
Η ιστορία και η συνταγή του Bloody Mary
Κανένα brunch δεν είναι ολοκληρωμένο χωρίς αυτό.

Είναι γεγονός πως το Bloody Mary βρίσκεται σίγουρα στην love-it or hate-it λίστα των cocktails. Κάτι απολύτως λογικό, καθώς δεν φτιάχνεται και από τα πιο συνηθισμένα υλικά που συναντά κάποιος σε μία μπάρα. Το όνομά του παραπέμπει σε ταινία τρόμου, τα βασικά του συστατικά είναι η βότκα και ο χυμός ντομάτας, η γεύση του προσεγγίζει το umami και, ασφαλώς, είναι ένα από τα ιδανικότερα ποτά για food pairing.
Η ιστορία
Το βαθυκόκκινο cocktail έχει μπόλικες ιστορίες να το συνοδεύουν. Μία από αυτές υποστηρίζει πως φτιάχτηκε πρώτη φορά τη δεκαετία του 1920, στο δημοφιλές μπαρ του Παρισιού Harry's New York Bar, από τον bartender Fernand Petiot - που μεταξύ άλλων άραζε με τον Ernest Hemingway και τα έπιναν παρέα. Το όνομά του προήλθε από το σαλούν Bucket of Blood του Σικάγο. Σε αυτό, πίσω στις αρχές του 20ου αιώνα, γινόντουσαν αρκετοί καβγάδες, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σε πολλά σημεία του αίματα, τα οποία καθάριζε η σερβιτόρα του Mary. Η ιστορία είχε μεταφερθεί στον Petiot από τον Αμερικανό διασκεδαστή Roy Sloan που κατά καιρούς εργαζόταν στο Bucket of Blood.
Η συνταγή
Υλικά
- 1/2 φλ. χυμός ντομάτας
- 1/4 κ.γ. horseradish
- 1 κ.γ. Worcestershire sauce
- σπόρους σέλινου
- 4 σταγόνες Tabasco
- χυμός από μισό lime
- χυμός από μισό λεμόνι
- αλάτι και πιπέρι
- 1 κ.σ. βότκα
- 2 μεζούρες βότκα
- 6-8 μεζούρες έτοιμο Bloody Mary mix
Εκτέλεση
Ανακατεύεις τον χυμό ντομάτας, το horseradish, την Worcestershire sauce και τους σπόρους σέλινου στο μπλέντερ, μέχρι να προκύψει ένα ομογενοποιημένο μείγμα.

Προσθέτεις το Tabasco, τους χυμούς λεμονιού και lime, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύεις και πάλι. Προσαρμόζεις τη γεύση του μείγματος στις προτιμήσεις σου.

Ρίχνεις μία κ.σ. βότκα και συνεχίζεις να ανακατεύεις.

Στη συνέχεια βάζεις τις δύο μεζούρες βότκα και το Bloody Mary mix σε ένα ποτήρι, προσθέτοντας πάγο και το μείγμα του μπλέντερ.

Γαρνίρεις με σέλινο ή οτιδήποτε άλλο επιθυμείς.

Διάβασε ακόμη για την αναγέννηση του ελληνικού κρασιού, γιατί το Aperol Spritz ταιριάζει άψογα με την πίτσα και ποιος είναι ο λόγος που πίνουμε όπως τη δεκαετία του 1920.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Σε αυτό το θρυλικό μπαρ σύχναζε ο Picasso - Πλήρωνε τα ποτά του με πίνακες
Στη Ζυρίχη υπάρχει ένα μπαρ όπου η τέχνη γράφτηκε μέσα στα ποτήρια του. Εκεί όπου ο Picasso, ο Miró και ο Chagall άφησαν τα έργα τους αντί για μετρητά.
Ο οπαδός της Ρόμα που τρέχει το καλύτερο μπαρ του πλανήτη
Μία κουβέντα με τον Lorenzo Antinori, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςMONIN Barista Cup: Δημιουργικότητα, πάθος και έμπνευση στον πρώτο διαγωνισμό baristi της MONIN στην Ελλάδα
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος διαγωνισμός MONIN Barista Cup, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Οκτωβρίου, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των headquarters της Sky Spirits.
Τελικά, γινόμαστε πιο ειλικρινείς όταν πίνουμε;
Είναι γνωστό ότι το αλκοόλ προκαλεί αλλαγές στον εγκέφαλό μας, αλλά είναι άραγε ένα από τα αποτελέσματά του το να μας κάνει να λέμε την αλήθεια χωρίς έλεος; Ή μήπως πλά βρίσκουμε το θάρρος να το κάνουμε;
Γραφει Νικη ΚοντομηναΤα καλύτερα μπαρ του κόσμου για το 2025: Τρία αθηναϊκά και ένα από τα Τίρανα ανάμεσά τους
Ταξιδέψαμε μέχρι το Χονγκ Κονγκ για να μάθουμε ποια είναι τα καλύτερα μπαρ του κόσμου για το 2025 και ανάμεσά τους είναι και τρία μπαρ της Αθήνας. Για την ιστορία το καλύτερο όλων είναι το Bar Leone από το Χονγκ Κονγκ.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςO Donald Trump δεν έχει πιει ποτέ του αλκοόλ-ποιος είναι ο λόγος
Ο Donald Trump δήλωσε πως δεν έχει πιει ποτέ αλκοόλ στη ζωή του. Και ο λόγος πίσω από αυτή την απόφαση είναι βαθιά προσωπικός, συνδεδεμένος με την οικογένειά του.
Γραφει Τιμος Σαλαμες