Όσα μάθαμε από τον τελικό του Champions League

Η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε της Παρί Σεν Ζερμέν και αυτά είναι όσα κρατάμε από το ματς.

Το Champions League για τη σεζόν 2019-2020 ολοκληρώθηκε με τον τελικό της Λισαβόνας, όπου η Μπάγερν Μονάχου ήταν η μεγάλη νικήτρια, επικρατώντας με 1-0 της Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία βρέθηκε εκεί για πρώτη φορά στην ιστορία της. Οι Βαυαροί έφτασαν έτσι τα 6 τρόπαια στον κορυφαίο διασυλλογικό θεσμό του πλανήτη και όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος έμαθε ή επιβεβαίωσε κάποια πράγματα από το σπουδαίο ματς. Τα παρακάτω.

Ο Kingsley Coman δικαίωσε τον Hansi Flick

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by UEFA Champions League (@championsleague) on

O 24χρονος Γάλλος μεσοεπιθετικός προτιμήθηκε από τον τεχνικό των Βαυαρών έναντι του Ivan Perisic για το αρχικό σχήμα. Η αλήθεια είναι πως στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν αρκετά καλός, ωστόσο ο Flick δεν έσπευσε να τον αντικαταστήσει στην ανάπαυλα. Το αποτέλεσμα δικαίωσε ασφαλώς και τους δύο, με τον Coman να πετυχαίνει με κεφαλιά το τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση στο 59ο λεπτό. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Παριζιάνος Kingsley Coman ξεκίνησε την καριέρα του από την Παρί Σεν Ζερμέν, της οποίας δηλώνει και οπαδός.

Θύμιζε τελικό Champions League

Από κάθε άποψη: Υπήρχε ένταση, υπήρχε ποιότητα, υπήρχε τακτική, υπήρχε τεράστιος ανταγωνισμός. Και όλα αυτά χωρίς φιλάθλους στην εξέδρα, όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλα τα αθλητικά δρώμενα του πλανήτη τους τελευταίους μήνες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Το ενδιαφέρον όμως δεν ατόνησε σε καμία στιγμή, ακριβώς όπως πρέπει να γίνεται πάντοτε στον τελικό του Champions League.

Το κέντρο της Παρί Σεν Ζερμέν ήταν καλύτερο από την επίθεσή της

Ήταν μία νύχτα που οι  Kylian Mbappe, Neymar και Angel di Maria πιθανότατα θα θέλουν να ξεχάσουν το συντομότερο δυνατόν. Το επιθετικό τρίο της PSG δεν στάθηκε σε καμία περίπτωση στο ύψος των περιστάσεων, σπαταλώντας ευκαιρίες, κάνοντας λανθασμένες επιλογές και, τελικά, λυγίζοντας από την κρισιμότητα του παιχνιδιού. Κάτι που δεν ισχύει για την τριάδα του κέντρου των Παριζιάνων, με τους Ander Herrera, Marquinhos και Leandro Paredes να ξεχωρίζουν.

Ίσως ο Neymar να μην είναι top-class ποδοσφαιριστής

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by UEFA Champions League (@championsleague) on

Σε συνέχεια της προηγούμενης παραγράφου, προκύπτει ένα πολύ σημαντικό ερώτημα: Κι αν ο Neymar δεν ήταν τελικά ποτέ ένας παίκτης παγκοσμίου κλάσης; Όταν στις 3 Αυγούστου 2017, η Παρί Σεν Ζερμέν αποκτούσε τον Βραζιλιάνο από την Μπαρτσελόνα έναντι €222.000.000, ήλπιζε πως αυτός θα γινόταν ο ηγέτης που θα την οδηγούσε, επιτέλους, στην κατάκτηση του σπουδαιότερου τίτλου σε διασυλλογικό επίπεδο. Αυτό δεν συνέβη ούτε και φέτος, με το νο.10 των Παριζιάνων να έχει μία μάλλον αδιάφορη παρουσία στον τελικό της Λισαβόνας. Μπάλα ξέρει όσο λίγοι, δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς αυτό. Ποδόσφαιρο όμως -με ό,τι αυτό συνεπάγεται- πιθανότατα να μην μπορεί πια να παίξει σωστά στο κορυφαίο επίπεδο. 

Ο ανίκητος Manuel Neuer

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by UEFA Champions League (@championsleague) on

Στα 34 του χρόνια, ο Γερμανός τερματοφύλακας της Μπάγερν δέχτηκε κατά την τελευταία διετία εντονότερη κριτική από ποτέ. Οι περισσότεροι επικεντρώνονται στα λάθη της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου- ξέρεις, συνήθως τις άστοχες εξόδους που έχουν αποβεί μοιραίες σε μερικά ματς- καθώς και στη συχνότητα που εμφανίζει πια τραυματισμούς. Όλα αυτά δεν αναιρούν ότι πρόκειται για τον κορυφαίο τερματοφύλακα του κόσμου σίγουρα για την περασμένη δεκαετία, τον καλύτερο της γενιάς του και ασφαλώς έναν από τους πιο χαρισματικούς όλων των εποχών. Το επιβεβαίωσε και χθες, χωρίς καν να χρειαστεί να κάνει το ματς της ζωής του.


Διάβασε ακόμη για τον τελευταίο Φαραώ Mo Salah, το μύθο του Javier Zanetti, τον αντισυμβατικό προφήτη Roberto Baggio, τη νέα μπάλα της Premier League που φέρνει την επανάσταση, τη νοσταλγία για το ποδόσφαιρο των 90s και γιατί η Λίβερπουλ απέκτησε τον Κώστα Τσιμίκα.


φωτογραφίες © Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος