Το Negroni των whiskey drinkers

Η ιστορία και η συνταγή του Boulevardier.

Το Negroni είναι ένα από τα καλύτερα cocktails που υπάρχουν και σε αυτό ελάχιστοι θα διαφωνήσουν. Το gin όμως δεν είναι ένα ποτό που άπτεται των προτιμήσεων αρκετών. Και κάπου εκεί είναι που εμφανίζεται το Boulevardier για να αντικαταστήσει το αρκευθούχο απόσταγμα με bourbon ή rye ουίσκι, διατηρώντας την γλυκιά πικράδα του combo Campari-βερμούτ.

Όπως και σε κάθε κλασικό cocktail, οι συνταγές διαφέρουν: Κάποιοι το φτιάχνουν με ίσα μέρη των τριών συστατικών, άλλοι το σερβίρουν με πάγο κ.ο.κ. Ένα βασικό σημείο ωστόσο είναι η ποιότητα του ουίσκι που θα χρησιμοποιηθεί, οπότε σε αυτό το κομμάτι μην κάνεις καμία απολύτως έκπτωση. 

Η ιστορία 

Η δημιουργία του Boulevardier αποδίδεται στον Erskine Gwynne, έναν Αμερικανό συγγραφέα που έφτιαξε ένα τύπου New Yorker περιοδικό αλλά στο Παρίσι των δεκαετιών του 1920 και του 1930. Πολύ σωστά μάντεψες, το περιοδικό ονομάζονταν Boulevardier - ένας όρος που χρησιμοποιείται για τους Παριζιάνους που συχνάζουν στις μεγάλες λεωφόρους της Πόλης του Φωτός. Όταν στις ΗΠΑ είχε επιβληθεί η Ποτοαπαγόρευση λοιπόν, ο Gwynne σύχναζε στο περίφημο παριζιάνικο Harry's New York Bar, όπου εργαζόταν ως bartender ο φίλος του -επίσης Αμερικανός- Harry McElhone και o οποίος ήταν εκείνος που πρωτοέφτιαξε το ποτό, όπως αναφέρεται στο βιβλίο του 1927, Barflies and Cocktails. 

Το Negroni των whiskey drinkers

Η συνταγή

Υλικά 

  • 1 1/2 μεζούρα bourbon ή rye ουίσκι
  • 3/4 μεζούρας Campari
  • 3/4 μεζούρας γλυκό βερμούτ

Εκτέλεση

Βάζεις όλα τα υλικά σε mixing glass μαζί με πάγο και ανακατεύεις.

ΣΥΝΤΑΓΗ BOULEVARDIER 1

Σουρώνεις σε παγωμένο ποτήρι coupe και γαρνίρεις με φλούδα πορτοκαλιού.

ΣΥΝΤΑΓΗ BOULEVARDIER 2

Διάβασε ακόμη για το Martini με κάπαρη, τη μπάρα της ευδαιμονίας στο Beauty Killed the Beast, την ιστορία και τη συνταγή του Bushwacker και την αρτιζάνικη βότκα του Τσερνόμπιλ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.

Αυτή είναι η πιο ακριβή τεκίλα στον κόσμο

Ένα μόνο μπουκάλι κοστίζει 3,5 εκατομμύρια δολάρια και προφανώς, έχει μπει στο ρεκόρ Γκίνες.

Γραφει Γεωργια Πρεζα