάθε επισκέπτης της αυστριακής πρωτεύουσας οφείλει να εξετάσει σοβαρά το συγκεκριμένο ενδεχόμενο. Έπειτα, τόσο το Belvedere όσο και το Schönbrunn οφείλουν να βρίσκονται στη λίστα σου, μαζί με μία επίσκεψη στο Mumok, το μουσείο σύγχρονης τέχνης της πόλης. To πάρκο του Prater με τη μεγάλη, χαρακτηριστική ρόδα, είναι μία ακόμη αξιόλογη επιλογή που θα φροντίσει να γεμίσει ευχάριστα τον χρόνο σου. Αν έχεις όρεξη να δεις την πόλη από ψηλά, μην διστάσεις να ανέβεις τα -εκατοντάδες, στενά και απότομα- σκαλιά, μέχρι την κορυφή του ναού του Αγίου Στεφάνου.


Διάβασε ακόμη πώς θα περάσεις 48 τέλειες ώρες στην Αβάνα, στο Ρέικιαβικ και στην Κωνσταντινούπολη

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.