To τρικ του αμερικανικού στρατού για να κοιμάσαι παντού

Ξέχνα τα στριφογυρίσματα στο κρεβάτι και κοιμήσου σαν πουλάκι μέσα σε 2 λεπτά.

Έχεις ποτέ θελήσει να μπορούσες, με ένα μαγικό τρικ, να κοιμόσουν 'κατά παραγγελία', στο τσακ μπαμ; Ψάχνεις λύση για την αϋπνία; Με την άσκηση που ακολουθεί, η οποία λέγεται ότι εφαρμόζεται και στον αμερικανικό στρατό, μπορείς (ή υποτίθεται ότι μπορείς), μετά από έξι εβδομάδες 'προπόνησης', να κοιμάσαι μέσα σε δύο μόλις λεπτά απ' όταν κλείνεις τα μάτια σου.

Μια άσκηση με ιστορία 40 ετών

Η συγκεκριμένη άσκηση περιγράφηκε για πρώτη φορά στο βιβλίο Relax and Win: Championship Performance του Lloyd Bud Winter, που εκδόθηκε το 1981. Παρόλα αυτά, έγινε ξανά της μόδας χάρη στον Justin Agustin: Ο γυμναστής με τους πάνω από 1,7 εκατομμύρια ακολούθους στο TikTok, δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο περιγράφει πώς να κάνεις τη συγκεκριμένη άσκηση, που τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές έχει συγκεντρώσει περίπου 7 εκατομμύρια views.

Η τεχνική της άσκησης

Όπως περιγράφει ο Agustin, στην αρχή καλμάρεις το σώμα σου, χαλαρώνεις και 'απενεργοποιείς' κάθε του τμήμα, από το κεφάλι μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών σου.

@justin_agustin

Technique to falling asleep in 2 minutes! Insp. AsapSCIENCE on YT #sleep #fallasleep #insomnia #insomniac #learnontiktok #howto

♬ You - Petit Biscuit

'Ξεκίνα χαλαρώνοντας τους μύες του μετώπου σου. Χαλάρωσε τα μάτια, τα μάγουλα και τα σαγόνια σου, εστιάζοντας στην αναπνοή σου. Στη συνέχεια, προχώρησε με τον λαιμό και τους ώμους σου', λέει στο βίντεο. 'Βεβαιώσου ότι δεν νιώθεις ένταση στους ώμους σου. Άφησέ τους να πέσουν όσο πιο χαμηλά γίνεται και κράτα τα χέρια σου χαλαρά στα πλαϊνά σου, συμπεριλαμβανομένων των χεριών και των δαχτύλων σου'.

> Διάβασε ακόμα: Πώς θα κοιμάσαι καλύτερα, σύμφωνα με το Harvard

Έπειτα θα πρέπει να σε βάλεις, μέσω της φαντασίας σου, στο mood μιας αίσθησης που θα μπορούσε να περιγραφεί ως 'ζεστό μυρμήγκιασμα', το οποίο θα ξεκινάει από την κορυφή της κεφαλής σου και θα φτάνει μέχρι τα ακροδάχτυλά σου.

Ξεκίνα να παίρνεις βαθιές αναπνοές, 'χαλαρώνοντας το στήθος, το στομάχι, τους μηρούς, τα γόνατα, τα πόδια, τις πατούσες σου', λέει. Φέρε ξανά στη φαντασία σου τη ζεστή αίσθηση, αλλά αυτή τη φορά σαν να αναβλύζει από την καρδιά και να φτάνει μέχρι τα δάχτυλά σου.

To τρικ του αμερικανικού στρατού για να κοιμάσαι παντούiStock

'Τώρα, ενώ το κάνεις αυτό, είναι πραγματικά σημαντικό το να καθαρίσεις το μυαλό σου από οτιδήποτε σε αγχώνει', προσθέτει ο Agustino. Για να τα καταφέρεις, μπορείς να σκεφτείς δύο εναλλακτικά σενάρια: Να βρίσκεσαι ξαπλωμένος σε ένα κανό που επιπλέει σε μια λίμνη με πεντακάθαρα νερά ή σε μια αιώρα από μαύρο βελούδο, τοποθετημένη σε ένα ψηλοτάβανο μαύρο δωμάτιο.

> Διάβασε ακόμα: Πόσες ώρες πρέπει να κοιμάσαι, σύμφωνα με το Harvard

Αν κάτι σε αποσπάσει από αυτή τη νιρβάνα, επανέλαβε επί δέκα δευτερόλεπτα τη φράση: 'Μην σκέφτεσαι τίποτα'.

Η αποτελεσματικότητα της άσκησης

Σύμφωνα με τον Agustino, εάν κάνεις αυτή την άσκηση κάθε νύχτα επί έξι εβδομάδες, μετά θα μπορείς να κοιμάσαι μέσα σε δύο λεπτά αφ' ης στιγμής κλείσεις τα μάτια σου.

Παρότι δεν υπάρχουν επιστημονικές μελέτες που να επιβεβαιώνουν ή να διαψεύδουν το αν αυτή η τεχνική κάνει όντως δουλειά, το σίγουρο είναι ότι αποτελεί ένα είδος διαλογισμού που μπορείς να κάνεις όταν έρχεται η ώρα να την πέσεις για ύπνο, έτσι ώστε να καθαρίζεις το μυαλό σου πριν ξεκουράσεις το σώμα σου.

Από: Esquire UK

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτή η μέθοδος των 168 ωρών

Μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου μέσω αυτής.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Προστατεύοντας το iPhone σου από χακάρισμα

Το λεγόμενο MFA bombing -σε απλά ελληνικά οι απόπειρες να χακάρουν το iPhone σου- φαίνεται πως είναι σε έξαρση. Εντός βλέπεις, πώς θα είσαι προετοιμασμένος.

Γραφει Παυλος Κρουστης