Το κινηματογραφικό franchise του James Bond είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα και δημοφιλή όλων των εποχών. Εκτός από τα προφανή, υπηρετεί και τις προσταγές του στυλ και του tailoring, που συνυπάρχουν πάντοτε με τις μπόλικες σκηνές δράσης. Πλέον, μπορείς να έχεις κάτι από 007 και στο bar cart του σπιτιού σου. Όχι, δεν πρόκειται για κάποιο εμφιαλωμένο Vesper όπως πιθανότατα και λογικά θα περίμενες - αλλά ένα ρούμι. 

Τον επόμενο μήνα, ο Chris Blackwell, ιδιοκτήτης πλέον του σπιτιού του Ian Fleming στην Τζαμάικα, γνωστού ως GoldenEye estate αλλά και founder του Blackwell Rum, έχει λανσάρει στην αγορά το Blackwell Rum 007 Limited Edition Fine Jamaican Rum, ενόψει και της κυκλοφορίας της νέας ταινίας του 007, No Time To Die.

Πρόκειται για ένα ρούμι περιορισμένης παραγωγής που βασίζεται σε οικογενειακή συνταγή των Blackwell και κυκλοφορεί (προς το παρόν μόνο στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού) σε φιάλες των 750 ml. 

Μεγάλο μέρος του No Time To Die γυρίστηκε στην Τζαμάικα, οπότε εύκολα κάποιος μπορεί να κάνει τη σύνδεση και τον ιδιαίτερο δεσμό που μπορεί να αναπτυχθεί ανάμεσα στο μέρος και τους σκληροπυρηνικούς fans του franchise. 


κεντρική φωτογραφία ©Getty Images