Ίσως αρκεί ένα απλό κόλπο του Bill Gates για να γίνουν όλοι πλούσιοι

Για όσους αναρωτιούνται πώς παραμένει δισεκατομμυριούχος παρότι βρίσκεται εκτός Microsoft.

H λίστα με τους πλουσιότερους άντρες στον κόσμο έχει πάντα μία θέση που προορίζεται για τον Bill Gates. Μπορεί να μη βρίσκεται στην πρώτη θέση (ανήκει στον Jeff Bezos), αλλά δε λείπει ποτέ από το top 5. Αντιθέτως κάθε χρόνο μεγαλώνει λίγο περισσότερο την περιουσία του. Σαφέστατα, ο 65χρονος δισεκατομμυριούχος συγκαταλέγεται ανάμεσα στους μεγιστάνες ως ιδρυτής της Microsoft, όμως αυτή δεν είναι η μόνη πηγή εισοδήματός του, πόσω μάλλον όταν το 2020 έβγαλε επιπρόσθετα 16 δισ. δολάρια ως άνεργος.

Πώς ακριβώς το καταφέρνει είναι το θέμα μας και η απάντηση στην απορία μας είναι πάρα πολύ απλή. Μοιάζει περισσότερο με τρικ -δεν είναι κάποιου είδους τεχνική δηλαδή- που διασφαλίζει το γεγονός ότι περιουσία του θα διευρύνεται εσαεί και που θα μπορούσε να βοηθήσει οποιονδήποτε θα ήθελε στο μέλλον να γίνει πλούσιος. 

Οσο αστείο κι αν ακούγεται για εμάς που δεν κολυμπάμε στα δισεκατομμύρια, το να είσαι εκατομμυριούχος δεν είναι εύκολη υπόθεση, πρέπει να βρεις τον τέλειο μονοπάτι την κατάλληλη στιγμή και, στη συνέχεια, να δουλέψεις σκληρά ώστε τα χρήματα να συνεχίσουν να έρχονται από μόνα τους.

Οι περισσότεροι από τους μεγιστάνες του κόσμου τούτου, συμβουλεύουν συχνά πυκνά τους κοινούς θνητούς να. μην εξαρτώνται ποτέ μόνο από μία δουλειά. Ο Gates για παράδειγμα, το 2019, πρόσθεσε 17 δισ. δολάρια στο λογαριασμό του χάρη στο συγκεκριμένο τρικ που δεν έχει καμία σχέση με τις ώρες εργασίας ή τον αριθμό των εταιρειών του.

>Διάβασε ακόμη: Η ιστορία της παράνομης Porsche 959 του Bill Gates

Το απόλυτο τρικ με την υπογραφή Gates

"Είμαι αισιόδοξος για τις αμερικανικές εταιρείες και τις παγκόσμιες εταιρείες. Η στρατηγική που έχει χρησιμοποιηθεί στις επενδύσεις είναι να είναι πάνω από 60% σε μετοχές ", δήλωσε ο ιδρυτής της Microsoft σε συνέντευξή του στο Bloomberg. Αυτός ο κανόνας τον βοήθησε να προσθέσει μερικά δισ. δολάρια στην περιουσία του κάθε χρόνο, παρά το γεγονός ότι έχει αποχωρήσει από το ρόλο του CEO της Microsoft εδώ και μία δεκαετία τουλάχιστον.

Το κόλπο του Gates, εν ολίγοις είναι ότι το 60% του πλούτου του επενδύεται σε εταιρικές μετοχές, πράγμα που σημαίνει ότι αν είναι αποδοτικές, κερδίζει και ο ίδιος χωρίς να χρειάζεται να σηκώσει ούτε το μικρό του δαχτυλάκι στο ενδιάμεσο (όπως συνέβη με άτομα που επένδυσαν σε μετοχές του Netflix ή του Facebook στις πρώτες μέρες τους). 

Για την ιστορία, o Gates φιγουράρει στην 4η θέση της λίστας του Forbes με τους πλουσιότερους άντρες στον κόσμο για το 2021, μετά από τους Bezos, Musk και Bernard Arnault), με περιουσία 124 δισ. δολαρίων και πραγματικά δε χρειάζεται να εργαστεί για να συνεχίσει να αυξάνει αυτόν τον αριθμό. 

>Διάβασε ακόμη: Η ιστορία του πιο χειριστικού δισεκατομμυριούχου της Αμερικής

Στο μεταξύ, το ποσοστό που προτείνει ο Gates είναι πολύ υψηλότερο από τον μέσο όρο, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία, στις Ηνωμένες Πολιτείες οι οικογένειες συνήθως επενδύουν περίπου το 32% των περιουσιακών τους στοιχείων σε μετοχές και πολλές προτιμούν να επενδύσουν στην αγορά ενός σπιτιού ή σε κάτι άλλο αντί να σκέφτονται ότι με τις επενδύσεις μπορούν να αβγατίσουν την περιουσία τους.

Πάντως, το δοκιμασμένο τρικ του Gates δεν έχει να κάνει με την επένδυση απλά για την επένδυση ως σκοπό, αλλά με την επιλογή των σωστών εταιρειών, την ανάλυση των κινδύνων και των πλεονεκτημάτων ώστε να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα χάσουμε εάν προκύψει πρόβλημα στο χρηματιστήριο ή με την εταιρεία που επιλέξαμε να εμπιστευθούμε.

Είναι σχεδόν περιττό να επισημάνουμε το γεγονός ότι ο Gates διαθέτει ειδικούς συμβούλους που του υποδεικνύουν ποιες είναι οι καλύτερες εταιρείες προς επένδυση, γεγονός που εγγυάται την επιτυχία τους, αλλά και εμείς, ως απλοί θνητοί μπορούμε απευθυνθούμε σε συμβούλους για να βρούμε ποιες είναι οι καλύτερες επιλογές τη δεδομένη στιγμή και τι θα αποφέρουν μακροπρόθεσμα, έτσι ώστε να έχουμε ένα "μαξιλαράκι" στις δύσκολες στιγμές ή ακόμα και όταν είμαστε άνεργοι.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αυτό το παράξενο βιντεοπαιχνίδι θυμίζει ταινία του Wes Anderson

Ονομάζεται Harold Halibut και χρειάστηκαν περισσότερα από δέκα χρόνια για τη δημιουργία του.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μήπως τόσο καιρό βουρτσίζεις τα δόντια σου με λάθος τρόπο;

Στο TikTok λένε πως πρέπει να κάνεις κάτι που, τουλάχιστον εμείς δε σκεφτήκαμε ποτέ.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσους φίλους χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι, σύμφωνα με το Harvard

Ναι, οι κοινωνικές σχέσεις αποτελούν βασικό παράγοντα για την ευτυχία και την ευημερία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο James Hetfield των Metallica έκανε τατουάζ με τις στάχτες του Lemmy των Motorhead

Τι εννοείς δεν είναι αυτός τρόπος για να τιμήσεις τους φίλους σου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

H άβαφη Megan Fox προκαλεί αντιδράσεις. Αλλά γιατί;

Εμάς πάντως μας αρέσει φυσική - αν και δεν πέφτει σε κανέναν λόγος για το τι θέλει η ίδια.

Γραφει Πωλινα Φραγκου