Η μαγική στιγμή του Fernando Redondo

23 χρόνια από την πιο αλησμόνητη ενέργεια που έχουμε δει ποτέ στο Champions League.

Το ημερολόγιο δείχνει 19 Απριλίου του 2000 και το μέρος είναι το θρυλικό Ολντ Τράφορντ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ των David Beckham, Ryan Giggs και Roy Keane υποδέχεται την Ρεάλ Μαδρίτης των Raul, Roberto Carlos και Fernando Redondo για την προημιτελική φάση του Champions League. Η κάτοχος του τροπαίου ομάδα του Sir Alex Ferguson -μετά το επικό treble της αμέσως προηγούμενης χρονιάς- έχει το πάνω χέρι και θέλει να εξαργυρώσει το 0-0 του πρώτου ματς στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου. 

Μία στιγμή μαγείας, μία στιγμή ιστορίας

Η Βασίλισσα του Vicente del Bosque όμως έχει καταφέρει να προηγηθεί με 0-2 μέχρι το 50', χάρη σε ένα αυτογκόλ του Roy Keane και ένα πανέμορφο προσωπικό γκολ του Raul. Κλειδί για τη μέχρι εκείνη τη στιγμή παρουσία της Ρεάλ είναι ο Αργεντινός μαέστρος που κατακρίθηκε από τον Τύπο για την παρουσία του στο πρώτο παιχνίδι.

> Διάβασε ακόμη: Μία Χρυσή Μπάλα για τον Karim Benzema;

Ο Fernando Redondo έχει "καταπιεί" το κέντρο των Κόκκινων Διαβόλων -με Roy Keane και Paul Scholes στην καλύτερη φάση της καριέρας τους- μοιράζοντας παράλληλα άψογα την μπάλα προς τους συμπαίκτες του και κρατώντας το ρυθμό προς όφελος της ομάδας του. Για να φτάσουμε στο 52ο λεπτό.

O Redondo έχει την μπάλα στην κατοχή σε θέση έξω αριστερά, με τον Νορβηγό αμυντικό Henning Berg να τον μαρκάρει. Το νο.6 της Ρεάλ έχει γυρισμένη την πλάτη του στον προσωπικό του αντίπαλο αλλά και στην εστία της Γιουνάιτεντ. Αρκεί όμως μία φανταστική σκέψη και ένα τέλειο άγγιγμα με το τακούνι του αριστερού ποδιού ώστε ο αρχηγός της Ρεάλ να εξαφανιστεί από το οπτικό πεδίο του Berg. Δύο ακόμη αγγίγματα της μπάλας και ασίστ στον επερχόμενο Raul που σε κενή εστία κάνει το 0-3. 

"Τι διάβολο έχει στα παπούτσια του αυτός ο παίκτης; Μαγνήτη; Ήταν φανταστικός, υπέροχος. Κάθε φορά που ξεκινούσαμε επίθεση η μπάλα κατέληγε στα πόδια του" μονολογούσε στη συνέντευξη τύπου μετά το τελικό 2-3 ο Sir Alex Ferguson, αποθεώνοντας τον Fernando Redondo. 

Η μαγική στιγμή του Fernando Redondo

Ένα μήνα αργότερα (στις 24 Μαΐου 2000), η Ρεάλ θα θριαμβεύσει με 3-0 επί της θαυμάσιας Βαλένθια του Héctor Raúl Cúper στον τελικό του Stade de France. Οι βάσεις όμως για το 8ο Champions League της ιστορίας της είχαν μπει το βράδυ της 19ης Απριλίου στο Ολντ Τράφορντ.

> Διάβασε ακόμη: Η ξεχωριστή περίπτωση της Βιγιαρεάλ

Και πιο συγκεκριμένα στο 52ο λεπτό εκείνου του αγώνα, όταν ένας εκ των σπουδαιότερων Αργεντινών ποδοσφαιριστών όλων των εποχών αποφάσισε να δείξει σε όλους πως είναι φτιαγμένος και από ατσάλι και από βελούδο.


Διάβασε ακόμη για την τραγωδία του Χίλσμπορο που άλλαξε το ποδόσφαιρο, τον Θεό της Λίβερπουλ Robbie Fowler, τον αιώνιο αρχηγό της Μπαρτσελόνα Carles Puyol και το αριστούργημα του Roberto Carlos.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος