Η fitness πρόκληση των 100 επαναλήψεων

Ένα δύσκολο πρόγραμμα γεμάτο κάμψεις για χέρια υπερήρωα.

Γράφει: Τίμος Σαλαμές 01 Απριλίου 2021

Η καραντίνα είναι η καλύτερη στιγμή για να βάλεις νέες προκλήσεις στον εαυτό σου. Τουλάχιστον όσον αφορά το fitness κατ’ οίκον που μπορείς ακόμα και με περιορισμό μετακινήσεων να εκτελείς καθημερινά. Απλά χρειάζεσαι κάποιους ειδικούς, όπως ο επαγγελματίας personal trainer Andrew Tracy, για να σου δείξουν τον σωστό δρόμο.

Για το δύσκολο challenge που ακολουθεί θα χρειαστείς δύο βαράκια (αλτήρες), πολύ θέληση και περίπου για να το φέρεις εις πέρας. Σκοπός του είναι να γιγναντώσει τους δικέφαλους και τρικέφαλους μυς των χεριών σου μέσα από όχι δέκα, ούτε 20 αλλά 100 επαναλήψεις.

Bicep Curls (κάμψεις αλτήρων)

Η fitness πρόκληση των 100 επαναλήψεων

Χρησιμοποίησε δύο βαράκια λίγων κιλών - αν δεν έχεις, δύο μεγάλα πλαστικά μπουκάλια νερού. Φέρ' τα αργά προς τος τους ώμους χωρίς στη συνέχεια να βιάζεσαι να τα κατεβάσεις. Το ζήτημα είναι να νιώσεις ότι οι τρικέφαλοί σου συμμετέχουν στην άσκηση.

Push-ups με κλειστά χέρια

Κάμψεις

Όταν οι δικέφαλοι σου χρειάζονται ξεκούραση, πέσε στο έδαφος και κάνε push-upς με κλειστά τα χέρια του. Έτσι, όταν οι δικέφαλοί σου θα ξεκουραστούν και θα αναλάβουν δράση οι τρικέφαλοι. Είναι σημαντικό να τοποθετήσεις τα χέρια σου με τέτοιον τρόπο ώστε να σχηματίζουν ένα νοητό διαμάντι. (Γύρω στις 15 επαναλήψεις τη φορά).

Ο ρυθμός

Δε χρειάζεται να κάνεις 100 curls και μετά να ξεκινήσεις τα push-ups γιατί αυτό θα εξαντλήσει τους δικέφαλους και θα τσακίσει αντίστοιχα τους τρικέφαλούς σου. Καλό είναι να κάνεις τις ασκήσεις εναλλάξ, στον βαθμό και στις επαναλήψεις που μπορείς. Όταν μία μέρα θα καταφέρεις να βγάλεις 100 επαναλήψεις και στις δύο ασκήσεις, τότε το πρόγραμμα από πρόκληση θα μπορεί να γίνει το καθημερινό σου fitness πρόγραμμα για πραγματικά τεράστια και καλογυμνασμένα χέρια.

Από: Esquire ES


Φωτογραφίες © Getty Images

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Auto & Moto