Το Negroni των whiskey drinkers

Η ιστορία και η συνταγή του Boulevardier.

Το Negroni είναι ένα από τα καλύτερα cocktails που υπάρχουν και σε αυτό ελάχιστοι θα διαφωνήσουν. Το gin όμως δεν είναι ένα ποτό που άπτεται των προτιμήσεων αρκετών. Και κάπου εκεί είναι που εμφανίζεται το Boulevardier για να αντικαταστήσει το αρκευθούχο απόσταγμα με bourbon ή rye ουίσκι, διατηρώντας την γλυκιά πικράδα του combo Campari-βερμούτ.

Όπως και σε κάθε κλασικό cocktail, οι συνταγές διαφέρουν: Κάποιοι το φτιάχνουν με ίσα μέρη των τριών συστατικών, άλλοι το σερβίρουν με πάγο κ.ο.κ. Ένα βασικό σημείο ωστόσο είναι η ποιότητα του ουίσκι που θα χρησιμοποιηθεί, οπότε σε αυτό το κομμάτι μην κάνεις καμία απολύτως έκπτωση. 

Η ιστορία 

Η δημιουργία του Boulevardier αποδίδεται στον Erskine Gwynne, έναν Αμερικανό συγγραφέα που έφτιαξε ένα τύπου New Yorker περιοδικό αλλά στο Παρίσι των δεκαετιών του 1920 και του 1930. Πολύ σωστά μάντεψες, το περιοδικό ονομάζονταν Boulevardier - ένας όρος που χρησιμοποιείται για τους Παριζιάνους που συχνάζουν στις μεγάλες λεωφόρους της Πόλης του Φωτός. Όταν στις ΗΠΑ είχε επιβληθεί η Ποτοαπαγόρευση λοιπόν, ο Gwynne σύχναζε στο περίφημο παριζιάνικο Harry's New York Bar, όπου εργαζόταν ως bartender ο φίλος του -επίσης Αμερικανός- Harry McElhone και o οποίος ήταν εκείνος που πρωτοέφτιαξε το ποτό, όπως αναφέρεται στο βιβλίο του 1927, Barflies and Cocktails. 

Το Negroni των whiskey drinkers

Η συνταγή

Υλικά 

  • 1 1/2 μεζούρα bourbon ή rye ουίσκι
  • 3/4 μεζούρας Campari
  • 3/4 μεζούρας γλυκό βερμούτ

Εκτέλεση

Βάζεις όλα τα υλικά σε mixing glass μαζί με πάγο και ανακατεύεις.

ΣΥΝΤΑΓΗ BOULEVARDIER 1

Σουρώνεις σε παγωμένο ποτήρι coupe και γαρνίρεις με φλούδα πορτοκαλιού.

ΣΥΝΤΑΓΗ BOULEVARDIER 2

Διάβασε ακόμη για το Martini με κάπαρη, τη μπάρα της ευδαιμονίας στο Beauty Killed the Beast, την ιστορία και τη συνταγή του Bushwacker και την αρτιζάνικη βότκα του Τσερνόμπιλ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

#STYLEGUIDE BY CLODIST - SALE SHOPPING LIST

Kάθε μέρα οι editors του Esquire προτείνουν τις καλύτερες επιλογές στις εκπτώσεις από το Clodist.gr

Το κερωμένο μπουφάν

Μπουφάν με κοτλέ γιακά, Barbour International explore more

Το καρό πουκάμισο

Πουκάμισο με μπλε-πράσινο καρό μοτίβο, Barbour explore more

Το πουπουλένιο μπουφάν

Μπουφάν σε κανονική γραμμή, Paul & Shark explore more

Τα δετά μποτάκια

Δερμάτινα μποτάκια, Hugo explore more

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ένα ελληνικό update στην κλασική Margarita

Σε έναν κόσμο γεμάτο Μαργαρίτες (#diplis), αξίζει να αναζητάς πάντα την καλύτερη.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η ιστορία και η συνταγή του Irish Coffee

Ένα ζεστό, τονωτικό ρόφημα για τις κρύες ημέρες. Φυσικά, με ιρλανδικό ουίσκι.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Ταξίδι σε μαγευτικά τοπία στην Ελλάδα με συνοδοιπόρο το Talisker

Στιγμές απόδρασης και επανασύνδεσης με τη φύση, για τους λάτρεις της εξερεύνησης και της περιπέτεια

Γιατί το Bacardi έχει μία νυχτερίδα στο logo του

Η ιστορία και οι μύθοι πίσω από το λογότυπο του δημοφιλούς ρουμιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα pairings του Negroni

Τι να φας μαζί με το πιο δημοφιλές cocktail του πλανήτη.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Πώς και τι θα τρώμε και θα πίνουμε το 2023

Όλα όσα μας περιμένουν σε μπαρ και εστιατόρια, πιάτα και ποτήρια τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε.

Γραφει Μπαμπης Δουκας