
Mudslide, η εναλλακτική του White Russian
Κάτι για να πιεις μετά το φαγητό, κάνοντας skip το γλυκό.

Βότκα, λικέρ καφέ και Baileys αρκούν για να δημιουργηθεί αυτό το πολυμορφικό και συμπαγές μείγμα που συναντάται σε αρκετές παραλλαγές: Κάποιοι προσθέτουν μέχρι και μία (ή παραπάνω) μπάλες παγωτού και το χτυπάνε στο μπλέντερ, ενώ άλλοι φτιάχνουν μέχρι και κέικ βασισμένα στη συνταγή του Mudslide. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρόκειται για γλυκό αλλά για ένα έντονα αλκοολικό cocktail-επιδόρπιο.
Η ιστορία
Αν γνωρίζεις από cocktails, θα το παρατήρησες: Το Mudslide θυμίζει αρκετά το White Russian (το θρυλικό ποτό του Dude στο The Big Lebowski). Η ιστορία του ξεκινά τη δεκαετία του 1970, όταν ένας επισκέπτης του Rum Point Club στα νησιά Κέιμαν ζήτησε από τον bartender ένα White Russian. Ο τελευταίος δεν είχε στη διάθεσή του κρέμα και αντ' αυτής πρότεινε στον πελάτη του να χρησιμοποιήσει ιρλανδική κρέμα -δηλαδή Baileys- κάνοντας μία προσαρμογή στις ποσότητες του κάθε συστατικού που θα χρησιμοποιούσε. Κάπως έτσι γεννήθηκε το Mudslide, χωρίς να γίνονται γνωστές περαιτέρω λεπτομέρειες για το όνομά του. Ο δημοφιλής μύθος πάντως που υπάρχει σχετικά με αυτό, αναφέρει ότι πρόκειται για το παρατσούκλι του θαμώνα του μπαρ, ο οποίος δραστηριοποιούνταν σε περίεργους επιχειρηματικούς κλάδους και βρέθηκε στα νησιά Κέιμαν για να επωφεληθεί από τις "τραπεζικές" τους υπηρεσίες.
Η συνταγή
Υλικά
- 1 μεζούρα λικέρ καφέ (Kahlua, Tia Maria ή Mr Black)
- 1 μεζούρα βότκα
- 1 1/2 μεζούρα ιρλανδέζικο λικέρ (Baileys)
Εκτέλεση
Βάζεις όλα τα υλικά στο σέικερ με πάγο.

Ανακινείς δυνατά για τουλάχιστον 10 δευτερόλεπτα.

Σουρώνεις σε rocks glass με πάγο.

Δοκίμασε ακόμη τις 4 παραλλαγές του Daiquiri, το αυθεντικό Americano ή το κοσμοπολίτικο Bellini.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.
Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι
Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΤο Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή
Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΌλα τα φώτα στο Bar Leone
Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈνας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα
Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.
Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι
Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.
Γραφει Τιμος Σαλαμες