Πιο δυνατά πόδια, με αυτές τις απλές ασκήσεις

Το 20λεπτο-AMRAP ολοκληρωμένο πρόγραμμα προπόνησης για τα πόδια που βασίζεται σε 4 μόνο ασκήσεις.

Για αυτό το πρόγραμμα προπόνησης του κάτω μέρους του σώματός σου, θα χρειαστείς ένα μόνο ζευγάρι αλτήρες. Η μέθοδος που θα ακολουθήσεις λέγεται AMRAP (As Many Reps As Possible) και συνίσταται στο να κάνεις σωστά όσες περισσότερες επαναλήψεις μπορείς μέσα σε ένα δεδομένο χρονικό διάστημα. Εν προκειμένω, απλώς θα ρυθμίσεις το χρονόμετρό σου να χτυπήσει μόλις περάσουν 20 λεπτά.

Μέχρι τότε, θα κάνεις όσους πιο πολλούς γύρους μπορείς με τις 4 ασκήσεις για τα πόδια που ακολουθούν (στις επαναλήψεις που αναφέρουμε), με όσα διαλείμματα και όσης διάρκειας κρίνεις απαραίτητο για να συνεχίζεις να τις εκτελείς με σταθερό τέμπο χωρίς να χαλάσεις την τεχνική σου.

Μέτρησε το "σκορ" σου

Το "σκορ" σου είναι ο συνολικός αριθμός των γύρων του που θα ολοκληρώσεις πριν χτυπήσει το χρονόμετρο. Κατάγραψέ το κάπου, ώστε κάθε επόμενη φορά που κάνεις την ίδια προπόνηση να στοχεύεις σε καλύτερη επίδοση.

> Διάβασε ακόμα: Πώς θα διπλασιάσεις τα αποτελέσματα της προπόνησης

Front rack squats με αλτήρες x 5 επαναλήψεις

Πιο δυνατά πόδια, με αυτές τις απλές ασκήσεις

Ακούμπησε τους αλτήρες στους ώμους σου με τον τρόπο που δείχνει η φωτογραφία και πάρε μία βαθιά ανάσα (Α). Στη συνέχεια, εκτέλεσε ένα βαθύ κάθισμα μέχρι οι μηροί σου να έρθουν παράλληλα με το έδαφος (Β) και μετά επίστρεψε στην αρχική θέση.

Άρσεις θανάτου με αλτήρες x 10 επαναλήψεις

MAN WORKING OUT HIS LEGS

Με τους αλτήρες στο πάτωμα, στην εξωτερική πλευρά των ποδιών σου, σκύψε και πιάσε τους με την πλάτη σου ίσια, χωρίς να καμπουριάζεις (Α). Χρησιμοποίησε τους ραχιαίους σου μύες για να σηκωθείς όρθιος "σπρώχνοντας το έδαφος μακριά" με τη δύναμη των ποδιών σου και σφίγγοντας τους γλουτιαίους σου προς τα πάνω (Β). Κατά τη διάρκεια αυτής της άσκησης, τα χέρια σου θα πρέπει να κρέμονται ίσια, σαν γάντζοι.

Squat "Goblet" με αλτήρα x 15 επαναλήψεις

MAN WORKING OUT HIS LEGS

Για αυτή την άσκηση θα χρειαστείς έναν μόνο αλτήρα τον οποίο θα κρατήσεις κοντά στο στήθος σου όπως δείχνει η φωτογραφία (Α). Στη συνέχεια θα χαμηλώσεις τα ισχία σου, κατεβαίνοντας σε ένα βαθύ κάθισμα (B). Οι αγκώνες σου θα πρέπει να έρχονται περίπου ανάμεσα στα γόνατά σου. Έπειτα, επιστρέφεις στην αρχική θέση, με τους γλουτιαίους σου σφιγμένους.

> Διάβασε ακόμα: Η προπόνηση Tabata καίει θερμίδες σαν πυρηνικό όπλο

Ανάποδες προβολές ποδιών με αλτήρες x 20 επαναλήψεις

MAN WORKING OUT HIS LEGS

Από όρθια θέση και με έναν αλτήρα σε κάθε σου χέρι (Α), κάνεις ένα μεγάλο βήμα προς τα πίσω με το ένα σου πόδι μέχρι το γόνατό σου να αγγίξει το έδαφος (Β). Στη συνέχεια, επιστρέφεις εκρηκτικά στην αρχική θέση, κάνεις μία παύση και επαναλαμβάνεις με το άλλο σου πόδι.

Από: Esquire UK

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Δε μας έφταναν οι διάσημοι, ο Mark Zuckerberg προσβλέπει και στην AI εκδοχή τους

Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta αποφάσισε να αναστατώσει τη βιομηχανία της ψυχαγωγίας με ένα δελεαστικό όραμα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10 έξυπνοι τρόποι για να μειώσεις τα έξοδα του σκύλου σου

Ο σκύλος σου θα παραμείνει χαρούμενος και εσύ δε θα χαλάς μία περιουσία για τα έξοδά του.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Η Nespresso Professional τιμά την Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ

Η Nespresso ταξιδεύει στα πέρατα της Γης για να προστατεύσει τον καλύτερο καφέ του κόσμου.

Η Αισιοδοξία σε Κάθε Γωνιά του Κόσμου από την Καμπάνια Life's Good της LG

Η καμπάνια που σε βοηθά να προσεγγίσεις τη ζωή με μία πιο αισιόδοξη στάση.

3 βασικές συμβουλές για μικροεπιχειρηματίες που χρησιμοποιούν ChatGPT

Στο διαρκώς εξελισσόμενο τοπίο των επιχειρήσεων και της τεχνολογίας, έρχεται η στιγμή που η προσαρμογή δεν αποτελεί απλώς επιλογή, αλλά αναγκαιότητα.

Γραφει Παυλος Κρουστης