Όπως συμβαίνει με όλα τα κλασικά cocktails, έτσι και για την Margarita υπάρχουν εκατοντάδες παραλλαγές. Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες εξ' αυτών είναι δίχως αμφιβολία η καπνιστή και ελαφρώς πικάντικη εκδοχή της, που όμως πάντοτε έχει έναν αδιαμφισβήτητο πρωταγωνιστή: Την τεκίλα

Στην περίπτωση της Smoky Margarita, που μπορεί να τη συναντήσεις και ως Horseshoe Margarita (στην περίπτωση που χρησιμοποιείται τεκίλα Herradura Silver), το απόσταγμα αγαύης παντρεύεται με σκωτσέζικο ουίσκι και χυμό εσπεριδοειδών, σε ένα εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα. 

> Διάβασε ακόμη: Η πιο viral πίτα της εστιατορικής Αθήνας

Υλικά 

  • 1 μεζούρα τεκίλα 
  • 1/2 μεζούρα σκωτσέζικο ουίσκι
  • 1/2 μεζούρα Grand Marnier 
  • 3/4 μεζούρας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
  • 3/4 μεζούρας φρεσκοστυμμένο χυμό lime
  • 1/2 μεζούρα σιρόπι αγαύης
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Όλα τα υλικά μπαίνουν στο σέικερ μαζί με πάγο.

Ανακινείς και σουρώνεις σε ποτήρι coupe.

Γαρνίρεις με αποξηραμένη φέτα λεμονιού.

Tip: Για να δώσεις ένα πιο πικάντικο twist μπορείς να χρησιμοποιήσεις ακόμη αποξηραμένο μάνγκο και σκόνη τσίλι.

 

 


Δες ακόμη πώς θα φτιάξεις τo τέλειο Americano καθώς και την εναλλακτική του White Russian, Mudslide.

 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.