Το Negroni των whiskey drinkers

Η ιστορία και η συνταγή του Boulevardier.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 04 Φεβρουαρίου 2021

Το Negroni είναι ένα από τα καλύτερα cocktails που υπάρχουν και σε αυτό ελάχιστοι θα διαφωνήσουν. Το gin όμως δεν είναι ένα ποτό που άπτεται των προτιμήσεων αρκετών. Και κάπου εκεί είναι που εμφανίζεται το Boulevardier για να αντικαταστήσει το αρκευθούχο απόσταγμα με bourbon ή rye ουίσκι, διατηρώντας την γλυκιά πικράδα του combo Campari-βερμούτ.

Όπως και σε κάθε κλασικό cocktail, οι συνταγές διαφέρουν: Κάποιοι το φτιάχνουν με ίσα μέρη των τριών συστατικών, άλλοι το σερβίρουν με πάγο κ.ο.κ. Ένα βασικό σημείο ωστόσο είναι η ποιότητα του ουίσκι που θα χρησιμοποιηθεί, οπότε σε αυτό το κομμάτι μην κάνεις καμία απολύτως έκπτωση. 

Η ιστορία 

Η δημιουργία του Boulevardier αποδίδεται στον Erskine Gwynne, έναν Αμερικανό συγγραφέα που έφτιαξε ένα τύπου New Yorker περιοδικό αλλά στο Παρίσι των δεκαετιών του 1920 και του 1930. Πολύ σωστά μάντεψες, το περιοδικό ονομάζονταν Boulevardier - ένας όρος που χρησιμοποιείται για τους Παριζιάνους που συχνάζουν στις μεγάλες λεωφόρους της Πόλης του Φωτός. Όταν στις ΗΠΑ είχε επιβληθεί η Ποτοαπαγόρευση λοιπόν, ο Gwynne σύχναζε στο περίφημο παριζιάνικο Harry's New York Bar, όπου εργαζόταν ως bartender ο φίλος του -επίσης Αμερικανός- Harry McElhone και o οποίος ήταν εκείνος που πρωτοέφτιαξε το ποτό, όπως αναφέρεται στο βιβλίο του 1927, Barflies and Cocktails. 

Το Negroni των whiskey drinkers

Η συνταγή

Υλικά 

  • 1 1/2 μεζούρα bourbon ή rye ουίσκι
  • 3/4 μεζούρας Campari
  • 3/4 μεζούρας γλυκό βερμούτ

Εκτέλεση

Βάζεις όλα τα υλικά σε mixing glass μαζί με πάγο και ανακατεύεις.

ΣΥΝΤΑΓΗ BOULEVARDIER 1

Σουρώνεις σε παγωμένο ποτήρι coupe και γαρνίρεις με φλούδα πορτοκαλιού.

ΣΥΝΤΑΓΗ BOULEVARDIER 2

Διάβασε ακόμη για το Martini με κάπαρη, τη μπάρα της ευδαιμονίας στο Beauty Killed the Beast, την ιστορία και τη συνταγή του Bushwacker και την αρτιζάνικη βότκα του Τσερνόμπιλ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ένα premium σάκε που αξίζει την προσοχή σου

Ο Richard Geoffroy, μέχρι πρότινος chef de cave και public face της Dom Perignon, φέρνει μια πρωτοποριακή προσέγγιση στην παραγωγή sake.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Γιατί όλοι πίνουν ουίσκι τον χειμώνα

Ρωτήσαμε τρεις καθ' ύλην αρμόδιους για το πώς σχετίζεται ο βασιλιάς των ποτών, το ουίσκι, με τη συγκεκριμένη εποχή του χρόνου.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η απάντηση στο κρύο λέγεται Hot Buttered Rum

Είναι ό,τι λέει το όνομά του και μπορεί να αποδειχθεί ευεργετικό έπειτα από μία παγωμένη ημέρα.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα pairings του Negroni

Τι να φας μαζί με το πιο δημοφιλές cocktail του πλανήτη.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η καπνιστή αναβάθμιση της Margarita

Το μυστικό παραμένει πάντοτε το ίδιο: μία πραγματικά καλή τεκίλα.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Όλοι πίνουν Negroni

Η λίστα με τα best-selling classic cocktails για το 2022 έφερε την αποκαθήλωση του Old Fashioned από την κορυφή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας