Ολοκληρωμένο πρόγραμμα από τον Adi Gillespie, διάσημο personal trainer

Fitness χωρίς βάρη, μόνο με το βάρος του κορμιού σου.

Γράφει: Αργύρης Κούρσαλης 15 Απριλίου 2020

Ακόμα και άνθρωποι που ασχολούνται χρόνια με το fitness, ξεχνούν πολύ γρήγορα την αξία που έχει η προπόνηση χωρίς βάρη παρά μόνο με το βάρος του κορμιού σου. Όσο ανεβαίνουν τα κιλά στην μπάρα και στα μηχανήματα του γυμναστηρίου, τόσο μεγαλώνει και η αυτοπεποίθηση, όμως αυτός δεν είναι απαραίτητα ο μοναδικός δρόμος. Και σίγουρα όχι ο δρόμος που έχει επιλέξει ο Adie Gillespie. 

O διάσημος Βρετανός personal trainer και fitness influencer με τους εκατοντάδες χιλιάδες followers στο Instagram επιμένει να γυμνάζει το κορμί του με τον ίδιο τρόπο που συνηθίζουν να το κάνουν οι Ολυμπιονίκες της ενόργανης γυμναστικής - αφού, όπως ακριβώς για να σηκώσεις πολλά κιλά στην μπάρα, πρέπει να έχεις χύσει τόνους ιδρώτα ανεβαίνοντας στο ένα επίπεδο μετά το άλλο, έτσι και στην προπόνηση χωρίς βάρη, όπου κατακτάς συνεχώς νέες κορυφές μετά από επίμονη άσκηση.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Adi Gillespie (@adi.gillespie) on

Ακολουθούν τα δύο διαφορετικά και πολύ απαιτητικά προγράμματα που ακολουθεί ο Adie Gillespie για να γυμνάσει τόσο τους κοιλιακούς του όσο και το πάνω μέρος του σώματός του. Το κάθε πότε θα εκτελείς το ένα ή το άλλο πρόγραμμα είναι κάτι που εσύ θα αποφασίσεις -φ φροντίζοντας, όμως, να μην παραμελήσεις κάποιο από τα δύο.

Workout #1: Πιέσεις

Αυτό το πρόγραμμα εστιάζεται στις πιέσεις συνδυάζοντας την κίνηση της ενόργανης γυμναστικής μαζί με τεχνικές body building, έτσι ώστε να πάρεις τα καλύτερα και από τους δύο αυτούς διαφορετικούς κόσμους. Ολοκλήρωσε όσους περισσότερους γύρους μπορείς μέσα σε 20 λεπτά, με ξεκούραση όποτε νιώθεις ότι την έχεις ανάγκη.

Pike Push Up

Επαναλήψεις: 5

Buθίσεις (Dips)

Επαναλήψεις: 10

Κάμψεις σε παράλληλες μπάρες (Parallette Press-up)

Επαναλήψεις: 15

Hollow Rock

Επαναλήψεις: 20

Workout #2: Μυς της πλάτης

Είναι εύκολο να παραμελήσεις τους μυς που βρίσκονται στο πίσω μέρος του σώματός σου. Άλλωστε, ότι δε φαίνεται στον καθρέφτη είναι πολύ εύκολο να το ξεχάσει κανείς. Αυτοί, όμως, οι μυς όχι μόνο αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των μυών του σώματός σου αλλά είανι εκείνοι που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσει το επιθυμητό σχήμα V. Όπως και με το πρώτο πρόγραμμα, κάνε όσες περισσότερες επαναλήψεις μπορείς σε 20 λεπτά. 

Έλξεις με πετσέτα (Bent Leg Towel Pull-ups)

Επαναλήψεις: 5

Ανάποδη Κωπηλατική σε καρέκλα (Chair Inverted Rows)

Επαναλήψεις: 15

Superman Raise

Επαναλήψεις: 15

Σανίδα με τα πόδια στον τοίχο (Wall Mounted Plank Hold)

Επαναλήψεις: 30

Από: Esquire UK


φωτογραφίες © Getty Images 

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Auto & Moto

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Τι ισχύει με την ανοσία για όσους πέρασαν κορονοϊό

Έχουν τελικά ανοσία στην COVID-19 όσοι νόσησαν; Η απάντηση του Σωτήρη Τσιόδρα.

Κονδυλώματα γεννητικών οργάνων, οι πιο συχνές ερωτήσεις

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για μία από τις πιο συχνές σεξουαλικώς μεταδιδόμενες ασθένειες.