Επιτέλους μπορούμε να επεξεργαστούμε τα μηνύματά μας στο Instagram

Μαζί με αυτό έρχονται κι άλλα νέα χαρακτηριστικά.

Ένα σωρό φρέσκες ενημερώσεις έρχονται να κάνουν τις συνομιλίες σου στο Instagram πιο ομαλές και πιο διασκεδαστικές από ποτέ. Από την επεξεργασία μηνυμάτων έως την προσαρμογή της απόδειξης ανάγνωσης, παρακάτω θα βρεις περισσότερες πληροφορίες για όλες τις νεότερες προσθήκες.

Πιο κοντά στο iMessage

Σε μια προσπάθεια να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των εφαρμογών της Meta και του iMessage της Apple, το Instagram έκανε διαθέσιμες τρεις ενημερώσεις που βελτιώνουν την εμπειρία των συνομιλιών μέσω της εφαρμογής.

Πλέον, αν κάνεις κάποιο λάθος στο μήνυμά σου, μπορείς μέσα σε 15 λεπτά από την αποστολή του, να επιστρέψεις σε αυτό και να το επεξεργαστείς όπως νομίζεις. Είτε θέλεις να διορθώσεις κάποιο τυπογραφικό λάθος, είτε απλά να προσθέσεις ή να αφαιρέσεις κάτι, μπορείς απλά να πατήσεις παρατεταμένα επάνω στο μήνυμα που έγραψες και να επιλέξεις την "επεξεργασία" από το μενού. Ενώ θα υπάρχει μια ένδειξη πως το μήνυμα έχει επεξεργαστεί, ο παραλήπτης δε θα μπορεί να δει το αρχικό μήνυμα.

Παράλληλα, έγινε διαθέσιμη μια επιλογή για την οργάνωση των συνομιλιών σου, με την εισαγωγή της καρφίτσωσης συνομιλιών. Όπως και με τις αγαπημένες σου επαφές στο iMessage, έτσι και στα μηνύματα του Instagram, μπορείς πλέον να καρφιτσώσεις έως και τρεις ομαδικές ή ατομικές συνομιλίες στην κορυφή των εισερχομένων σου για γρήγορη πρόσβαση. Σάρωσε προς τα αριστερά ή πάτησε παρατεταμένα σε μια συνομιλία και, στη συνέχεια, πάτησε "καρφίτσωμα" για να δώσεις προτεραιότητα στις πιο σημαντικές συνομιλίες σου.

Νέες επιλογές και για την ιδιωτικότητα

Και για όσους θέλουν να προστατεύσουν το απόρρητό τους, το Instagram επιτρέπει πλέον να ενεργοποιείς ή να απενεργοποιείς τις αποδείξεις ανάγνωσης για μεμονωμένες συνομιλίες, δίνοντάς σου μεγαλύτερο έλεγχο στην εμπειρία ανταλλαγής μηνυμάτων. Για αυτό μπορείς να μεταβείς στις "ρυθμίσεις και απόρρητο", να επιλέξεις "μηνύματα και απαντήσεις σε ιστορίες" και αλλάξεις τις αποδείξεις ανάγνωσης, ανάλογα με τις προτιμήσεις σου.

Τέλος, μπορείς πλέον να αποθηκεύσεις τα αγαπημένα σου αυτοκόλλητα με ένα απλό πάτημα και παρατεταμένο κράτημα, καθιστώντας τα εύκολα προσβάσιμα.

Ενώ κάποιοι μπορεί να θεωρήσουν πως το Instagram αντιγράφει "στεγνά" το iMessage, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι αλλαγές προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία και βελτιώνουν τη συνολική εμπειρία χρήσης. Τώρα μένει, απλώς να κάνεις την ενημέρωση του app στο κινητό σου. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Elon Musk, τώρα και κατάσκοπος των ΗΠΑ;

Το μυστηριώδες έργο του Elon Musk και της Space X για την αμερικανική κυβέρνηση κοστίζει δισεκατομμύρια και ενοχλεί -προφανώς- Ρωσία και Κίνα.

Γραφει Παυλος Κρουστης