Το ομορφότερο γκολ του Roberto Baggio

Το άγνωστο αριστούργημα του Ιταλού μαέστρου, όταν ήταν ακόμη παίκτης της Φιορεντίνα.

Κάθε πραγματικός φίλος του ποδοσφαίρου έχει μία θέση στην καρδιά του για τον Roberto Baggio. Ο "θεϊκός κοτσιδάκιας" του calcio έχτισε τον δικό του μύθο στο ομορφότερο παιχνίδι του κόσμου κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990 (κυρίως), με ένα ιδιαίτερο μωσαϊκό αναμνήσεων και highlights που περιλαμβάνει την χαρακτηριστική κοτσίδα, τα αμέτρητα καντάρια μπάλας, την ποδοσφαιρική αλητεία, τα παπούτσια της Diadora, το παρατσούκλι Μικρός Βούδας, τις φανέλες όλων των μεγάλων ιταλικών ομάδων, το χαμένο πέναλτι στον τελικό του Μουντιάλ του 1994 και εκείνο της εξιλέωσης στα γήπεδα της Γαλλίας, 4 χρόνια μετά. 

Υπάρχουν όμως και κάποια άγνωστα διαμάντια από την καριέρα του Baggio, που έρχονται σιγά σιγά στο (ιντερνετικό) φως. Όπως για παράδειγμα το γκολ του εναντίον της άσημης Λικάτα, ένα ζεστό μεσημέρι καλοκαιριού του 1989, για το Κύπελλο Ιταλίας. Το μέρος είναι το γήπεδο της ομώνυμης περιοχής της Σικελίας, όπου η Φιορεντίνα -πολύ πριν την εποχή του Gabriel Batistuta- αντιμετωπίζει για τον πρώτο γύρο του Copa Italia την τοπική ομάδα, που τότε αγωνιζόταν στη Serie B, και η ημερομηνία 23 Αυγούστου του '89. 

Ο Baggio έχει ήδη δώσει δύο ασίστ για τα πρώτα γκολ των Βιόλα. Στο 64ο λεπτό θα ολοκληρώσει την παράστασή του, σε έναν αγωνιστικό χώρο που θυμίζει περισσότερο ακατέργαστο χωράφι παρά γήπεδο ποδοσφαίρου. Υποδεχόμενος την μπάλα εντός περιοχής, την περνά αρχικά πάνω από τον επερχόμενο τερματοφύλακα, πριν την κατεβάσει, κάνει μία στροφή γύρω από τον εαυτό του, αποφύγει έναν ακόμη αντίπαλο και ξανά τον τερματοφύλακα και, τελικά, την στείλει στη γωνία της εστίας από μία πολύ δύσκολη γωνία. Ένα μείγμα τεχνικής, ικανότητας, αντίληψης και ατόφιας ποδοσφαιρικής ευφυΐας. 

Σε περίπτωση που ψήθηκες για περισσότερα γκολ του Roberto Baggio, ακολουθεί bonus βίντεο.


Διάβασε ακόμη για την τραγωδία του Χίλσμπορο που άλλαξε το ποδόσφαιρο, τον Carles Puyol που θα είναι για πάντα ο αρχηγός της Μπαρτσελόνα, το αριστούργημα του Roberto Carlos και τον Θεό της Λίβερπουλ Robbie Fowler.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.