Mία αισιόδοξη οπτική για το Bitcoin

Η εξαιρετικά επιτυχημένη διαχειρίστρια κεφαλαίων Cathie Wood κάνει λόγο για εκτόξευση του κρυπτονομίσματος.

Γράφει: Esquire Editors 07 Δεκεμβρίου 2021

Η Cathie Wood, η εξαιρετικά επιτυχημένη διαχειρίστρια κεφαλαίων, γνωστή από το τεράστιο "ποντάρισμά” της στην Tesla, εξήγησε γιατί παραμένει bullish για το Bitcoin, αναφέρθηκε στους λόγους που η εταιρεία της πούλησε σχεδόν όλες τις κινεζικές μετοχές που είχε στην κατοχή της και αποκάλυψε τι αγοράζει τώρα η Ark Invest. Όλα αυτά κατά την παρουσία της σε ένα πάνελ, με συντονιστή τον επενδυτή και επιχειρηματία Jason Calacanis, στο πλαίσιο του PreMoney, ενός συνεδρίου που διοργάνωσε η εταιρεία 500 Global στο Μαϊάμι Μπιτς της Φλόριντα. 

Πιο αναλυτικά, η Wood –η οποία συμπεριλήφθηκε στη λίστα του Forbes με τις πλουσιότερες αυτοδημιούργητες γυναίκες των ΗΠΑ τον Αύγουστο, με την καθαρή αξία της να αποτιμάται στα 400 εκατ. δολάρια– πρόβλεψε τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι η τιμή του Bitcoin θα εκτοξευθεί στις 500.000 δολάρια μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Η ίδια δηλώνει ακλόνητη υποστηρίκτρια του Bitcoin, και δεν αποθαρρύνεται από το γεγονός ότι το πολυτιμότερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο έχει πέσει σε δυσμένεια από ένα κομμάτι της αγοράς. "Υπάρχει η αίσθηση ότι ο κόσμος του Web3 απομακρύνεται από το Bitcoin και το Ether, και στρέφεται σε φθηνότερα και πιο "γρήγορα" κρυπτονομίσματα”, σημείωσε. "Ξεχνούν όμως ότι όσο μεγαλύτερο συγκεντρωτισμό επιδιώκεις... τόσο πιο κοντά έρχεσαι σε μια νέα Visa". Στην αναδημιουργία, δηλαδή, μιας παλιάς δομής με νέα μορφή. Και η Wood συνέχισε: "Άκουσα ότι το Bitcoin είναι ξεπερασμένο. Μεγάλο λάθος. Δείτε τι γίνεται στο Ελ Σαλβαδόρ".   

Ο Calacanis ρώτησε: "Πιστεύετε αυτόν τον δικτάτορα (σ.σ.: τον πρόεδρο του Ελ Σαλβαδόρ, Nayib Bukele); Δεν πιστεύετε ότι είναι κάκιστος ηθοποιός;"

Η Wood απάντησε: "Βάζουν 30 δολάρια σε κάθε λογαριασμό Chivo [τα ψηφιακά "πορτοφόλια” που δημιουργήθηκαν για κάθε πολίτη στο Ελ Σαλβαδόρ]. Πριν το Chivo, μόνο 1,2 εκατ. άνθρωποι είχαν τραπεζικό λογαριασμό. Σήμερα, 3 εκατ. από τα συνολικά 4 εκατ. των δικαιούχων χρησιμοποιούν τραπεζικές υπηρεσίες".

Ο Calacanis συνέχισε: "Οι περισσότερες τεχνολογίες δεν διαρκούν πάνω από μία δεκαετία. Γιατί να αντέξει περισσότερο το Bitcoin;"

Η Wood απάντησε: "Πρόκειται για την πιο ασφαλή τεχνολογία blockchain που υπάρχει. Αυτό που συμβαίνει τώρα θα ήταν το όνειρο του [νομπελίστα οικονομολόγου] Robert Mundell: ένα παγκόσμιο νομισματικό σύστημα που δεν θα ελέγχει κανένας". (Η Wood εξήγησε ότι μαθήτευσε δίπλα στον οικονομολόγο Arthur Laffer –"γκουρού" των Οικονομικών Προσφοράς και γνωστός για την ομώνυμη καμπύλη– ο οποίος επηρεάστηκε από τον Mundell). Και πρόσθεσε: "Δείτε την Τουρκία. Ο τουρκικός λαός έχει χάσει τη μισή αγοραστική του δύναμη από τον Φεβρουάριο. Δεν θα ήταν καλό να είχαν λίγα Bitcoin;"

Η Κίνα

Έπειτα, η συζήτηση πέρασε στην Κίνα και στις κινήσεις του Πεκίνο το 2021 όσον αφορά τα ψηφιακά νομίσματα: "λουκέτο” στα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων και απαγόρευση της εξόρυξης. Η Wood είπε ότι η εταιρεία της είχε στην κατοχή της μετοχές του κινεζικού κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba, αλλά τις πούλησε μαζί με μετοχές και άλλων κινεζικών εταιρειών. "Διαθέτουμε ελάχιστες μετοχές εκεί [στην Κίνα], γιατί οι διακυμάνσεις τους είναι απρόβλεπτες. Παλεύουν με αυτό που παλεύουν οι περισσότερες κυβερνήσεις: το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών". Η Wood πρόσθεσε ότι το 75% των ιδιωτικών αποταμιεύσεων στην Κίνα είναι τοποθετημένο στην αγορά ακινήτων και οι αξίες των ακινήτων αρχίζουν να πέφτουν. Η ανάλυσή της: ότι η κινεζική κυβέρνηση προτιμάει να ρισκάρει μια πτώση στην αγορά ακινήτων προκειμένου να αντιμετωπίσει το "χάσμα πλούτου”.

Η συνέχεια στο Capital.gr

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος