7 χρήσιμες συμβουλές για απώλεια βάρους

Ένας trainer ξέρει καλύτερα τι πρέπει να κάνεις για να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι θα μπουν στη διαδικασία να σκεφτούν την απώλεια βάρους κάποια στιγμή στη ζωή τους. Κάποιες φορές και για κάποιους ανθρώπους αυτό είναι κάτι εύκολο, για άλλους όμως αυτό γίνεται μια επίπονη και δύσκολη διαδικασία και συχνά χωρίς να έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Εδώ θα βρεις τις δικές μου συμβουλές που θα σε βοηθήσουν πραγματικά να πετύχεις τους στόχους σου σε φυσική κατάσταση και βάρος.

1. Η ενδυνάμωση

Στο πρακτικό κομμάτι, θα πρέπει να αποφύγεις την υπερβολική αερόβια άσκηση –παρόλο που παλαιότερα τη θεωρούσαν πρωταγωνίστρια στο αδυνάτισμα– και να εντάξεις στην προπόνησή σου τις αντιστάσεις. Οι ασκήσεις με αντιστάσεις είναι σημαντικές καθώς, αυξάνοντας έστω κι ελάχιστα τη μυϊκή μάζα, έχει ως αποτέλεσμα την επιτάχυνση του βασικού μεταβολισμού και την απώλεια κιλών γρηγορότερα. Επίσης, με τις αντιστάσεις το σώμα σου καίει θερμίδες για αρκετές ώρες μετά την προπόνηση μέσα από τη διαδικασία αναδόμησης του κατεστραμμένου, από την προπόνηση, μυϊκού ιστού.

2. Η ψυχολογία

Από τους πιο σημαντικούς παράγοντες είναι ο ποιοτικός ύπνος και η καλή ψυχολογία. Είναι συνετό να θυμάσαι ότι τα αποτελέσματα δεν έρχονται από τη μία μέρα στην άλλη. Ο κάθε οργανισμός θέλει το δικό του χρόνο ώστε να μπορέσει να αποδώσει η προσπάθεια που κάνει. Ξεκούραση, υπομονή και επιμονή σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω θα φέρουν την επιτυχία που επιθυμείς.

Η συνέχεια στο Shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.