Το Negroni των whiskey drinkers

Η ιστορία και η συνταγή του Boulevardier.

Το Negroni είναι ένα από τα καλύτερα cocktails που υπάρχουν και σε αυτό ελάχιστοι θα διαφωνήσουν. Το gin όμως δεν είναι ένα ποτό που άπτεται των προτιμήσεων αρκετών. Και κάπου εκεί είναι που εμφανίζεται το Boulevardier για να αντικαταστήσει το αρκευθούχο απόσταγμα με bourbon ή rye ουίσκι, διατηρώντας την γλυκιά πικράδα του combo Campari-βερμούτ.

Όπως και σε κάθε κλασικό cocktail, οι συνταγές διαφέρουν: Κάποιοι το φτιάχνουν με ίσα μέρη των τριών συστατικών, άλλοι το σερβίρουν με πάγο κ.ο.κ. Ένα βασικό σημείο ωστόσο είναι η ποιότητα του ουίσκι που θα χρησιμοποιηθεί, οπότε σε αυτό το κομμάτι μην κάνεις καμία απολύτως έκπτωση. 

Η ιστορία 

Η δημιουργία του Boulevardier αποδίδεται στον Erskine Gwynne, έναν Αμερικανό συγγραφέα που έφτιαξε ένα τύπου New Yorker περιοδικό αλλά στο Παρίσι των δεκαετιών του 1920 και του 1930. Πολύ σωστά μάντεψες, το περιοδικό ονομάζονταν Boulevardier - ένας όρος που χρησιμοποιείται για τους Παριζιάνους που συχνάζουν στις μεγάλες λεωφόρους της Πόλης του Φωτός. Όταν στις ΗΠΑ είχε επιβληθεί η Ποτοαπαγόρευση λοιπόν, ο Gwynne σύχναζε στο περίφημο παριζιάνικο Harry's New York Bar, όπου εργαζόταν ως bartender ο φίλος του -επίσης Αμερικανός- Harry McElhone και o οποίος ήταν εκείνος που πρωτοέφτιαξε το ποτό, όπως αναφέρεται στο βιβλίο του 1927, Barflies and Cocktails. 

Το Negroni των whiskey drinkers

Η συνταγή

Υλικά 

  • 1 1/2 μεζούρα bourbon ή rye ουίσκι
  • 3/4 μεζούρας Campari
  • 3/4 μεζούρας γλυκό βερμούτ

Εκτέλεση

Βάζεις όλα τα υλικά σε mixing glass μαζί με πάγο και ανακατεύεις.

ΣΥΝΤΑΓΗ BOULEVARDIER 1

Σουρώνεις σε παγωμένο ποτήρι coupe και γαρνίρεις με φλούδα πορτοκαλιού.

ΣΥΝΤΑΓΗ BOULEVARDIER 2

Διάβασε ακόμη για το Martini με κάπαρη, τη μπάρα της ευδαιμονίας στο Beauty Killed the Beast, την ιστορία και τη συνταγή του Bushwacker και την αρτιζάνικη βότκα του Τσερνόμπιλ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου

Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.

Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι

Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Το Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή

Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Όλα τα φώτα στο Bar Leone

Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Ένας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα

Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.

Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι

Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες