Η εξωφρενική προπόνηση του The Rock

Η σωστή τεχνική των άρσεων ώμων, για να χτίσεις τραπεζοειδείς σκληρούς σαν βράχους.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 01 Φεβρουαρίου 2022

Ο Dwayne 'The Rock' Johnson μπορεί να είναι πιο γνωστός από τον καθένα 'ανταγωνιστή' του που είναι ταυτόχρονα celebrity, παλαιστής, ηθοποιός και επιχειρηματίας, παρόλα αυτά, βαθιά μέσα στην καρδιά του παραμένει, κατά κύριο λόγο, εραστής του bodybuilding. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ακολουθεί ένα από τα πιο πολυσυζητημένα προγράμματα προπόνησης στον κόσμο, που συχνά γίνεται αντικείμενο αντιγραφής, τόσο από φίλους όσο και από εχθρούς του. Γι' αυτό, άλλωστε, όταν μοιράζεται στα προσωπικά του social media μικρά βίντεο από την ώρα που γυμνάζεται, οι ακόλουθοί του τους δίνουν πάντα τη δέουσα προσοχή.

Οι άρσεις ώμων του The Rock

Πρόσφατα, ο Johnson ανέβασε στο Instagram ένα βιντεάκι με μια άσκηση που δεν μας έχει ξαναδείξει. Ο ηθοποιός του Black Adam, κρατώντας μία μπάρα με πρηνή λαβή, εκτελεί άρσεις ώμων με μουσική υπόκρουση το Iron Man των Black Sabbath.

Σπρώχνει ψηλά τους ώμους του για να σηκώσει ευθεία πάνω την μπάρα, προς το στέρνο του, κάνει παύση για μία στιγμή, ζορίζεται καθώς έλκει το βάρος και στη συνέχεια επιστρέφει στην αρχική θέση της άσκησης.

Μάλιστα, επίτηδες, αφήνει ένα μικρό χρονικά χάσμα παύσης ανάμεσα στις επαναλήψεις, παραμένοντας για λίγο στην αρχική θέση, πριν εκτελέσει την επόμενη άρση με μια σβέλτη κίνηση.

> Διάβασε ακόμα: Ο Dwayne 'The Rock' Johnson έχει 5 κανόνες για τη ζωή

Οι άρσεις ώμων, ως άσκηση, αποτελούν ένα εξαιρετικό εργαλείο για να χτίσεις τραπεζοειδείς μύες, ειδικά αν το βάρος που χρησιμοποιείς είναι μεγάλο. Βέβαια, το κάδρο του βίντεο που ανέβασε ο bodybuilderάς της καρδιάς μας δεν μας επιτρέπει να δούμε το βάρος που χρησιμοποιεί ο ίδιος, αν και κάτι μας λέει ότι πρέπει να έχει προσθέσει πάνω του αλυσίδες.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by therock (@therock)

Τα δύο λάθη που πρέπει να αποφύγεις

Ο Dwayne Johnson αποφεύγει δύο συνηθισμένη λάθη στην εκτέλεση των άρσεων ώμων. Όπως μπορείς να παρατηρήσεις, απλώς σηκώνει το βάρος προς το πάνω και στη συνέχεια επιστρέφει στην αρχική θέση. Σε αντίθεση με αυτόν, κάποιοι τάχαμου γνώστες, περιστρέφουν τους ώμους τους ανάμεσα στις επαναλήψεις, κάτι που δεν είναι καθόλου χρήσιμο. Αν ακολουθήσεις το παράδειγμά τους, όχι απλώς 'χαλάς' την τεχνική αλλά, επιπλέον, δεν γυμνάζεις τόσο πολύ τους τραπεζοειδείς σου.

> Διάβασε ακόμα: Ο Dwayne Johnson και η άβολη συνήθειά του στο γυμναστήριο

Το δεύτερο συνηθισμένο λάθος που δεν κάνει ο Johnson είναι το ότι δεν κοιτάει προς τα κάτω, στο βάρος, αλλά έχει το βλέμμα του ευθεία μπροστά του. Όχι, αυτό δεν το κάνει για να τον αγαπήσει η κάμερα αλλά για να κρατάει τη σπονδυλική του στήλη σε ουδέτερη θέση, κάνοντας τους τραπεζοειδείς του να γυμνάζονται υπό τη σωστή γωνία.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης