Ο Άρης για πρώτη φορά σε 4Κ βίντεο

Απίστευτο υλικό από τα rovers Spirit, Opportunity και Curiosity.

Γράφει: Πωλίνα Φράγκου 30 Ιουλίου 2020

Η εξερεύνηση του Κόκκινου Πλανήτη είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα της NASA και των υπόλοιπων διαστημικών υπηρεσιών διαφόρων χωρών και κατ' επέκταση της ανθρωπότητας. Οι εικόνες που έχουμε λάβει μέχρι στιγμής από εκεί μπορεί να μην είναι ακριβώς κατατοπιστικές ωστόσο αρκούν για να προκαλέσουν εντύπωση και δέος. Αυτή τη φορά έχουμε το καλύτερο και πιο κατατοπιστικό υλικό από τον Άρη, χάρη στις εικόνες από τα rovers Spirit, Opportunity και Curiosity και τη δουλειά των ανθρώπων της ElderFox Documentaries.

Οι τελευταίοι έκαναν μία δεξιοτεχνική δουλειά, φτιάχνοντας ένα βίντεο υψηλής ανάλυσης με συρραφή εικόνων. Αυτό σημαίνει πάρα πολλά καθώς ακόμη δεν έχει βρεθεί η ιδανικότερη λύση ώστε τα rovers να στέλνουν γρήγορα οπτικό υλικό από τον Άρη: Συγκεκριμένα, το Curiosity στέλνει δεδομένα απευθείας στη γη με 32 ΚΒ/δευτερόλεπτο, ενώ όταν συνδέεται με το Mars Reconnaissance Orbiter, η ταχύτητα αυξάνεται στα 2 ΜΒ. 

Το βίντεο, που έχει ανέβει στο Youtube εδώ και 12 ημέρες, έχει μέχρι στιγμής περισσότερα από 11.000.000 views.


Διάβασε ακόμη για τις τουριστικές ατραξιόν του Κόκκινου Πλανήτη, το rover που θα μας πει τα πάντα για τον Άρη και γιατί η NASA θέλει να φέρει κομμάτια του Άρη στη Γη.

 

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Υγεία & Fitness

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Reels: Το Tik Tok του Facebook

To Facebook πληρώνει αδρά για να δελεάσει τους influencers να αφήσουν το TikTok για το δικό του Reels.