Τα kettlebells αρκούν για να γυμνάσεις μέση, πόδια και δικέφαλους

Μία μόνο άσκηση με το χαρακτηριστικό όνομα Kettlebell Two-hands Anyhow.

Ναι, τα γυμναστήρια έχουν ανοίξει αλλά ακόμα πολύς κόσμος παίρνει τις προφυλάξεις του. Ακόμα όμως και αν δεν είσαι από εκείνους που συνήθιζαν να περνούν ατέλειωτες ώρες στους ναούς της γυμναστικής, τα τελευταία μέτρα ενάντια στη Covid-19 σε κάνουν να περνάς πολύ περισσότερο χρόνο στο σπίτι. Παραπάνω χρόνος θα πει ευκαιρία για λίγο fitness επιτέλους. Τι όμως μπορείς να κάνεις για αυτό αν έχεις μόνο kettlebells στο σπίτι;

Δεν χρειάζονται πολύπλοκα μηχανήματα ούτε να σπας το κεφάλι σου με προγράμματα δεκάδων ασκήσεων, τόσο περίπλοκα ώστε να μην θυμάσαι τι πρέπει να κάνεις κάθε φορά. Η ιδανική άσκηση για το home training απαιτεί μονάχα δύο kettlebells (δράμια) και ακούει στο χαρακτηριστικό όνομα kettlebell two-hands anyhow. Αυτό που κάνει είναι ότι συνδυάζει τις έλξεις δικεφάλων με τα βαθιά καθίσματα, φροντίζοντας έτσι να γυμναστεί ένα μεγάλο μέρος του σώματός σου. Μέση, δικέφαλοι και πόδια παίρνουν φωτιά.

"Με την anyhow, όλο το κορμί μπαίνει σε κίνηση" εξηγεί ο εξειδικευμένος fitness editor Andrew Tracey, για να συνεχίσει: "Όλο το σώμα διατηρεί την απαιτούμενη ένταση καθ' όλη τη διάρκεια κάθε επανάληψης". Επί της ουσίας θα πρέπει να σκεφτεί τον κάθε κύκλο της anyhow ως μία επανάληψη και καλό θα ήταν να κάνει περίπου επτά επαναλήψεις, αφού κάθε μία από αυτές διαρκεί ουσιαστικό κάτι λιγότερο από 40 δευτερόλεπτα. 

Τα kettlebells αρκούν για να γυμνάσεις μέση, πόδια και δικέφαλουςΣτάσου όρθιος

Ξεκίνα με τα πόδια στο ύψος των ώμων, μη σφίγγεις τα γόνατά σου και κράτα από ένα δράμι σε κάθε χέρι. Εκτέλεσε μία πίεση με το αριστερό σου χέρι.

 

 

 

Δράμι 2Κάνε καθίσματα

Κρατώντας το βλέμμα σου στο δράμι, ξεκίνα ένα αργό και βαθύ κάθισμα. Το να παρακολουθείς και να συγκεντρώνεσαι στο δράμι βοηθά έτσι ώστε να διατηρήσεις τη σωστή όρθια θέση που απαιτείται.

 

 

 

Δράμι 3Κάνε έλξεις

Μείνε στο βαθύ κάθισμα με τα πόδια σου να πατούν καλά στο έδαφος. Με το αριστερό σου χέρι ακόμη σε έκταση, κατέβασε το δράμι στο δεξί σου χέρι και ύστερα φέρτο πάλι στο ύψος του ώμου.

 

 

Δράμι 4Πάλι από την αρχή

Σήκω όρθιος, διατηρώντας το αριστερό σου χέρι πάντα πάνω από το κεφάλι. Χαμήλωσέ το αργά, εκτέλεσε press up με το δεξί σου χέρι και επανάλαβε τον κύκλο τη άσκησης από την αντίθετη πλευρά.

 

 

 

Από: Esquire UK

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.