Η ιστορία και η συνταγή του Bloody Mary
Κανένα brunch δεν είναι ολοκληρωμένο χωρίς αυτό.
Είναι γεγονός πως το Bloody Mary βρίσκεται σίγουρα στην love-it or hate-it λίστα των cocktails. Κάτι απολύτως λογικό, καθώς δεν φτιάχνεται και από τα πιο συνηθισμένα υλικά που συναντά κάποιος σε μία μπάρα. Το όνομά του παραπέμπει σε ταινία τρόμου, τα βασικά του συστατικά είναι η βότκα και ο χυμός ντομάτας, η γεύση του προσεγγίζει το umami και, ασφαλώς, είναι ένα από τα ιδανικότερα ποτά για food pairing.
Η ιστορία
Το βαθυκόκκινο cocktail έχει μπόλικες ιστορίες να το συνοδεύουν. Μία από αυτές υποστηρίζει πως φτιάχτηκε πρώτη φορά τη δεκαετία του 1920, στο δημοφιλές μπαρ του Παρισιού Harry's New York Bar, από τον bartender Fernand Petiot - που μεταξύ άλλων άραζε με τον Ernest Hemingway και τα έπιναν παρέα. Το όνομά του προήλθε από το σαλούν Bucket of Blood του Σικάγο. Σε αυτό, πίσω στις αρχές του 20ου αιώνα, γινόντουσαν αρκετοί καβγάδες, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σε πολλά σημεία του αίματα, τα οποία καθάριζε η σερβιτόρα του Mary. Η ιστορία είχε μεταφερθεί στον Petiot από τον Αμερικανό διασκεδαστή Roy Sloan που κατά καιρούς εργαζόταν στο Bucket of Blood.
Η συνταγή
Υλικά
- 1/2 φλ. χυμός ντομάτας
- 1/4 κ.γ. horseradish
- 1 κ.γ. Worcestershire sauce
- σπόρους σέλινου
- 4 σταγόνες Tabasco
- χυμός από μισό lime
- χυμός από μισό λεμόνι
- αλάτι και πιπέρι
- 1 κ.σ. βότκα
- 2 μεζούρες βότκα
- 6-8 μεζούρες έτοιμο Bloody Mary mix
Εκτέλεση
Ανακατεύεις τον χυμό ντομάτας, το horseradish, την Worcestershire sauce και τους σπόρους σέλινου στο μπλέντερ, μέχρι να προκύψει ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
Προσθέτεις το Tabasco, τους χυμούς λεμονιού και lime, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύεις και πάλι. Προσαρμόζεις τη γεύση του μείγματος στις προτιμήσεις σου.
Ρίχνεις μία κ.σ. βότκα και συνεχίζεις να ανακατεύεις.
Στη συνέχεια βάζεις τις δύο μεζούρες βότκα και το Bloody Mary mix σε ένα ποτήρι, προσθέτοντας πάγο και το μείγμα του μπλέντερ.
Γαρνίρεις με σέλινο ή οτιδήποτε άλλο επιθυμείς.
Διάβασε ακόμη για την αναγέννηση του ελληνικού κρασιού, γιατί το Aperol Spritz ταιριάζει άψογα με την πίτσα και ποιος είναι ο λόγος που πίνουμε όπως τη δεκαετία του 1920.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο
Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".
Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok
Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;
Γραφει Γιαννης ΣπανοςCardamaro, ένα διαφορετικό amaro
Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςLimoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι
100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι
Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤο premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό
Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.