Η μέθοδος του Warren Buffett για να αποφεύγει τα λάθη

Το βραβείο της πιο μακάβριας συμβουλής κερδίζει, επάξια, ο Warren Buffett.

Από τις συμβουλές ζωής που έχουμε ακούσει τελευταία, σίγουρα, αυτή του Warren Buffett είναι η πιο περίεργη. Ο σπουδαίος Αμερικάνος επενδυτής και φιλάνθρωπος, που αγόρασε την πρώτη του μετοχή σε ηλικία μόλις 11 ετών, μοιράστηκε τη 'σοφία' του μαζί με τους επενδυτές στην ετήσια συνέλευση των μετόχων της Berkshire Hathaway την προηγούμενη εβδομάδα.

Εκεί, ο ίδιος και ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, ο επίσης δισεκατομμυριούχος Charles Munger, απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με την επιτυχία στη ζωή και την κατάκτηση του πλούτου.

Ένα 15χρονο αγόρι ζήτησε από τους δύο ισχυρούς άνδρες συμβουλές για να αποφύγει τα λάθη στη ζωή. Τότε ήταν που ο Warren Buffett του χάρισε μία απρόσμενη απάντηση.

'Θα πρέπει να γράψεις τον επικήδειό σου και να βρεις πώς να ζήσεις σύμφωνα με αυτόν', απάντησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Berkshire Hathaway, ενώ συνέχισε 'Δεν είναι τόσο περίπλοκο", λέγοντας πως οι συμβουλές του ήταν 'βγαλμένες κατευθείαν από τον Ben Franklin'.

Ο Buffett πιστεύει στην αξία της αποφυγής λαθών που 'σε βγάζουν από το παιχνίδι ή πλησιάζουν στο να σε βγάλουν από το παιχνίδι'. Σύμφωνα με εκείνον, 'οι συνετοί επενδυτές δεν πρέπει να έχουν ποτέ μια νύχτα που να ανησυχούν για τις επενδύσεις'.

'Μείνετε μακριά από το χρέος όσο το δυνατόν περισσότερο, ειδικά από το χρέος των πιστωτικών καρτών' πρόσθεσε ο Buffett. "Θα κάνω μια εξαίρεση όσον αφορά την υποθήκη του σπιτιού σας", είπε.

Ο δισεκατομμυριούχος έδωσε μια ακόμη συμβουλή, διαφορετικού περιεχομένου, όμως εξίσου σημαντική 'Να κάνετε μια παύση πριν προσβάλλετε ή επιτεθείτε στους άλλους αντί να αντιδράτε εν θερμώ'. 

'Σκεφτείτε τι σπουδαία συμβουλή είναι αυτή όταν χαλάτε τη ζωή σας για πάντα λέγοντας σε κάποιον να πάει στο διάολο ή κάτι άλλο μέσα σε 30 δευτερόλεπτα και δεν μπορείτε να το διαγράψετε', είπε ο Buffett.

"Δεν χρειάζεται να συκοφαντήσετε κάποιον για να καταθέσετε μια άποψη για θέματα συζήτησης", πρόσθεσε.

Τέλος, ο Buffety προέτρεψε το πλήθος 'να είναι ευγενικοί'.

"Δεν έχω γνωρίσει ποτέ κάποιον που ήταν ευγενικός και πέθανε χωρίς φίλους. Και έχω γνωρίσει πολλούς ανθρώπους με χρήματα που πέθαναν χωρίς φίλους, συμπεριλαμβανομένης της οικογένειάς τους", είπε.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.

Διαγωνισμός | Κέρδισε μία διπλή πρόσκληση για την Avant Premiere του The Fall Guy

20 τυχεροί-ες θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση για την πρεμιέρα του The Fall Guy με τον Ryan Gosling.