Mudslide, η εναλλακτική του White Russian

Κάτι για να πιεις μετά το φαγητό, κάνοντας skip το γλυκό.

Βότκα, λικέρ καφέ και Baileys αρκούν για να δημιουργηθεί αυτό το πολυμορφικό και συμπαγές μείγμα που συναντάται σε αρκετές παραλλαγές: Κάποιοι προσθέτουν μέχρι και μία (ή παραπάνω) μπάλες παγωτού και το χτυπάνε στο μπλέντερ, ενώ άλλοι φτιάχνουν μέχρι και κέικ βασισμένα στη συνταγή του Mudslide. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρόκειται για γλυκό αλλά για ένα έντονα αλκοολικό cocktail-επιδόρπιο.

Η ιστορία

Αν γνωρίζεις από cocktails, θα το παρατήρησες: Το Mudslide θυμίζει αρκετά το White Russian (το θρυλικό ποτό του Dude στο The Big Lebowski). Η ιστορία του ξεκινά τη δεκαετία του 1970, όταν ένας επισκέπτης του Rum Point Club στα νησιά Κέιμαν ζήτησε από τον bartender ένα White Russian. Ο τελευταίος δεν είχε στη διάθεσή του κρέμα και αντ' αυτής πρότεινε στον πελάτη του να χρησιμοποιήσει ιρλανδική κρέμα -δηλαδή Baileys- κάνοντας μία προσαρμογή στις ποσότητες του κάθε συστατικού που θα χρησιμοποιούσε. Κάπως έτσι γεννήθηκε το Mudslide, χωρίς να γίνονται γνωστές περαιτέρω λεπτομέρειες για το όνομά του. Ο δημοφιλής μύθος πάντως που υπάρχει σχετικά με αυτό, αναφέρει ότι πρόκειται για το παρατσούκλι του θαμώνα του μπαρ, ο οποίος δραστηριοποιούνταν σε περίεργους επιχειρηματικούς κλάδους και βρέθηκε στα νησιά Κέιμαν για να επωφεληθεί από τις "τραπεζικές" τους υπηρεσίες.

Η συνταγή

Υλικά

  • 1 μεζούρα λικέρ καφέ (Kahlua, Tia Maria ή Mr Black)
  • 1 μεζούρα βότκα
  • 1 1/2 μεζούρα ιρλανδέζικο λικέρ (Baileys)

Εκτέλεση

Βάζεις όλα τα υλικά στο σέικερ με πάγο. 

Mudslide, η εναλλακτική του White Russian

Ανακινείς δυνατά για τουλάχιστον 10 δευτερόλεπτα. 

ΠΟΤΟ MUDSLIDE 2

Σουρώνεις σε rocks glass με πάγο.

ΠΟΤΟ MUDSLIDE 3

Δοκίμασε ακόμη τις 4 παραλλαγές του Daiquiri, το αυθεντικό Americano ή το κοσμοπολίτικο Bellini.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.