Το ολλανδικό Esquire ζήτησε από τον Eddie Trenidad, ιδιοκτήτη και bartender του βραβευμένου Bricks της Χάγης να δημιουργήσει μία ιδανική συνταγή για το Πάσχα. Αυτός παρουσίασε μία φρουτένια πρόταση με βάση το ρούμι και αρκετά εξωτικό άρωμα.

Δεν ξέρουμε κατά πόσο μπορεί να κάνει ένα ορθό pairing με το αρνί και το κοκορέτσι, πάντως είναι σίγουρα μία νόστιμη επιλογή είτε ως digestif είτε ως aperitif. Μη διστάσεις λοιπόν να τη δοκιμάσεις.

Η συνταγή

Υλικά

  • 1 1/2 μεζούρα λευκό ρούμι
  • 1/3 μεζούρας Triple sec
  • 1/2 μεζούρα χυμός lime
  • 1 μεζούρα smoothie από μάνγκο και passion fruit
  • 1/4 μεζούρας σσουμάδα
  • φρέσκος χυμός από μισό γκρέιπφρουτ

Εκτέλεση

  1. Όλα τα υλικά μπαίνουν στο σέικερ με πάγο και ανακινούνται για περίπου 20''.
  2. Σουρώνεις σε tiki mug ή highball ποτήρι με πάγο.
  3. Γαρνίρεις με ένα κλαδάκι μέντας. 

Διάβασε ακόμη για το home bar της καραντίνας, τα αγαπημένα cocktails του Ernest Hemingway και το Negroni των whiskey drinkers.