Η ώρα της μεγάλης αλλαγής για το Gmail

Νέο περιβάλλον εργασίας και περισσότερες λειτουργίες στο πλαίσιο της σύγχρονης εποχής έρχονται στις 8 Φεβρουαρίου.

Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 23 Φεβρουαρίου 2022

Με τον κόσμο να αλλάζει μέρα με τη μέρα ολοένα και περισσότερο εξαιτίας της πανδημίας και την τηλεργασία σε μεγάλο βαθμό να κυριαρχεί, οι εταιρείες προσπαθούν να προσαρμοστούν αναλόγως και να ενσωματώσουν νέες υπηρεσίες στα προϊόντα τους. Αν το Teams, από τη Microsoft, ετοιμάζεται να εισέλθει στο metaverse ώστε να δημιουργηθούν εικονικά περιβάλλοντα και κοινοί χώροι εργασίας από απόσταση, το Gmail από τη Google οδεύει επίσης προς τη δημιουργία μίας νέας διάστασης του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Δεν είναι πλέον ένας απλός συλλέκτης μηνυμάτων με πολλαπλές λειτουργίες, αλλά ένα πραγματικό λειτουργικό γραφείο από το οποίο ξεκινά κάθε δραστηριότητα της ημέρας.

Το Big G πρόκειται να ενσωματώσει τα Meet chats και τις τηλεδιασκέψεις στην πλατφόρμα διαχείρισης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του, στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας ενημέρωσης που θα αλλάξει το πρόσωπο του Gmail που χρησιμοποιείται από 1,8 δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Η ανάπτυξη της νέας έκδοσης, η οποία θα αλλάξει το στυλ της υπηρεσίας ώστε να γίνει πιο ευέλικτη και ικανή να απορροφήσει συνομιλίες και βιντεοδιασκέψεις, θα ξεκινήσει παγκοσμίως στις 8 Φεβρουαρίου και θα είναι προσβάσιμη με ένα κλικ.

>Διάβασε ακόμη: Στο Metaverse ανοίγουν ήδη θέσεις εργασίας

To νέο μενού

Οι εφαρμογές για Android και iOS παραμένουν αμετάβλητες, τουλάχιστον προς το παρόν. Ο στόχος που ανακοινώθηκε αφορά στην απλοποίηση της χρήσης των διαφόρων εργαλείων χωρίς να χρειάζεται να εγκαταλείψεις το περιβάλλον του Gmail . Για να επιτευχθεί αυτό, θα εισαχθεί ένα πλευρικό μενού στα αριστερά για γρήγορη εναλλαγή μεταξύ μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συνομιλιών, χώρων και συναντήσεων. Στην πράξη, θα μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε μηνύματα, βιντεοκλήσεις και ένα είδος κοινόχρηστου πίνακα- ένας χώρος όπου θα είναι δυνατή η επικόλληση κειμένου, συνδέσμων, φωτογραφιών και βίντεο που θα είναι επίσης ορατά στα ενεργοποιημένα μέλη.

Εν ολίγοις, ένα ενιαίο περιβάλλον εργασίας που θα μας επιτρέπει να μεταπηδάμε από τη μία εργασία στην άλλη χωρίς να χρειάζεται να ανοίγουμε χίλιες καρτέλες στο πρόγραμμα περιήγησης. Από τις 8 Φεβρουαρίου, θα υπάρξει επίσης μία αλλαγή στον τρόπο πρόσβασης στα άμεσα μηνύματα. Δενθα είναι πλέον προσβάσιμα από το κάτω δεξιά μέρος της οθόνης, όπως πριν, αλλά θα μεταφέρονται στο αναπτυσσόμενο μενού στα αριστερά της οθόνης.

>Διάβασε ακόμη: Κάποιες (μάλλον) άγνωστες λεπτομέρειες για την Google

Πώς θα αποκτήσεις την καινούρια έκδοση του Gmail 

Όσοι είχαν συνδρομή στο G Suite έχουν ήδη δει τα νέα χαρακτηριστικά εδώ και αρκετό καιρό, αλλά τώρα το νέο περιβάλλον εργασίας θα είναι διαθέσιμο σε όλους και ο καθένας θα μπορεί να ενεργοποιήσει το νέο σχεδιασμό χειροκίνητα, επαναφέροντας ανά πάσα στιγμή το κλασικό περιβάλλον εργασίας από το μενού ρυθμίσεων. Θα υπάρχει χρόνος να το ξανασκεφτούμε μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, όταν και θα είναι πια αδύνατο να επιστρέψουμε στο κλασικό.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αυτό το παράξενο βιντεοπαιχνίδι θυμίζει ταινία του Wes Anderson

Ονομάζεται Harold Halibut και χρειάστηκαν περισσότερα από δέκα χρόνια για τη δημιουργία του.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μήπως τόσο καιρό βουρτσίζεις τα δόντια σου με λάθος τρόπο;

Στο TikTok λένε πως πρέπει να κάνεις κάτι που, τουλάχιστον εμείς δε σκεφτήκαμε ποτέ.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσους φίλους χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι, σύμφωνα με το Harvard

Ναι, οι κοινωνικές σχέσεις αποτελούν βασικό παράγοντα για την ευτυχία και την ευημερία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο James Hetfield των Metallica έκανε τατουάζ με τις στάχτες του Lemmy των Motorhead

Τι εννοείς δεν είναι αυτός τρόπος για να τιμήσεις τους φίλους σου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

H άβαφη Megan Fox προκαλεί αντιδράσεις. Αλλά γιατί;

Εμάς πάντως μας αρέσει φυσική - αν και δεν πέφτει σε κανέναν λόγος για το τι θέλει η ίδια.

Γραφει Πωλινα Φραγκου